Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Odaadnád, vagy önző lennél?

Odaadnád, vagy önző lennél?

Figyelt kérdés

Elméleti kérdés!

Nő vagy, kisgyerekkel.

A férjed meghal, adósságot hagyva.

A te családod nem tud/akar segíteni semmiben.

Ekkor a párod szülei, akik jó fizikai é mentális, és még jobb anyagi körülmények között élnek, ajánlatot tesznek neked.

Ha átadod nekik a gyerek nevelését és oktatását, és csak hivatalos ügyek miatt keresed, meg ünnepekkor, akkor ők lenullázzák a hitelt.

Ha nemet mondasz, ugrik a lakás, azzal talán a melód, és a gyerek is.

ELMÉLETI kérdés, szóval a "Én sosem kerülök ilyen helyzetbe, mert a 12 nyelvtudásommal + 4 diplomámmal + bikinimodell testemmel bármikor és bárhol megkeresem a havi 9M-et, és amúgy is van 34 házam, abból 21 külföldön." válaszokat hanyagold! Köszi!

2023. nov. 7. 20:04
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 anonim ***** válasza:
91%
Ilyen baromságot. Visszautasítod a hagyatékot, így a hiteleker sem örökölnéd.
2023. nov. 7. 21:20
 22/65 anonim ***** válasza:
82%

Se gyereked, de valószínűleg még nő sem vagy.

Egy anya hamarabb ölné meg magát a gyerekeiért, minthogy ilyen eszetlen feltételekkel eldobja a gyerekét.

Minden józan észnek és logikának ellentmond az általad felvázolt szituáció.

1, nem örökölhetsz több adósságot, mint amennyi vagyont,

2, özvegyi nyugdíj, árvaellátás, családi - mindent igénybevéve egy szobára mindenképpen futná

3, rosszabb helyre kerülne a gyerek, ezt egy normális anya se akarná

2023. nov. 7. 21:20
 23/65 A kérdező kommentje:

19.

Oda.

HA, adósságban úsznék, és még a lakhatásom és munkám is veszélyben lenne, ezáltal az is, hogy a gyerekemet elvigye a gyámügy, akkor igen.

2023. nov. 7. 21:22
 24/65 anonim ***** válasza:
92%
Gondolom, nincs gyereked, kérdező.
2023. nov. 7. 21:24
 25/65 anonim ***** válasza:
88%
Ne is legyen, az anya mindent is megtesz, hogy a gyereke vele lehessen.
2023. nov. 7. 21:26
 26/65 anonim ***** válasza:
18%

Én elméleti szinten úgy gondolom, hogy odaadnám.

Nekem az a véleményem, hogy Akinek gyereke van, és szereti is, annak a gyerek érdekei kell, hogy a legfontosabbak legyenek, nem a saját önző érzései!!!!

Ha a gyereknek az a legjobb, akkor igenis lemondanék róla, mert ez az anyaság, erről szól. Áldozat. Ha szükséges, és az ember úgy gondolja abszolut kilátástalan helyzetben van.

Az már persze más kérdés, hogy ez egy elméleti válasz volt, mert a való életben soha, semmilyen körülmények közt nem vállalnék gyereket, mert csak egy opcionális plusz nyűgnek és felesleges tehernek, stresszforrásnak gondolom amit önként nem fogok a nyakamba venni. A férjem sem szeretne gyereket, szóval ebben abszolut egyetértünk.

2023. nov. 7. 21:26
 27/65 anonim ***** válasza:
92%
26, olyan emberekhez kerülne, akik megtehetnék, hogy segítsenek, de pénzért elveszik tőled. Ez lenne a gyerek érdeke???
2023. nov. 7. 21:30
 28/65 anonim ***** válasza:
90%
27 ne állj le vele vitatkozni,nincs gyereke,nem is szeretne,így nem értheti...
2023. nov. 7. 21:31
 29/65 anonim ***** válasza:
92%

Hogy a fenebe usznal adossagban ?

Max a fizud felet vonhatja a bank. A tobbi juttatasbol nem vonhatnak (csp ozvegyi araellatas)

De irtuk nem fogadjatok el az orokseget pont. A gyamugy siman ament mond ilyen helyzetben az orokseg visszautasitasara.

DE elobb adnam neveloszulokhoz mert ott nem kell lemondano az anyai jogaimrol. Barmikor lathatom a gyerekem es ha rendezodott a eletem vissza tudom venni magamhoz.

Nem ertem miert hajtod wzt mikor legalabb 10es felsoroltunk alternativ megoldasokat...

2023. nov. 7. 21:34
 30/65 anonim ***** válasza:
89%

Ez nem elméleti kérdés, hanem egy hülyeség.

Mint már írták, legrosszabb esetben nullára jöhetek ki az öröklésből.

Nem kell ahhoz 34 ház, meg 12 nyelvtudás, hogy egy ANYA a gyerekekért nulla fölé kerüljön. Millió lehetősége van azon kívül, hogy megszabadul a gyerekétől.

Ott meg, ahol ilyen felmerül a nagyszülőkben, a lehető legrosszabb helyen lenne a gyerek. Nem nehéz eldönteni, hogy egy anya mit csinálna. A végsőkig küzd, hogy a gyereke jó helyen legyen vagy lepasszolja a rosszba? (Mellesleg, ha a gyerekemnek nem tudnék fedelet biztosítani a feje fölé, meg ételt, akkor magamnak se.) Ha meg magamnak megy, akkor a gyereknek is. Szóval hogy gondoltad? Lepasszolom a gyereket valahova, ahol sz@r neki, én meg csöveskedek nélküle még évtizedekig?

Persze, hogy nincs gyereked.

2023. nov. 7. 21:40
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!