Odaadnád, vagy önző lennél?
Elméleti kérdés!
Nő vagy, kisgyerekkel.
A férjed meghal, adósságot hagyva.
A te családod nem tud/akar segíteni semmiben.
Ekkor a párod szülei, akik jó fizikai é mentális, és még jobb anyagi körülmények között élnek, ajánlatot tesznek neked.
Ha átadod nekik a gyerek nevelését és oktatását, és csak hivatalos ügyek miatt keresed, meg ünnepekkor, akkor ők lenullázzák a hitelt.
Ha nemet mondasz, ugrik a lakás, azzal talán a melód, és a gyerek is.
ELMÉLETI kérdés, szóval a "Én sosem kerülök ilyen helyzetbe, mert a 12 nyelvtudásommal + 4 diplomámmal + bikinimodell testemmel bármikor és bárhol megkeresem a havi 9M-et, és amúgy is van 34 házam, abból 21 külföldön." válaszokat hanyagold! Köszi!
Jelentse már valaki ezt a provokatív kamu kérdést...
Én megtettem...
A MILF kulcsszó hogy jön ide😅?
A kérdező csak azt a választ fogadja el hogy odaadja az anyja a gyereket, mint valami 200 évvel ezelőtti drámában.csak tudnám akkor minek kérdést kiírni.
De kérdem, miért lenne gonosz a nagyszülő, ha tudja, hogy jobb körülményeket tud adni a gyereknek?
Ezzel nem feltétlen téged támad.
Ha meg igen, ellened/ellened is szól, akkor nem lehet, hogy oka van? Pl.: Miattad vált el a pasi az első nejétől, vagy már félreléptél, de megbocsájtotta, vagy gazdagabb lányt akartak a fiuk mellé, vagy...
Vagy, vagy! Nem az ő dolguk, ha a férj úgy szerette ahogy van,mi a f@sz köze volt nekik hozzá.
A gyereknek akkor is az anyja, és attól, hogy a párkapcsolat nem az igazi, a gyereknek semmi köze kinek milyen viszonya van anyuval, neki csak a szeretet a fontos.
#54! Te tényleg ilyen fogyatékos vagy?
Senkit nem érdekel, nekik mi a véleményük a menyükről. A gyerek számít.
NEM adna jobb körülményeket a gyereknek, mert ha nincs ott az anyja, az csak rosszabb lehet.
"Ha meg igen, ellened/ellened is szól, akkor nem lehet, hogy oka van?"
Kicsinyes bosszú, olyan dolog miatt, amihez eddig se volt semmi köze. Az ilyen ember alkalmatlan gyereknevelésre, a gyereknek meg az anyja mellett a helye. Pont.
Kérdező, a több pénz nem azonos a jobb körülménnyel. Egy apja halálát még fel sem dolgozó, anyjától elszakított gyerek lesz.arja, hogy kínai vagy Heavy Tools a kabátja.
Az a nagyszülő, aki ilyen feltételt szab, igenis gonosz. Egy szerető nagyszülő támogatná az anyát abban, hogy a gyereket fel tudja önmaga nevelni.
Ismertem ilyen nőt.
Megtörtént eset.
Neki nem volt 12 nyelvtudása + 4 diplomája + bikinimodell teste se.
Akkor azt gondoltam, hogy lehet jól döntött, a gyerek jóléte a fontos. Pár év múlva összeszedte magát, talált egy pasit, szült neki kettőt. Az első gyerekét akkor sem kereste.
Akkor meggondoltam magam.
Egy anya és gyermeke között egy olyan kötelék van normál esetben, ami arra ösztönzi a nőt, hogy mindent megtegyen gyermekéért s karjaiban tartva védhesse.
Anyagi szemszögből megértem elméletedet "gyerek az első", ám ez összetettebb.
Pszichológiailag méginkább s itt beleértem a szülőt és gyermeket is.
Senkinek nem esik jól, ha lemondanak róla a szülei.
Hiába kerül elméletben jó körülmények közé, a gyermek érzi kicsiként is, hogy "nincs anyu", később pedig fel fog merülni a kérdés egy érzéssel, hogy anya lemondott rólam, mint gyermekéről.
Önmagában az apa halála is kellemetlen lehet számára, főleg ha idősebb gyerek, aki felfogja ezt.
Ovis gyerekek is már felfogják a halált. S mindenki másképp fogadja be az információt és dolgozza fel.
Inkább élnék szegénységben anyám mellett, mintsem anya nélkül.
S kegyetlen feltétel az, hogy az anyuka csak hivatalos dolgokra hivatkozva jelenhetne meg gyermeke számára.
Az se normális, hogy a nagyszülők ilyen feltételeket szabnak, ahogy az se, hogy kisajátítják maguknak az unokát.
Az barátságosabb opció lenne, ha mondanák a nagyszülők az anyának:
Gyere gyermekem, megoldjuk az anyagiakat együtt, lakjatok nálunk és törlesszünk, hogy a gyermeknek/unokána ne legyen gondja ebből a jövőben.
Így pedig együtt lehet szeretteivel is a gyerkőc, még ha apuka már nincs jelen az életben.
Több szeretetet és gondoskodást kapna a gyermek, pont amire igazán szüksége van az egészséges testi-lelki élethez.
A konfliktusokat pesig, ha van, meg kell tanulni helyén kezelni, megfelelő hangnemben, kultúráltan lekommunikálni.
(sok felnőttből hiányzik ez)
A gyerek érdekében van ez is.
Ugyanis lehet példamutatóan tanítani.
Pl ha gond van vagy nézeteltérés, azt lehet normálisan is megbeszélni, rendezni.
... Stb. Lehetne még vesézni több opciót, ok-okozatot sorolni, eljátszani a szálakkal, variációkkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!