Mi a véleményed az elméletemről?
Arra gondoltam, hogy amikor valaki úgymond "kilóg a sorból" akkor sokkal nehezebben tud beiileszkedni egy közösségbe, mint a többiek. És ezzel kapcsolatban jutott eszembe, hogy olyan, mint egy csomag pisztácia: néha van a zacskóban egy-két darab, amiről leesett a héja, és akármennyire könnyebb megenni, mint a többit 8hiszen már nem kell leszedni a héját) valahogy mégse akaródzik senkinek azt elvennie... mert más, mint a többiek.
Remélem, érthető :)
Én is "más" vagyok.
A velem egykorúakkal nem jövök ki, inkább a felnőtekkel beszélgetek. Soha sem beszélek csúnyán, nem rosszalkodok, nem iszok, nem dohányzok, van célom az életben, szeretetben élek, imádom az élet minden részletét. Teljesen más vagyok, mint a többi velem egykorú, és ennek örülök. Sajnos emiatt gyakran szoktak piszkálni, és sokak szerint olyan vagyok, mint egy idős ember.
Az elméleteddel egyetértek, sajnos ez valóban így van, megtapasztaltam.
17/F
Ez egy evolúcionális "maradék" az emberi viselkedésben.
Aki bizonyos mértékben más mint a közösség többi tagja, azzal nem rokonszenveznek, kirekesztik. Ezt jelen van mind az embereknél, mind az állatoknál. A pisztáciánál ezt konkrétan nem tapasztaltam. :D Én ált. a csupasz szemeket eszem ki először. Végezhetnél a témában egy tanulmányt, felmérhetnéd hogy milyen körülmények között élő/korú/nemű/végzettségű emberek mennyire hajlamosak a csupasz szemeket önkéntelenül kiválasztani/mellőzni.
Még IgNobel-díjat is kaphatsz érte :D
Köszönöm a szép válaszokat :)
Utolsó: nem is rossz ötlet, csak nagyon sok pisztácia kellene hozzá :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!