Kinek adnál ejtőernyőt?
6an utaztok egy repülőn:
- Te
- Egy néger férfi
- Egy cigány férfi
- Egy fizikus professzor
- Egy autista, fogyatékos fiatalember
- Egy idős asszony (~85éves)
A repülő műszaki meghibásodás miatt irányíthatatlanná válik, zuhantok, 4 ejtőernyő van, 2 emberre tehát a halál vár. Ha rajtad múlna,
melyik két személy maradna a gépen?
öreg nő és a cigány maradna fent, de ezt így nem lehet megmondani
benne kell lenni a helyzetben
Ez egy nagyon érdekes kérdés. Itt kétfélemódon lehet eljárni:
1. Töprengés nélkül odaadnánk az ejtőernyőt annak, akit pont érünk és a 4 ejtőernyő közül az egyik a miénk lenne, avagy nem. Talán ez az igazságosabb variáns, mivel ilyen élet- halál esetben inkább a szerencse döntsön az illető személyek életén, mintsem a mi " ítéletünk ". Ami önmagunkat illeti: az önvédelem közrejátszhat a döntésben. Ha így történik, az nem hiba.
2. Szubjektíven elgondolkozol arról, hogy ki " érdemli " meg az ejtőernyőt. Ez abból a szempontból, nem jó, hogy a szubjektivitás igen gyakran nem igazságos és nem reális. Van aki például a niggert hagyná meghalni a repülőn, miért ? Mert rasszista. Viszont megfeledkezik arról, hogy a nigger férfi is ugyancsak egy ember és pont ugyanannyi joga van az élethez, mint a fizikus professzornak.
Én valószínűleg az elsőt választanám, ha nem ismerném az utasokat és talán a másodikat, ha ismerném őket.
Huh..ez nehéz.
1.magamnak(de szerintem mindenki.)
2.a professzornak
3.a négernek
4.nemtudom...szerintem az autistának,de ha jobban belegondolok ahogy valamelyik válaszoló írta neki már úgyis mindegy(ezzel nem annyira értek egyet.),akkor a idős asszonyt.
Fura hogy senki nem írta a cigányt.:DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!