Szoktál hazudni?

Figyelt kérdés
Kinek és miket?
2010. dec. 14. 12:07
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Naggyon ritkán... Múltkor is mikor füllentettem egy játékban (felelsz vagy mersz) xD, napokig furdalt a lelkiismeretem... Inkábbb halgatok, mert engemet nem csak az zavar, hogy ha belezavarodok, hanem, hogy azután magamban csalódok :/ O:)
2010. dec. 14. 18:40
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Szinte folyamatosan hazudok. Akármiről, kis dolgokról is és nagy dolgokról is. Igazából az egész életem amit a kívülállóknak (azaz mindenkinek) mutatok hazugság, de én élvezem.
2010. dec. 14. 19:01
 13/21 anonim ***** válasza:
Ha szukseg van ra szoktam aprobb dolgokat
2010. dec. 14. 19:43
 14/21 anonim válasza:
Nem látom értelmét hisz úgyis valamilyen formában önmagunk szívunk vele: vagy mert kiderül és az már következménnyel jár, vagy saját lelkiismeretünk fog emlékeztetni az esetre esetleg más bizalmát veszítjük és mint tudni lehet azt nehezen szerethetjük vissza.
2010. dec. 14. 19:56
 15/21 anonim ***** válasza:
Igen. És sajnos el is hiszik...
2010. dec. 15. 22:11
 16/21 anonim ***** válasza:

Állandóan, de nem azért mert annyira szeretek.

Egyrészt azért, mert ha hülyeségeket csinálok, akkor azt próbálom minél jobban eltusolni, hogy másoknak ne okozzak csalódást. Pl.: lógok, utána írok magamnak igazolást, mintha anyám írta volna

Másrészt azért, mert két évvel ezelőttig hazugságban éltem, s mióta rájöttem hogy apám egy szemét, és semmi sem az aminek látszik én is játszom a szerepet, és mélyen hallgatok. Nap mint nap megjátszom, hogy minden rendben itthon. Ez hazugság.

2010. dec. 16. 20:54
 17/21 anonim ***** válasza:
a hallgatás is hazugságnak számít.
2010. dec. 19. 19:27
 18/21 anonim ***** válasza:

Szerintem a hallgatás nem hazugság!

A hazugság fogalma: valótlanság állítása.

2010. dec. 19. 20:43
 19/21 anonim ***** válasza:

Klasszikus példa:

Egy hajón a kapitány és a helyettese (vagy hogy hívják) felváltva írtak a hajónaplóba. Egyik nap a helyettes nagyon lerészegedett, és a kapitány beírta a hajónaplóba, hogy a helyettes ma részeg volt, hiába kérte a helyettes, hogy ne írja. Így mikor másnap a helyettes következett, ezt írta a hajónaplóba: "A kapitány ma nem volt részeg".

Ez eléggé érzékelteti, hogy úgy is lehet hazudni, hogy közbe igazat mondunk.

2010. dec. 20. 14:51
 20/21 anonim ***** válasza:
*azaz valósat állítunk, ergo szerintem a hazugság fogalma összetettebb annál, minthogy egyszerűen így határozhatnánk meg: "valótlan állítása"
2010. dec. 20. 14:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!