Jogosan szégyellem ami velem történt (bántalmazás)?
Tiniként nagyon magányos voltam, a család utált és nem voltak barátaim. Az időmet nyaranta ezért chateléssel töltöttem és sajnos belefutottam egy olyan személybe aki később - és ez hangzik csak igazán hülyén - lelkileg terrorban tartott. Tényleg annyira manipulatív volt, hogy valahogy azt is simán elérte, h féltem letenni a telefont a kezemből, a végén a suliban is órán csak azt nyomkodtam. Elzárkóztam mindenkitől, nem ettem, nem ittam, nem jártam órákra se. Persze ez hosszú folyamat volt, nem egyből adtam fel mindent. Meg sajnos bennem eleve volt egy áldozatszerep és szeretéhség.
A lényeg, h végül csak vele beszéltem neten is. Minden érdeklődési köröm eltűnt, neki rendeltem magam alá. Öngyilkossági gondolataim lettek, egyszer meg is vágtam magam és mentálisan leépültem, semmi se okozott már örömet. Elhanyagoltam magam teljesen.
Azért szégyellem, mert félek, h ezzel jönnének, h chaten, h lehet bántani vkit? És sajnos az a gond, hogy mióta vége annyi idő eltelt, h közben már Amerikában is felnőttnek minősülök, de még mindig PTSD gyötör és nem merek segítséget kérni, de megnehezíti az életem :(
Szerintem addig, amíg úgy állsz hozzá, hogy nem tudsz rajta túllépni addig nem is fogsz.
Sok mindenki elkövetett már akár ilyen jellegű hibát az életében és az idő haladtával előjönnek az emberi szükségletek.
Nem tudom hány éves vagy, de az biztos, hogy idősödtél azóta. Fejben kell eldönteni és akarni, hogy túlléptél rajta, okos vagy, idősödtél és nem eshetsz mégegyszer ilyen hibába, főleg nem ismeretlenül. Addig amíg te sem akarsz túllépni rajta, vagy akár segítséget kérni a túllépéshez, addig nem fog menni. :)
Figyelj, akármi történt az a múlt, és a múlton csak is tovább lépni kell és tanulni belőle, mást nem.
Ami történt megtörtént, ami csak akár vagy történt volna, az is csak volna. Tehát ne rágódj tovább.
Megtörtént, fájt, szégyen, de nem tudsz mit kezdeni vele már. Ne gondolj rá, élj a mának és sz*rj bele ahogy csak lehet!
Tuti nem mindig gondolsz rá, csak amikor elég rosszul vagy :D
De ne tedd tönkre azzal az életed, hogy ott ragadtál, élvezd inkább és csinálj olyat, amit biztos nem bánsz meg :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!