Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Kinek adnál ejtőernyőt?

Kinek adnál ejtőernyőt?

Figyelt kérdés

6an utaztok egy repülőn:

- Te

- Egy néger férfi

- Egy cigány férfi

- Egy fizikus professzor

- Egy autista, fogyatékos fiatalember

- Egy idős asszony (~85éves)

A repülő műszaki meghibásodás miatt irányíthatatlanná válik, zuhantok, 4 ejtőernyő van, 2 emberre tehát a halál vár. Ha rajtad múlna,

melyik két személy maradna a gépen?

2011. ápr. 6. 19:00
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Hát, az egyik biztos, hogy az enyém lenne. Viszont a maradék hármat nem tudnám eldönteni. Az attól függ, milyen emberek. A néger ugyan úgy lehet fontosabb ember, mint egy fizikus professzor, mint mondjuk alkoholista. Ugyan ez igaz a cigányra is. Úgyhogy kiugranék, a maradékot meg már rájuk hagynám.
2011. ápr. 7. 15:01
 12/21 anonim ***** válasza:

tegnap 23:20

Érdekes, hogy nem a cigányt írtad példának.

2011. ápr. 7. 15:06
 13/21 anonim ***** válasza:

Felvennék egyet a 4-ből, majd leugranék.

A többi 3-mal csináljanak amit akarnak.

2011. ápr. 7. 17:00
 14/21 anonim ***** válasza:
Én,Néger,fizikus, autista
2011. ápr. 7. 20:23
 15/21 Mentifantezsvér ***** válasza:

1.én

2.professzor

3.Néger

4.mami

és ha a cigány normális és nem az a segéjből élő gyilkolós akkor a négerét megkapná és a négerrel ketten ugranánk :D

a fogyatékosoktól félek szóval ő maradna :S

2011. ápr. 7. 22:36
 16/21 anonim ***** válasza:
A gépen hagynám az autistát és a vénasszonyt.
2011. ápr. 8. 20:53
 17/21 anonim válasza:

1. ha minél több embert szeretnék menteni akkor az autista és az öreghölgy maradna fenn.

2. Ha a rasszista énem dominálna akkor a néger és a cigány maradna fenn.

3. Felvenném az ernyőm a többit meg odadobnám nekik aki ügyesebb életben marad...

...és valószínűleg a 3. variáció az érvényes mindenkire ..

2011. ápr. 9. 17:15
 18/21 anonim ***** válasza:
Hát ez durva kérdés,és szerintem nekem nem lenne jogom eldönteni,hogy ki éljen és ki haljon meg. De. Amit én csinálnék az ez lenne(persze csak ha lenne például 2 percünk) Felvenném az ejtőernyőt és megragadnám a nénit, aztán szétosztanám a maradék hármat: egyet a feketének,egyet a romának,egyet a professzornak és aki a legerősebb lenne közülük az vinné magával az autistát. Sajnálom de nem tudok választani...Ha meg nem lenne semmi időm akkor valószínüleg fognám azt aki a legközelebb áll hozzám és kiugranék vele(persze előtte fölvenném az ejtőernyőt.:D) De szerintem a felsoroltak közül egyiknek sincs több joga az élethez...persze vehetjük a szélsőségeket például ha az egyikük gyilkos lenne vagy valami..akkor persze ha választani kell őt hagynám ott.
2011. ápr. 10. 11:43
 19/21 anonim ***** válasza:

A válasz írója 68%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: 04-07 05:03

Az nem igaz, hogy az autistával nem lehet mit kezdeni. Tudod mire lehet képes egy autista?

És csak hogy a kérdésre is válaszoljak, bár nehéz, ugyanis nem tudunk semmit a személyekről és extrém helyzetekben az ember képtelen "azzal az aggyal" gondolkozni, mint hétköznapi helyzetekben, hiába is képzeljük el. Például azok az emberek, akik ottrekedtek valahol és megették a halott társaikat sem gondolták egy héttel azelőtt, hogy képesek lennének ilyesmire. De ha választani kéne, és senki sem vihetne magával senkit, az idős nénit fenthagynám, gondolom nem szorul magyarázatra miért, a többiek közül egyéb körülmények ismerete nélkül rasszizmus választani, én nem vagyok rasszista, nem is tudok választani. A professzort nem hagynám fent, mert ő biztosan hasznos munkát végez.

2011. ápr. 14. 16:24
 20/21 anonim ***** válasza:
Érdekes a pilótára senki sem gondol.
2011. júl. 31. 11:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!