Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Amikor a fiatal "angoltudók"...

Amikor a fiatal "angoltudók" a "th"-tartalmazó szavakat "sz"-el mondják, ezt direkt csinálja, az érintetteket kérdezem?

Figyelt kérdés

áj szink in dö szietör ju vill szink szrí szing, ez a mondat angolul: i think in the theatre you'll think three thing.

na most a legtöbb ember sz-el mondja

de kérdem én, ez mire jó?!

ciki normálisan mondani, mert igen azt veszem észre hogy ciki ,nagyon is ,ezért nem mondják ki normálisan,

DE AKI NEM ÍGY GONDOLJA hogy ciki, esetleg nem hallja a különbséget a kettő "változat" között,ha ez így van azt nem hiszem el,NEM HISZEM EL HOGY EZT NEM LEHET HALLANI!

a mondat értelmét ne fürkésszük,mert nincs sok

köszönöm a érintettek figyelmét:) és aki válaszol

2010. nov. 23. 21:20
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
Persze, hogy nem mondjuk úgy, mert nekünk nem az az anyanyelvünk. A külföldiek sem tudják kiejteni az ő és az ű betűt.
2010. nov. 26. 18:32
 32/35 anonim ***** válasza:
Csakhogy a nekik nem is kell kiejteniük az "ő"-t meg az "ű"-t, ellentétben a magyarokkal, akiknek kellene tudniuk angolul beszélni...
2010. nov. 26. 18:34
 33/35 anonim ***** válasza:
Kellene...Aki nem angol anyanyelvű vagy még csak nem is abba a nyelvcsaládba tartozik az soha a büdös életben nem fogja úgy mondani a "th"-t, mint egy angol anyanyelvű.
2010. nov. 27. 12:34
 34/35 anonim ***** válasza:
De bizony, fogja. Sőt, még meg is tud tanulni úgy beszélni, mint egy anyanyelvi, hgoy nem fogják észrevenni, persze ez jóval nehezebb és bonyolultabb dolob, mint megtanulni, hogyan kell kiejteni, hogy "th" vagy "dh"...
2010. nov. 27. 13:39
 35/35 anonim ***** válasza:

Én ki tudom ejteni, de ez nem az angoltanárom érdeme.

Amikor egyszer megkérdeztem, hogy a Ruth keresztnevet hogy kell kiejteni, mert egy filmben így hívták az egyik szereplőt, de ott "rút"-nak ejtették. Erre a tanárom azt, mondta, hogy rúsz. Én viszont nem voltam elégedett, mert ha ez rúsz, akkor a the miért "dö", és miért nem szö. Mondjuk ez egy elég rossz angoltanár volt. Sose értettük még azt a rossz kiejtését sem, mert hadart.

2010. dec. 1. 08:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!