Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Szerintetek miért nem emléksze...

Szerintetek miért nem emlékszem ezekre az emlékeimre? Formálhatta ez a személyiségemet?

Figyelt kérdés

Egy olyan családba születtem bele ahol engem senki nem akart.

Anyu és apu nem voltak házasok és fél éve ismerték egymást.

Van egy féltestvérem aki kereken 20 évvel idősebb nálam.

Mikor megszülettem akkor fél évig anyuval és apuval éltem majd a testvérem apu elmondása szerint rávette anyut,hogy azt a lakást adja el és anyu előző házasságából kapott pénzből vegyen egy másikat a tesómmal közösen.

Csak a testvéremnek akkor már volt egy 2 éves lánya meg egy felesége.

Állandóan ment az orditozás mert a féltesóm nem szerette aput.

Volt,hogy ő odahozta a saját apját a lakásunkba és ment a verekedés meg az ordítozás.

Aztán ez rendszeressé vált és az apja odaköltözött hozzánk, szóval 7-en éltünk egy háromszobás lakásban.

Tesóm felesége is gyűlölt engem.

Egy két emlékem van mikor megvert vagy elvette a játékomat és a lányának adta.

Aput anyu elzavarta rá pár hónapra de apu folyamatosan visszajött.

Ordítottak, verekedtek.

24 évig nem ismertem aput de az utóbbi időben elkezdtünk beszélni és rájöttem,hogy én akkor senkinek nem számítottam.

A féltesómat valamilyen okból kifolyólag mindig utáltam de különösebb oka nem volt ennek.

Lehetséges,hogy a gyerekkori traumáim miatt gyűlölöm?

Mai napig anyun csüng meg pénzzel feji folyamatosan. Egyszerűen 46 évesen képtelen az önálló életre.

Anyu szerint a születésem óta féltékeny volt rám mivel 20 évig ő volt a középpontban és próbált mindent megtenni,hogy ne kapjak meg dolgokat

A kérdésem az,hogy ezek okozhattak bennem traumákat?

Folyamatosan úgy érzem,hogy nekem semmiben nem lehet igazam és mindenkit szolgálnom kell.

Nem merem a véleményemet elmondani mert mi van ha valakinek nem tetszik és nem fog szeretni.

A munkahelyemen és mindenhol úgy érzem,hogy felesleges vagyok és zavarok másokat.

Szerintetek lehet emiatt vagy ennek nincs köze hozzá?

Ilyen kicsi korban mennyire formálható a személyiség?

2022. aug. 18. 10:09
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:

Ja igen..azt kifelejtettem,hogy 1-2-3 éves voltam mikor ezek a sztorik zajlottak.

Illetve azt is kihagytam,hogy a féltestvérem kiskoromtól fogva azt mondogatta,hogy úgy nézek ki mint a pinokkió ( mivel 7,5 hónapra születtem ) meg zabigyerek vagyok.

2022. aug. 18. 10:13
 2/15 anonim ***** válasza:
50%
Hogy is mondjam finoman...Elég hihetetlen egy történet.
2022. aug. 18. 10:17
 3/15 A kérdező kommentje:

Ja igen..azért tudom ezeket mert anyu és most nemrégiben apu mesélt erről,hogy mik voltak.

Egy két emlékem volt ( baba elvétel, verés,)

De alapvetően nekem fogalmam sem volt mik történtek de mintha így kezdene összeállni kicsit a kép,hogy miért vagyok olyan amilyen.

2022. aug. 18. 10:17
 4/15 A kérdező kommentje:

Pedig sajnos ez a valóság…

Most is hazajöttem anyuhoz és itt csüng tesóm nála megint. Nincs is kedvem felkelni az ágyból és kimenni mert tudom,hogy engem is leakar majd húzni pénzzel. Nem jönne ide mert tudja,hogy itthon vagyok csak kell neki a pénz.

Annyira irritál a jelenléte is.

Sosem tudtam miért de mióta apuval beszéltem ezekről a dolgokról mintha összeállna a puzzle a fejemben.

Anyu nyilván próbált sokmindent eltitkolni meg nem akart beszélni róla.

2022. aug. 18. 10:20
 5/15 anonim ***** válasza:
0%
Mert az ugye nem lehetséges, hogy anyu és apu emlékei zavarosak....
2022. aug. 18. 10:21
 6/15 A kérdező kommentje:
Bocsánat ha össze vissza írogatok csak annyira bennem vannak ezek a dolgok és olyan jó kiírni magamból, illetve keresni akarom az okokat,hogy miért vagyok ilyen amilyen.
2022. aug. 18. 10:21
 7/15 A kérdező kommentje:

Nem hinném,hogy hazudnának ilyen konkrét dolgokban főleg úgy,hogy pár dologra én is emlékszem.

Az apjára is emlékszem tesómnak,hogy egyszer ő adott nekem ennivalót mikor anyu épp nem volt otthon. Szóval emlékfoszlányaim vannak de konkrétan ezeket a verekedős dolgokat én nem tudtam.

2022. aug. 18. 10:22
 8/15 Krisipoke ***** válasza:
80%

Azért nem emlékszel, mert kb. 4 éves kora előtt nem emlékszik dolgokra az ember. Nincs még teljesen kifejlődve az agya, és nem tud hosszú távon tudatosan tárolni emlékeket.

Általában amikor azt hisszük, hogy emlékszünk dolgokra ezelőttről, az azért van, mert sokszor elmesélték, vagy sokszor láttunk róla fényképeket/videófelvételt, és vagy hamis emléket alkotunk róla, vagy összemossuk egy kicsit későbbi, tényleges emlékkel.

2022. aug. 18. 10:26
 9/15 anonim ***** válasza:

A tesód nagyon gáz hogy pénzt kunyerál

Biztosan feltekeny arra is hogy te dolgozol o meg gondolom otthon ul es nezi a tvt..

A tortentek okozhatnak traumat persze foleg ha sok reszletet most tudtal meg.. ezeket fel kell dogozni..

A megoldas az lenne hogy ne talalkozz a tesodekkal ha elkoltozol vagy esetleg koltozz apudhoz

Ha jo a viszony elmondod neki az erzeseidet es hogy szeretnel vele lakni..

Nekem is vannak traumak az eletembe es regebben sokszor ereztem palyakezdokent a munkahelyeimen hogy jelentektelen vagyok hogy nem szeretnek hogy csak zavarok mindenkit

Pedig visszagondolva egyik sem igaz..

En mar rajottem hogy az ilyen traumakat ugy a legkonnyebb feldolgozni ha atgondolod az egeszet mi miert tortent es adsz mindennek egy indokot

Pl tesod azert ilyen mert irigy es feltekeny mint irtad azert is tuti mert mar nem o volt a kozeppontban mikor szulettel..

A baratnoje undoritoan viselkedik miaz h megvert teged

A kezet tortem volna el..

Az ilyen nem is no..

Legalja no lehet..

Nem kell nekik megbocsatanod soha.. ne is probald en sem tennem.. elkoltoznek valamilyen uton modon es veluk soha tobbet nem beszelnek

Igy konnyebb feldolgozni es elengedni is hidd el!!

De ha minden nap abban a kornyezetben elsz ugy nem lesz egyszeru, vagy nem fog menni :/

2022. aug. 18. 10:41
 10/15 anonim ***** válasza:
47%
Biztos, hogy a "bátyád" elejétől fogva féltékeny volt a kisöccsére és ahol tudott keresztbe tett Neked. Ahogy írtad elég zűrös jellem...
2022. aug. 18. 10:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!