Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Olyan ígéretet amit nem én...

Olyan ígéretet amit nem én ígértem meg, hanem valaki más, de ezt a nevembe tette, nekem be kell tartanon?

Figyelt kérdés

Nekem nem szóltak róla, csak utólag. Ha ezt az ígéretet én nem tartom be, amit a nevembe (és a megkérdezésem nélkül) tettek, az erkölcsileg mennyire ítélhető el?

A konkrét esetet nem ismertetem, csak általánosságban érdekel a dolog, biztosan mással is történt már hasonló.

2022. márc. 18. 13:22
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

azért valami konkrétabbat írhattál volna....

Így semmiféle reakciót nem lehet írni.

Azért marhára nem mindegy, hogy a te nevedben valaki egy tábla csokit ígért, vagy pedig azt, hogy a másik gyerekét felneveli.....

2022. márc. 18. 13:37
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

#1: igazabol mindegy. Ha valaki neveben, az illeto tudta nelkul valaki mas megiger valamit, az semmifele kotelezettseget nem jelent. Akkor se ha anyuci igerte meg a szomszednak hogy Jucika atmegy

segiteni disznot olni amirol Jucika mit sem tud, meg akkor se ha Jucika testvere megigeri az iskola bikajanak hogy a hazifeladataert cserebe Jucika majd lefekszik vele.

2022. márc. 18. 14:10
 3/5 anonim ***** válasza:

2: de egyébként tök mindegy, hogy valami elméleti erkölcsi síkon elítélhető vagy sem - mert az érintett emberek véleményét nem tudod befolyásolni.

Ha ő haragudni fog rá, nem fogja tudni meghatni semmiféle jogi-erkölcsi alátámastzással....

2022. márc. 18. 14:16
 4/5 anonim ***** válasza:

Ja, hogy valaki jujdemegharagszik? O de sajnalom.

Szoval, akkor hetvegen jo ido lesz mar, lehet menni sutogetni szerinted?

2022. márc. 18. 14:19
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagy köteles betartani, mert nem a te szádból hangzott el, nem a Te kezed írásából történt.

Figyelmeztesd az ilyen ígérgetőt, hogy ne téged javasoljon, hanem önmagát.

Ez arra az estre is vonatkozik, ha valamelyik családtagod ígért valamit helyetted. Nem vagy cirkuszi bábfigura!

2022. márc. 18. 18:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!