Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Válaszolnátok a kérdéseimre?...

Válaszolnátok a kérdéseimre? Mit tennél, ha? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
1. Boltban, vásárlás után megnézed, hogy pontosan adták-e a visszajárót? Ha igen, miért? Ha nem, miért? 2. Ha találsz egy pénztárcát, mondjuk 10ezer forinttal, személyi igazolvánnyal, mindent megteszel azért, hogy visszakapja a tulajdonosa, vagy megtartod magadnak a zsét?
2011. febr. 4. 18:37
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

1. Csak "futólagosan" nézem meg, úgyhogy ha kisebb összeggel akarnának átverni, nem valószínű, hogy észrevenném.

2. Mindent visszaadnék, a pénzt is. Hogy miért? Mert nem vagyok szemétláda. Ilyenkor mindig arra gondolok, hogy nekem sem esne jól, ha valaki lenyúlna egy nagyobb összeget, hiszen biztos megdolgozott érte az illető, nem lenne fer, ha csak úgy elcsórnám. Mindigis becsületes voltam, úgyhogy nagyon furdallna a lelkiismeret utána. Amúgy igaz, hogy vannak olyan emberek, akik nem adnák vissza a pénzemet, de mi van, ha ez éppen egy becsületes ember?...

2011. febr. 4. 19:59
 12/31 anonim ***** válasza:

Hát őszintén bevallom, hogy van, amikor "elfeljtem" megnézni, hogy pontosan adtak-e vissza nekem a boltba. Eddig még mindig annyit kaptam, amennyi visszajárt, talán ezért vagyok ilyen jóhiszemű.

Természetesen visszaadnám - bár még nem voltam ilyen helyzetben -, és semmi esetre sem tartanám meg magamnak, magunknak. Még akkor sem, ha nagyon rá lennénk szorulva.

2011. febr. 4. 20:30
 13/31 anonim ***** válasza:

1. A boltban kártyával fizetek.

2. Ha az ismerősömé, nem nyúlok a pénzhez. Ha nem, hát tudnia kéne, hogy a földön a pénz értéktelen.

Üdv.

2011. febr. 4. 20:40
 14/31 haggyámán ***** válasza:

1: Nem szoktam megnézni, mert amikor megmondja mennyit kell fizetnem, vagy pontosan fizetek, vagy magamban gyorsan kiszámolom mennyit kell, hogy visszakapjak, és azt akkor meg is nézem, amikor adja a kezembe.

2: Visszaadnám, pénzzel együtt.

2011. febr. 4. 21:37
 15/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek!

Látom köztetek nagyon sok becsületes van ám. Csak így tovább. ;)

2011. febr. 4. 22:13
 16/31 anonim ***** válasza:

1. soha nem nézem meg, úgyse tudom megszámolni

2. a tárcát hazahoznám, majd anya megmondja, hogy mit kell vele csinálni, hova kell leadni... de biztos nem vennénk ki a pénzt belőle, mi becsületes népség vagyunk :D

2011. febr. 4. 22:15
 17/31 szamóca. ***** válasza:
persze mer mondani könnyű. ennek kb 40%a reagálna így éles szituban :DDD
2011. febr. 4. 22:15
 18/31 haggyámán ***** válasza:
Olyan negatív vagy. ):
2011. febr. 4. 22:25
 19/31 A kérdező kommentje:
közvélemény-kutatást végeztél, hogy ilyen pontosan meg tudod mondani?:D:D
2011. febr. 4. 22:28
 20/31 szamóca. ***** válasza:

dehogy. csak ismerem már ennyire az embereket. mindenki húde becsületes és igazságos és szent mindaddig mig a kezébe nem kerül az a bizonyos 10ezres :D

egyébként is könnyű fikcióra erkölcsösen reagálni. ilyen alapon én is szüzen halok meg...:DD

2011. febr. 4. 22:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!