Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Az öngyilkosság gondolata vigasz?

Az öngyilkosság gondolata vigasz?

Figyelt kérdés
Volt-e már itt más is,akit az öngyilkosság gondolata vigasztalt?
2011. ápr. 24. 18:07
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

"Az öngyilkosságtól a szabadságot várod, azt hogy nem fog fájni már semmi, nem kell felelősséget vállalni semmiért és Neked jobb lesz. Szerintem pedig az a helyes ha nem vársz tőle semmit, sőt meg sem fordul a fejedben. Az öngyilkosság a gyávák gondolata ill. menedéke, akik nem mernek szembenézni az élettel. Tudom miről beszélek..."

Nem értek egyet ezzel!

Aki gyávának tartja az öngyilkosokat-próbálja meg,hogy meg e merné tenni!

Hogy menekülés lenne?Nem biztos hisz itt tudod kb. mi vár réd!Odaát nem igazán!

2011. ápr. 24. 21:20
 12/27 anonim ***** válasza:
Az öngyilkot össze kéne kötni valami társadalmilag hasznos tettel: beszerezni egy Amd géppisztolyt, a lehető legtöbb lőszert (persze golyóálló mellényt is!!), egy golyót zsebre tenni és elindulni a végső igazságszolgáltató túrára. Így akár népmesei hőssé is válhat a jelölt.
2011. ápr. 25. 01:05
 13/27 A..... válasza:
100%
Én megpróbáltam. Aki nem meri megtenni az túlságosan szereti magát és ez természetes.Hidd el nem dicsőség, ha meg mered tenni,de persze mindenki másképp látja. Az pedig, hogy nem tudod mi vár odaát rád,igaz, csakhogy mikor az öngyilkosság gondolata foglalkoztat(komolyan), annyira magad alatt vagy, hogy azt gondolod ennél semmi nem lehet rosszabb.Ha keresztény vagy meg sem próbálod, mert bűn, ha nem vagy az akkor meg nem létezik semmi odaát, tehát megszabadulsz minden rossztól.Én ez utóbbit gondoltam, aztán kicsit átértékeltem mindent..
2011. ápr. 25. 08:33
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

OFF: "Ha keresztény vagy meg sem próbálod, mert bűn, ha nem vagy az akkor meg nem létezik semmi odaát, tehát megszabadulsz minden rossztól."

Elárulom Neked, hogy nemcsak a keresztények hisznek a túlvilágban/halál utáni létben. Példának okáért itt vagyok én. Istenhívő vagyok és hiszem, hogy van valami a halál után (bár konkretizálni nem tudnám ezt a dolgot), ugyanakkor hülyeségnek tartom a Bibliát, nem járok templomba, nem tartok be minden keresztény szokást, nem vagyok megkeresztelve és Jézusban sem hiszek különösebben. Akkor engem minek neveznél?

ON: Engem speciel nem vígasztal az önkivégzés gondolata, viszont régebben én is filozofáltam ilyesmin (inkább nem részletezném, hogy miért), de szerencsére sikerült elhessegetnem a gondolatot. Másnak is ezt ajánlom, még ha úgy is érzi, mindenki utálja őt; ne adja meg nekik ezt az örömet!:D

2011. ápr. 25. 14:05
 15/27 anonim válasza:
0%
gyávaság,menekülés,feladás,önzőség.vigasz? talán rövidtávon.
2011. ápr. 25. 15:40
 16/27 A kérdező kommentje:

Engem érdekelne ugy elérni a tudatos öngyilkosságot,mint tudatos tettet!Nem szomoruságból vagy menekülésből,de érdekel ki mit gondol erröl!

Kéne erre egy külön fórum!

2011. ápr. 25. 19:15
 17/27 Bogee123 ***** válasza:
39%
azt a jóbüdös retkes öngyilkosbandát! hogy lehet ilyet? jóó engem nem érdekel ha kinyírjátok magatokat ti bajotok oszt majd örökké sötét lesz nem a fényes angyalkás mennyország fog várni! nah ha mentek, akkor menjetek. kevesebb lesz a dlis ember a földön. bocs a negatív commentért de sajnálom...ez van...
2011. ápr. 27. 16:10
 18/27 A kérdező kommentje:

"azt a jóbüdös retkes öngyilkosbandát! hogy lehet ilyet? jóó engem nem érdekel ha kinyírjátok magatokat ti bajotok oszt majd örökké sötét lesz nem a fényes angyalkás mennyország fog várni! nah ha mentek, akkor menjetek. kevesebb lesz a dlis ember a földön. bocs a negatív commentért de sajnálom...ez van..."

Fogalmad sincs miről beszélsz!Az it a nagy baj,hogy nem csak egyéni,de társadalmi felelőség is az öngyilkosság!

Talán ha nyiltan tabuk nélkül lehet róla beszélni...

2011. ápr. 27. 17:30
 19/27 anonim ***** válasza:

A kerdesed eleg furcsa marmint h az ongyilkossag gondolata vigasztal. Az engem soha nem vigasztalt hanem kb ez. a gondolatmenet futott vegig az agyamon:

1. Voltal mar halott, tudod milyen.

2. Tenyleg erdemes vegigszenvednem az eletem mert vegul ugyis meghalok

3. Viszont a sikerek, annyi mindent elertem mar; biztos ujra akarom kezdeni? Nem keves munkam van benne az eddigiekben.

4. Megadnam az oromot a rosszakaroimnak, akik irigyek a sikereimre? Nem, soha!

5. Voltal mar halott, es tudod hogy megis arra kesztetett hogy ezen a vilagon eld at azt s boldogsagot, hogy itt keressek oromot!

6. Tudod h gyerekkent azert rettegtel a halaltol h kimaradsz valamibol, na tessek! Meg annyi mindent akarsz latni is kiprobalni!

Ez a vilag az en jatszoterem! - most igy latom.

Latni akarom az Eiffel-tornyot, az eszaki fenyt, a cseresznyefa viragzast Japanban. Uzenetet hagyni Kyoto egyik kertjeben. Vegigbringazni a kinai nagy falat. Fellepcsozni az empire state buildingre. Megnezni az okori maya/inka varosokat. Szafarira menni.

Elinditani egy vallalkozast es lediplomazni. Nyelveket tanulni.

Gyerekeket szulni es megmutatni Nekik ezt a vilagot!

Sutizni a SugarShopban - megint.

Raftingolni!!!!!!!

Ujra bungee-jumpingolni!

Rengeteg dolgot akarok csinalni, mert az a vilag tele van szorakoztato dolgokkal.

Hogy miert vannak neha megis ongyilkos gondolataim:

1. Mar voltam halott, tudom milyen.

2. A sikereimert sokat hajtok, ez faraszto testileg lelkileg... De tudom h most kitanulom/ dolgozom belem es utana jon a szorakozas. A mit tanulok azt imadom dolgozni, ami meg a vallalkozat illeti arra leteznek az alkalmazottak h kiadjam nekik mit kell csinalni es ok megcsinaljak.

2011. ápr. 27. 19:10
 20/27 anonim ***** válasza:
41%

öngyilkosság..hm.. a mai napig érdekel mi van a túl oldalán, vagy nincs semmi csak fekszek majd a síromba?semmi se lesz?

sokat gondolkodtam ezen, de mindig arra jutottam h túl értékes az életem,én vagyok olyan maximalista h addig nem fogok meghalni míg valami nagy célt az életembe végig nem vittem.(jó ez most elég egosnak hangzott de ezt nem annak szántam:D)

szerencsére még sose voltam annyira mély depresszióban h ezt az életérzést eldobtam volna./de ha választani kéne inkább mérget használnék(gyors és fájdalom mentes)/

U.i: vannak akik tényleg azért vágdossák az ereiket és gondolkoznak az öngyilkosságon mert pl. letört a körme.. és az ilyenket megvettem,szánalmasak. de hiszem nem is inkább tudom h van olyan helyzet amikor igenis az öngyilkosság a megoldás..tudod h szomorú de a mi világba teremnek oylan helyzetek (..sajnos)

2011. ápr. 27. 21:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!