Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Rasszista az ,ha nem vagyok...

Rasszista az ,ha nem vagyok anti-rasszista?

Figyelt kérdés
A testvérem azt mondja ,hogy az vagyokk , ha nem állok ki ellene.

2021. júl. 3. 23:21
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
59%

Valószínűleg nem leszek népszerű, de a testvéred egy igazi agyhalott kretén.

A rasszizmus a faji alapú (jellemzően hátrányos) megkülönböztetés gyakorlatát jelenti. Attól, hogy nem ülsz fel az aktuális cirkuszvonatra fennhangon nyálat fröcskölni minden ellen, ami fehér emberhez valahogyan köthető, illetve ("magátólértetődően" fehérektől eredő) rasszizmust belemagyarázni mindenbe IS, még nem leszel rasszista, vagy kirekesztő.

Azzal, ha nem kívánsz belefolyni a dologba, még nem diszkrimináltál senkit (nemhogy faji, de egyéb alapon sem).

Hovatovább épp a mostanság teljes gőzzel dívó PC őrület kifejezetten rasszista: Példának okáért, ha a fehérbőrű rendőr kényszerítést alkalmaz nem fehér bőrű köztörvényes bűnöző ellen, akkor automatikusan rasszistának bélyegzik; mintha más oka nem is lehetne az intézkedésnek/túlkapásnak. No kérlek, ez az igazi rasszizmus: Pusztán bőröd színe miatt rasszistának bélyegeznek, és máris hátrányos helyzetbe kerültél. Az ilyesmi speciel ma már mindennapos dolog, erről valahogy mégis elegánsan megfeledkezik az fene-nemes "antifa" csürhe.

(Azok kedvéért, akik durván lemaradtak az evolúcióban: Fordított rasszizmus nem létezik. A rasszizmus az rasszizmus, függetlenül attól, hogy ki gyakorolja)

De hogy lecsupaszítsuk a kérdést csontig: Attól, ha nem tiltakozom erőnek erejével az illegális szemétlerakók ellen, még nem hajítom az erdő szélére a szutykomat. Attól, hogy nem ordítok éjt nappallá téve a kutyasz__t a járdán hagyó trógerek ellen, még nem én sz__tam oda.

Attól, hogy nem ítélem el a horgászokat, magam még nem horgászom.

Ha valakit elítélsz pusztán a származása miatt, az rasszista. Ha valakit előnyhöz juttatsz pusztán a származása miatt, az rasszista (akkor is, ha a származása nem egyezik a tiéddel).

Ha viszont nem szeretnél sem a féleszű neonácik, sem az agyatlan "antifák" közé beállni szektatagnak, azzal még nem hoztál származásra alapozott döntést, ergo sehogyan sem lehet rasszista.

Bicskanyitogató az az egybites szektás bűntudatkeltés, amivel a kedves tesóka zsarolni próbál. Ne dőlj be neki! Attól, hogy ő nem növesztett agyat, neked még nem tilos gondolkodni.

2021. júl. 4. 00:56
 12/20 A kérdező kommentje:
Ja a testvérem egy idióta, azt is mondta , hogy ha az orvos meglát egy szinesbőrűt , akkor biztos rosszabul fog vele bánni az orvos. Szóval a tesvéremmel vannak problémák.
2021. júl. 4. 01:52
 13/20 anonim ***** válasza:
72%
Kérdezd már meg, hogy fehér orvosra gondolt-e. Kíváncsi vagyok, hogy rasszista-e :D (Van tippem)
2021. júl. 4. 01:58
 14/20 A kérdező kommentje:
Azt mondta , hogy a fehér orvosok többsége rasszista, én azzal jöttem , hogy az embereknek segítenek, erre azt mondta , hogy ilyen Trumpista náci vagyok. Meg azt is mondta , hogy a kommunizmus jó , meg hogy a férfiak idióták , meg azt hogy még a világ 80%-ka rasszista , meg hogy az összes jobbikos náci. Egyépként egy komcsi lipsi , úgyhogy én már komolyan sem veszem.
2021. júl. 4. 02:02
 15/20 anonim ***** válasza:
25%
Természetesen igen✊🏿✊🏿✊🏿
2021. júl. 4. 02:03
 16/20 A kérdező kommentje:
Mert?
2021. júl. 4. 02:07
 17/20 anonim ***** válasza:
66%

Az én orvosom (fehér) is rasszista lehet, mert eddig csak fehér betegeket láttam a váróban.

Gyanús volt mindig is!

2021. júl. 4. 03:17
 18/20 A kérdező kommentje:
Tudom , hogy vicc és az eggyik legjobb.
2021. júl. 4. 03:30
 19/20 anonim ***** válasza:
66%
A tesód kretén. De nyugaton sok kretén gondolja úgy hogy ha nem velük vagy akkor ellenük.
2021. júl. 4. 16:28
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem az a lényeg, hogy egyenlőek legyenek és ne a bőrszín alapján ítélj meg egy embert? Akkor meg nem kéne enyire harcolni a rasszizmus ellen, hanem azt kéne mondani, hogy nem számít a bőrszín. Ne harcolj, csak fogadd el a másikat✌
2021. júl. 19. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!