Az öngyilkosság gondolata vigasz?
"Az öngyilkosságtól a szabadságot várod, azt hogy nem fog fájni már semmi, nem kell felelősséget vállalni semmiért és Neked jobb lesz. Szerintem pedig az a helyes ha nem vársz tőle semmit, sőt meg sem fordul a fejedben. Az öngyilkosság a gyávák gondolata ill. menedéke, akik nem mernek szembenézni az élettel. Tudom miről beszélek..."
Nem értek egyet ezzel!
Aki gyávának tartja az öngyilkosokat-próbálja meg,hogy meg e merné tenni!
Hogy menekülés lenne?Nem biztos hisz itt tudod kb. mi vár réd!Odaát nem igazán!
OFF: "Ha keresztény vagy meg sem próbálod, mert bűn, ha nem vagy az akkor meg nem létezik semmi odaát, tehát megszabadulsz minden rossztól."
Elárulom Neked, hogy nemcsak a keresztények hisznek a túlvilágban/halál utáni létben. Példának okáért itt vagyok én. Istenhívő vagyok és hiszem, hogy van valami a halál után (bár konkretizálni nem tudnám ezt a dolgot), ugyanakkor hülyeségnek tartom a Bibliát, nem járok templomba, nem tartok be minden keresztény szokást, nem vagyok megkeresztelve és Jézusban sem hiszek különösebben. Akkor engem minek neveznél?
ON: Engem speciel nem vígasztal az önkivégzés gondolata, viszont régebben én is filozofáltam ilyesmin (inkább nem részletezném, hogy miért), de szerencsére sikerült elhessegetnem a gondolatot. Másnak is ezt ajánlom, még ha úgy is érzi, mindenki utálja őt; ne adja meg nekik ezt az örömet!:D
Engem érdekelne ugy elérni a tudatos öngyilkosságot,mint tudatos tettet!Nem szomoruságból vagy menekülésből,de érdekel ki mit gondol erröl!
Kéne erre egy külön fórum!
"azt a jóbüdös retkes öngyilkosbandát! hogy lehet ilyet? jóó engem nem érdekel ha kinyírjátok magatokat ti bajotok oszt majd örökké sötét lesz nem a fényes angyalkás mennyország fog várni! nah ha mentek, akkor menjetek. kevesebb lesz a dlis ember a földön. bocs a negatív commentért de sajnálom...ez van..."
Fogalmad sincs miről beszélsz!Az it a nagy baj,hogy nem csak egyéni,de társadalmi felelőség is az öngyilkosság!
Talán ha nyiltan tabuk nélkül lehet róla beszélni...
A kerdesed eleg furcsa marmint h az ongyilkossag gondolata vigasztal. Az engem soha nem vigasztalt hanem kb ez. a gondolatmenet futott vegig az agyamon:
1. Voltal mar halott, tudod milyen.
2. Tenyleg erdemes vegigszenvednem az eletem mert vegul ugyis meghalok
3. Viszont a sikerek, annyi mindent elertem mar; biztos ujra akarom kezdeni? Nem keves munkam van benne az eddigiekben.
4. Megadnam az oromot a rosszakaroimnak, akik irigyek a sikereimre? Nem, soha!
5. Voltal mar halott, es tudod hogy megis arra kesztetett hogy ezen a vilagon eld at azt s boldogsagot, hogy itt keressek oromot!
6. Tudod h gyerekkent azert rettegtel a halaltol h kimaradsz valamibol, na tessek! Meg annyi mindent akarsz latni is kiprobalni!
Ez a vilag az en jatszoterem! - most igy latom.
Latni akarom az Eiffel-tornyot, az eszaki fenyt, a cseresznyefa viragzast Japanban. Uzenetet hagyni Kyoto egyik kertjeben. Vegigbringazni a kinai nagy falat. Fellepcsozni az empire state buildingre. Megnezni az okori maya/inka varosokat. Szafarira menni.
Elinditani egy vallalkozast es lediplomazni. Nyelveket tanulni.
Gyerekeket szulni es megmutatni Nekik ezt a vilagot!
Sutizni a SugarShopban - megint.
Raftingolni!!!!!!!
Ujra bungee-jumpingolni!
Rengeteg dolgot akarok csinalni, mert az a vilag tele van szorakoztato dolgokkal.
Hogy miert vannak neha megis ongyilkos gondolataim:
1. Mar voltam halott, tudom milyen.
2. A sikereimert sokat hajtok, ez faraszto testileg lelkileg... De tudom h most kitanulom/ dolgozom belem es utana jon a szorakozas. A mit tanulok azt imadom dolgozni, ami meg a vallalkozat illeti arra leteznek az alkalmazottak h kiadjam nekik mit kell csinalni es ok megcsinaljak.
öngyilkosság..hm.. a mai napig érdekel mi van a túl oldalán, vagy nincs semmi csak fekszek majd a síromba?semmi se lesz?
sokat gondolkodtam ezen, de mindig arra jutottam h túl értékes az életem,én vagyok olyan maximalista h addig nem fogok meghalni míg valami nagy célt az életembe végig nem vittem.(jó ez most elég egosnak hangzott de ezt nem annak szántam:D)
szerencsére még sose voltam annyira mély depresszióban h ezt az életérzést eldobtam volna./de ha választani kéne inkább mérget használnék(gyors és fájdalom mentes)/
U.i: vannak akik tényleg azért vágdossák az ereiket és gondolkoznak az öngyilkosságon mert pl. letört a körme.. és az ilyenket megvettem,szánalmasak. de hiszem nem is inkább tudom h van olyan helyzet amikor igenis az öngyilkosság a megoldás..tudod h szomorú de a mi világba teremnek oylan helyzetek (..sajnos)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!