Sok a 23 év? Hol kellene már tartanom?
Nincs olyan, hogy kellene. Szerintem. Én is 23 éves vagyok, most fejezem be az egyetemet, de jövőre valószínűleg elkezdek egy másikat, és a jelenlegi kapcsolatomnak is véget vetek. Pedig már ötödik éve vagyunk együtt, és nincs is komoly gond. Ilyen kapcsolatba a nők többsége már szülne.
Számomra olyan szempontból vízválasztó ez a kor, hogy most jöttem rá, hogy ha nem lépek nagyon gyorsan, akkor az életem megalkuvások sorozata lesz, azt pedig nem akarom. Viszont így 30 éves korom előtt se egzisztenciám, se pénzem nem lesz. Nem baj. Akkor még mindig fiatal vagyok. Ráérek ezen aggódni negyvenévesen.
Nincs ilyen konkrét határ, hogy "na, most akkor x életévtől felnőtt vagy!" emberileg.
Ne görcsölj rá a dolgaidra, csak szépen építgesd az életed. Semmi nagy dologgal nem vagy elkésve 23 évesen!
Én is sokat gondolkoztam ezen. És én is kezdek már beparázni lassan 23 évesen, hogy nem tartok még sehol.
De ha körbenézek a korosztályomban, 22-23 évesek között, ők is ugyanott tartanak. Vagy tanulnak még ők is, vagy a szerencsésebbek már dolgoznak.
1 embert ismerek, akinek van családja, meg egy gyereke, de az is csak becsuszott.
A mai világban az ember nem nagyon mer családot vállalni, mert fél hogy nem tudja miből eltartani, ezért sokan először inkább tanulnak- fősuli, egyetem ami ugye 3-5 év érettségi után- , majd karriert építenek, és ha megvan a biztos anyagi hátterük, akkor mernek csak gyereket vállalni.
De ez Magyarországon egyre nehezebb.
Én 16 évesen elhatároztam, hogy 25 évesen férjhez megyek és 28 évesen szülök először.
A valóság: 31 évesen férjhez mentem, próbálkozunk babával, és marha jól érzem magam...
Ne siess el semmit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!