Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit csináljak, úgy érzem...

Mit csináljak, úgy érzem elment mellettem az élet?

Figyelt kérdés

14 éves korom óta egy cél lebeg a szemem előtt: mérnök szeretnék lenni. Azóta csak a tanulásnak élek, soha nem buliztam és soha meg sem próbáltam csajozni, sőt még lány barátaim sem voltak soha. Szegény családból származok, ezért minden nehéz vizsga előtt arra gondolok, hogy ha végzek, akkor végre gazdag lehetek, egészen idáig ez vitt előre. Úgy gondoltam majd ráérek a csajozni az egyetem után is, de kb. fél éve autóbalesetben meghalt egy 20 éves lány, akit még a középsuliból látásból ismertem. Ezután néhány hónappal otthon az egyik szomszédunk egyik percről a másikra összeesett és meghalt. Ezek annyira megráztak, hogy azóta mindig azt érzem, hogy szorít az idő és, ha most nem járok el és nem szerzek barátnőt, akkor lehet, hogy sohasem lesz rá lehetőségem. Viszont nincsen baráti köröm, ahova eljárhatnék, később meg már nem biztos, hogy velem egy korosztályú munkatársaim lesznek, pláne nem nők. Egy ideje már aludni sem tudok, csak forgolódok az éjszaka közepén és arra gondolok, hogy mások ilyenkor a párjukkal vannak én meg mindig egyedül kelek és fekszek. A legtöbb fiatal már 16 éves korában elkezd ismerkedni, szóval nem tudom, hogy én hogyan hozhatnék be majdnem 10 év lemaradást.

23/f

2010. okt. 29. 13:32
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Én 25 éves vagyok és még rosszabb(?) helyzetben vagyok. Egyszerűen nem fogadtak be az osztályban, hosszú ideig egy barátom sem volt, akivel rendszeresen találkozhattam volna. Nőkről meg most is csak álmodozok. Tartsa benned az a hitet, hogy legalább te letettél már valamit az asztalra (gondolom elvégezted a sulit). Én még eddig semmit, egy szakközépen kívül. Balesetek, hirtelen halálok meg mindig vannak sajnos.:( Ez ne viseljen meg a kelleténél jobban. Persze, érthető, hogy szomorkodsz, de nem kell depresszióba esni ez miatt. Nem vagy lemaradva!:) Ismerkedj, bulizz, még fiatal vagy. Én két évvel idősebben is azt gondolom, hogy nem vagyok lemaradva!:) Csak megfelelő társaságot kell keresni.

Szerencsésebb kimaradni ebből, a mai értékrend kb. tényleg az, hogy 14 évesen kötelező elveszíteni a szüzességet, egyszerre öt cigi kell hogy kilógjon a szádból + egy szívószál, amin a vodkát szippantod közben a literes üvegből. Az idő téged fog igazolni, a diszkózó, semmit nem tanuló nagy arcokból végzetlen, züllött közmunkások stb. lesznek, akiket lehet, hogy épp olyan hirtelen halál visz majd el, mint a szomszédotokat; mert aki korán rászokik a cigire, az sokkal nehezebben szabadul a függőségétől mint aki csak felnőtt korában, és tudjuk, hogy a cigi szívrohamot, agyvérzést is okozhat! És el is jutottunk oda, hogy valaki hirtelen meghal az ember közelében! Ezt nem azért írtam, hogy minősítsem a szomszédotokat, mert lehet, hogy soha nem volt káros szenvedélye és mégis meghalt, ezt nem lehet kiszámítani.

Az ember a tudással és végzettséggel nyer, nem azzal, hogy egy éjszaka több nővel is volt, meg fél nap alatt elszívott egy doboz cigit, meg megivott egy liter pálinkát. Az utóbbiakkal csak veszít!

2010. okt. 29. 18:42
 2/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Írhatnál nekem privit, ha van kedved.

2010. okt. 29. 19:11
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A legfontosabb dolog szerintem az, hogy ne erőlködj. Take it easy, ahogy az angol mondaná. Ez kiábrándító lehet, mert valóban meglátszik.

Amőgy teljes mértékben megértem a problémádat, hiszen hasonló cipőben járok. Az én szemem előtt is a tanulás lebeg, a pasizással nem foglalkozom. Egy lényeges különbség van köztünk: én így boldog vagyok.

Ne félj, semmivel sem vagy elkésve!

Azt mondod, hogy nincs olyan baráti kör, akikkel el tudnál menni szórakozni stb. Ez nem feltétlenül szükséges. Nem tudom, hogy mekkora városban laksz, de én azt tanácsolom, hogy néha, amikor nem tudsz magaddal mit kezdeni, menj el a legközelebbi nagyvárosba. Sétálj egy forgalmasabbb téren, vagy csak ülj le egy padra és nézelődj. Élvezd a napsütést. Vigyél magaddal egy könyvet, vagy bármit, a lényeg az hogy jólérezd magad! Mert bárki bármit mond, az valóban meglátszik valakin, ha nem elégedett az életével. Egy boldog ember mindig vonzóbb, mint a magába forduló. Emelt fővel járj az utcán. Figyeld az embereket, de ne csak a 'potenciális jelöltetek'. Nézd meg mozdulataikat, viselkedésüket, mimikájukat, bármit. Ezzel kikapcsolódsz, és ami a legfontosabb emberek között leszel.

Ami még nagyon fontos, nehogy azt hidd, hogy egyedül vagy! Nem mindenkinek jön be az, ha valaki már 20 évesen túl van az életen. Nem minden körben az a menő, ha 'züllesz'.

Sok sikert az életben, és ne feledd, a lényeg az, hogy Te vidám légy! :)

18/l

2010. okt. 31. 10:41
 4/6 anonim ***** válasza:

Majd ha 30 leszel és ugyanebben a cipőben jársz, akkor leszel elkésve.

30/f

2010. okt. 31. 11:14
 5/6 anonim ***** válasza:
van meg idod, biztos felbukkan valaki
2010. okt. 31. 17:59
 6/6 anonim ***** válasza:
Ezek mind szép és jó tanácsok.Csak mondjuk keveset se érnek,ha az ember tényleg egy maga van. Szerintem olyan konkrét segítség kellene,amivel valós kapcsolatokra tehet szert (elsősorban baráti viszonyokra gondolok,nem partnerre). Mert mai napig nem tudom felfogni,pl ha vkinek nincs senkije,akkor egyedül hogy megy el bulizni?
2010. okt. 31. 18:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!