Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Tegnap óta bűntudatom van,...

Tegnap óta bűntudatom van, mert szétvertem a berendezést (egy széket földhöz vágtam erőből és szétesett) Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Mikor nem tudtam a sikeres matek alapvizsga után felvenni a Matek 1. tantárgyat Neptunon, iszonyatosan elkeseredtem, fogtam a székemet és ripityára zúztam. Mikor láttam a bútordarabot ahogy romokban hever, rögtön nem a tárgyfelvétel kezdett el izgatni, hanem beláttam, hogy ezt nem így kellett volna.:(

Természetesen a dolgot megoldottam azzal, hogy felgyalogoltam az egyetemre elmondani, hogy az egész csoportom nem tud tárgyat felvenni (ez igaz is), aztán már aznap este megoldódott.

A bűntudatom az értelmetlen rombolás miatt viszont máig megvan. Apám se örült neki, de még ő is megjegyezte, hogy "Most emiatt egész héten ilyen búvalb*szott leszel?"

Tényleg sajnálom azt a széket. Van belőle egy ugyanilyen másik a szobámban, de rosszul érzem magam, hogy egy értéket a hülyeségem miatt elpusztítottam.:( Most mit tegyek?

F/19

2011. szept. 3. 14:02
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

1. Semmi gond, örülj neki, hogy nem emberben (másban vagy magadban) tettél kárt.

2. Tanuld meg a helyükön kezelni a dolgokat. Ez így olvasva könnyűnek hangzik, de baromi fontos: ha idegesít valami, megéri idegeskedni, görcsölni rajta? Ha igen, mert fontos, oldd meg, hiszen értelmes ember vagy. Ha nem, akkor meg ne foglalkozz vele, mert csak ideges leszel miatta.

Sok sikert!

2011. szept. 3. 14:14
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Sokan ragaszkodunk tárgyakhoz (én is), de hidd el, ezek csak csak tárgyak. Most összetörtél egy széket, oké, nem volt a legjobb lépés, de nem történt semmi tragédia. Sőt, épp ellenkezőleg: megtanultad, hogy ez nem megoldás, és szerintem a jövőben nem is fogod megismételni. A feszültséget viszont célszerű levezetni, ha kell szerezz egy boxzsákot, vagy valamit, amit jól össze lehet rúgdosni, ütögetni. :) A felgyülemlett feszültség meg is betegíthet, így én azt mondom, inkább törjön el egy szék, de te nyugodj meg. Ha pedig vezekelni szeretnél, dolgozz valamit, amiből vehetsz egy új széket: az mindig erre az esetre emlékeztet majd, mint egy intő jel, és apukád szemében is nagyot nősz majd. És a bűntudat is elmúlik. :)
2011. szept. 7. 21:34
 3/3 A kérdező kommentje:
Már megoldódott minden. Apám eredeti szakmája asztalos, és még én is megdöbbentem, hogy egy darabjaira esett széket hogy tudott teljes formájában összerakni. Cserébe viszont igen, le kell dolgoznom, hétvégén tüzelőfát kell cipelnem.xD Köszönöm a válaszokat!
2011. szept. 7. 23:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!