Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Odaadnád, vagy önző lennél?

Odaadnád, vagy önző lennél?

Figyelt kérdés

Elméleti kérdés!

Nő vagy, kisgyerekkel.

A férjed meghal, adósságot hagyva.

A te családod nem tud/akar segíteni semmiben.

Ekkor a párod szülei, akik jó fizikai é mentális, és még jobb anyagi körülmények között élnek, ajánlatot tesznek neked.

Ha átadod nekik a gyerek nevelését és oktatását, és csak hivatalos ügyek miatt keresed, meg ünnepekkor, akkor ők lenullázzák a hitelt.

Ha nemet mondasz, ugrik a lakás, azzal talán a melód, és a gyerek is.

ELMÉLETI kérdés, szóval a "Én sosem kerülök ilyen helyzetbe, mert a 12 nyelvtudásommal + 4 diplomámmal + bikinimodell testemmel bármikor és bárhol megkeresem a havi 9M-et, és amúgy is van 34 házam, abból 21 külföldön." válaszokat hanyagold! Köszi!

2023. nov. 7. 20:04
1 2 3 4 5 6 7
 51/65 anonim ***** válasza:
91%

Jelentse már valaki ezt a provokatív kamu kérdést...

Én megtettem...

2023. nov. 8. 10:22
 52/65 anonim ***** válasza:
94%

A MILF kulcsszó hogy jön ide😅?

A kérdező csak azt a választ fogadja el hogy odaadja az anyja a gyereket, mint valami 200 évvel ezelőtti drámában.csak tudnám akkor minek kérdést kiírni.

2023. nov. 8. 10:27
 53/65 A kérdező kommentje:
51. Gratulálok! Nagypapa nem volt anno házmester?
2023. nov. 8. 10:37
 54/65 A kérdező kommentje:

De kérdem, miért lenne gonosz a nagyszülő, ha tudja, hogy jobb körülményeket tud adni a gyereknek?

Ezzel nem feltétlen téged támad.

Ha meg igen, ellened/ellened is szól, akkor nem lehet, hogy oka van? Pl.: Miattad vált el a pasi az első nejétől, vagy már félreléptél, de megbocsájtotta, vagy gazdagabb lányt akartak a fiuk mellé, vagy...

2023. nov. 8. 10:41
 55/65 anonim ***** válasza:
100%

Vagy, vagy! Nem az ő dolguk, ha a férj úgy szerette ahogy van,mi a f@sz köze volt nekik hozzá.

A gyereknek akkor is az anyja, és attól, hogy a párkapcsolat nem az igazi, a gyereknek semmi köze kinek milyen viszonya van anyuval, neki csak a szeretet a fontos.

2023. nov. 8. 10:45
 56/65 anonim ***** válasza:
92%

#54! Te tényleg ilyen fogyatékos vagy?

Senkit nem érdekel, nekik mi a véleményük a menyükről. A gyerek számít.

NEM adna jobb körülményeket a gyereknek, mert ha nincs ott az anyja, az csak rosszabb lehet.

"Ha meg igen, ellened/ellened is szól, akkor nem lehet, hogy oka van?"

Kicsinyes bosszú, olyan dolog miatt, amihez eddig se volt semmi köze. Az ilyen ember alkalmatlan gyereknevelésre, a gyereknek meg az anyja mellett a helye. Pont.

2023. nov. 8. 10:52
 57/65 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, a több pénz nem azonos a jobb körülménnyel. Egy apja halálát még fel sem dolgozó, anyjától elszakított gyerek lesz.arja, hogy kínai vagy Heavy Tools a kabátja.

Az a nagyszülő, aki ilyen feltételt szab, igenis gonosz. Egy szerető nagyszülő támogatná az anyát abban, hogy a gyereket fel tudja önmaga nevelni.

2023. nov. 8. 11:23
 58/65 anonim ***** válasza:
100%
"Miért lenne gonosz a nagyszülő, ha tudja, hogy jobb körülményeket tud adni a gyereknek?" Egy gyerek az anyjához kötődik. Ha a nagyszülő szereti, akkor nem akarja elvenni, megvenni. Ha jobb körülményeket akar adni neki, akkor adjon és ne elvegyen.
2023. nov. 8. 12:00
 59/65 anonim ***** válasza:
95%

Ismertem ilyen nőt.

Megtörtént eset.

Neki nem volt 12 nyelvtudása + 4 diplomája + bikinimodell teste se.

Akkor azt gondoltam, hogy lehet jól döntött, a gyerek jóléte a fontos. Pár év múlva összeszedte magát, talált egy pasit, szült neki kettőt. Az első gyerekét akkor sem kereste.

Akkor meggondoltam magam.

2023. nov. 8. 12:13
 60/65 anonim ***** válasza:
100%

Egy anya és gyermeke között egy olyan kötelék van normál esetben, ami arra ösztönzi a nőt, hogy mindent megtegyen gyermekéért s karjaiban tartva védhesse.

Anyagi szemszögből megértem elméletedet "gyerek az első", ám ez összetettebb.

Pszichológiailag méginkább s itt beleértem a szülőt és gyermeket is.

Senkinek nem esik jól, ha lemondanak róla a szülei.

Hiába kerül elméletben jó körülmények közé, a gyermek érzi kicsiként is, hogy "nincs anyu", később pedig fel fog merülni a kérdés egy érzéssel, hogy anya lemondott rólam, mint gyermekéről.

Önmagában az apa halála is kellemetlen lehet számára, főleg ha idősebb gyerek, aki felfogja ezt.

Ovis gyerekek is már felfogják a halált. S mindenki másképp fogadja be az információt és dolgozza fel.

Inkább élnék szegénységben anyám mellett, mintsem anya nélkül.

S kegyetlen feltétel az, hogy az anyuka csak hivatalos dolgokra hivatkozva jelenhetne meg gyermeke számára.

Az se normális, hogy a nagyszülők ilyen feltételeket szabnak, ahogy az se, hogy kisajátítják maguknak az unokát.

Az barátságosabb opció lenne, ha mondanák a nagyszülők az anyának:

Gyere gyermekem, megoldjuk az anyagiakat együtt, lakjatok nálunk és törlesszünk, hogy a gyermeknek/unokána ne legyen gondja ebből a jövőben.

Így pedig együtt lehet szeretteivel is a gyerkőc, még ha apuka már nincs jelen az életben.

Több szeretetet és gondoskodást kapna a gyermek, pont amire igazán szüksége van az egészséges testi-lelki élethez.

A konfliktusokat pesig, ha van, meg kell tanulni helyén kezelni, megfelelő hangnemben, kultúráltan lekommunikálni.

(sok felnőttből hiányzik ez)

A gyerek érdekében van ez is.

Ugyanis lehet példamutatóan tanítani.

Pl ha gond van vagy nézeteltérés, azt lehet normálisan is megbeszélni, rendezni.

... Stb. Lehetne még vesézni több opciót, ok-okozatot sorolni, eljátszani a szálakkal, variációkkal.

2023. nov. 8. 13:50
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!