Miért nem tudok koncentrálni, ha bűntudatom van?
A kérdés ennél sajnos bonyolultabb.
Római katolikus vallásban nőttem fel, régebben minden kis hibám miatt bűntudatom volt, ilyenkor addig nem tudtam koncentrálni, amíg meg nem bántam.
Ez már elmúlt, de ha valami nagyobb dolgot teszek, ami miatt a katolikus vallás szerint gyónni kell, akkor addig rosszul érzem magam és nem tudok koncentrálni rendesen amíg nem gyóntam. Valami miatt belső kényszert érzek arra, hogy a hibáimat, bűneimet vallásilag előírt módon "lerendezzem", és amíg ezt nem teszem meg, probléma-tudatom van, rossz közérzetem van és nehezen tudok koncentrálni. Miért?
nem lehet, hogy azért, mert nem is kéne erőltetned a koreográfiát?
ahhoz, hogy egy vétkedet megbánd, ahhoz nem kell menni sehova, mivel Istennél bánod meg, és Ő pedig mindenütt ott van, ott lakik mélyen a szívedben is, és meghall téged.
A bűntudat(mármint az, hogy tudod mi a bűn) az egy jó dolog, mivel tudod, hogy vétkeztél, de vajon a megbánást tudod e micsoda? A megbánást a rossz cselekedeted/gondolatod után egyetlen pillanat alatt megteheted. Annyi a dolgod, hogy megérted mit vétkeztél, megérted miért volt vétek, és őszintén belátod, hogy "barom" voltál. :)
Ha ez megvan, akkor Isten már meg is bocsátott neked...de ehhez az is szükséges, hogy te magadnak meg tudj bocsátani, mert ha ez nem sikerül, akkor a megbánás sem. Tudod a sajnálat az nem megbánás kifejezetten, mivel ekkor a tettel foglalkozol, mintsem azzal, hogy megértsd buta voltál.
Úgy veszem észre lehet jobban kötöd magad a vallási csoportod előírásaihoz, mint Istenhez...és lehet, hogy azt hiszed csak úgy jöhet létre a megbánás, és emiatt generálsz meg önmagadban valamiféle blokkot, ugye a gondolkodásodban. tulajdonképpen egy kamu bűntudatot hozol létre(hogy "jajj nekem az előírás szerint a templomban kell gyónjak")...és hadd ne mondjam miért, csak elég elemezned, ugye gyötör és visszatart...szerinted Isten tenne ilyet? :)
üdv és sok sikert
26/F
LastOne.Left
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!