Fognál fegyvert háború esetén, ha a hazádat kéne
megvédeni?
A kérdező szavazást indított:
20 szavazat
Mennék a családdal egy biztonságos országba.
Mert fent az öltönyös "nagy fejesek" összekapnak valamin és megtámadják a másikat, azért én nem fogom megöletni magam és másokat sem...közben ők meg a háttérben biztonságos helyen élnek mint Marci hevesen.
Majd ha a háború elindítója is ott vonul fegyverrel az első sorban...akkor talán..de csak talán.
jan. 21. 18:04
Sajnos elmúlt ez az idő.
De ha éles esetről lenne szó ott van pl Ukrajna,ott is felvették a fegyvert ha akarták ha nem.
jan. 21. 18:09
Én is ugyanezt mondom mint #1 hogy nem fogom leöletni magam hogy a háború után a kiváltságos felsőbb réteg tovább éljen viruljon.
jan. 21. 18:10
4/10 anonim válasza:
Nem..... Viszont kedves Parlamenti politikusainkat nagyon szívesen hadba küldeném..... Ha van eszük háborúsdit játszani, akkor ki is állhatnak a frontra.
jan. 21. 18:16
#1-3: a határokat hamarabb lezárják, mint hogy bejelentenének bármit. Amúgy ti milyen háborúba készültök? NATO tagország vagyunk, a szövetség a tagjait a saját kiképzett, több millió fős hadseregével védi meg. Neked ott semmi keresnivalód laikusként. Most is telepítenek légvédelmi rakétaállomásokat Szabolcsba előzetes védelemként. Nem a vidéki parasztokat állítják mellé, gondolhatod.
jan. 21. 20:17
6/10 A kérdező kommentje:
#5: Miért vagy abban biztos, hogy tényleg jönnének ide segíteni? Mert pl. Viktorunk nem kért ide amerikai katonákat 1-2 éve...
Nem mennék háboruba. Menekűlnék el amilyen gyorsan csak lehet.
jan. 22. 11:12
Nagyon romantikus gondolat, hogy ha megtámadnák Magyarországot, akkor fegyvert fognék én is sietnék megvédeni a hazámat...de ha teljesen őszinte akarok lenni, akkor valószínűleg megpróbálnék elmenekülni és meg sem állnék Argentínáig. :(
jan. 22. 16:24
Teikntsük hipotetikus szinten a kérdést, tételezzük fel, hogy nem vagyunk NATO-tagok vagy már nem is létezik NATO. Én biztosan nem fognék fegyvert, bár könnyen lehet, hogy a hírszerzésnél köthetnék ki inkább informatikusként, de a fene se kockáztatna. Biztos sokra menne velem az 55 kilómmal a tüzérség, pont jó lennék golyófogónak vagy ágyútölteléknek. Akinek meg van esze, az még a határzár előtt elmenekül a biztos halál elől. És mondhatjátok, hogy nem vagyok elég hazaszerető, de a biztos halálba minek rohanjak? Nem kell hozzá háború sem, hogy elhagyjam az országot, amit az elmúlt 15 évben teljesen tönkretettek. Ott van a honvédelemre a MH, azt regélik róla a nagy politikusok, hogy milyen kiváló. Hát akkor hajrá, ilyen esetben lehet majd bizonyítani, nem egy hadgyakorlaton. És nem csoda, ha ezzel a többi civil is így van. Bár én már nem voltam sorkatona, de akik voltak azok rokonaim/ismerőseim is hasonlóképp gondolkodnak. Biztosan segített a jellemfejlődésükön, de ők sem nagyon hajlandóak meghalni a jelenlegi elit jóléte kedvéért.
jan. 24. 23:29
HA, most lenne idehaza civil fegyvertartás és viselés, akkor lenne fegyverem, és a saját lakókörnyezetemet, mint a helyi milícia tagja védeném.
De ezért a mostani hatalomért 100%, hogy nem, hiszen annyira nem bíznak bennünk, hogy fegyverünk legyen. Van egy mondás: "Fegyvertelen polgár, az csak jobbágy."
jan. 25. 21:04
További kérdések: