Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Rosszul cselekedtem, én...

Rosszul cselekedtem, én vagyok a hibás?

Figyelt kérdés
2021. jún. 15. 06:07
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:
Persze erős túlzás hogy senki, voltak azért itt egy páran amiért hálás vagyok. De a személyes barátaim nem értették meg.
2021. jún. 15. 20:37
 22/34 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy nem mondtam el elég szájbarágósan:

az a lány SZÓBAN sértett meg téged. Tehát csak hasonlóan lehetett volna válaszolni neki: pl. elmondhattad volna mindezt, amit leírtál, vagy akár mondhattál volna neki csúnya dolgokat is.

A pofon túlzás volt.

Hogy mennyire, az jó kérdés... nem ítéllek el teljesen, rossz passzban voltál, elveszítetted a fejed. Normális ember ilyenkor nem viselkedik így veled.

AZONBAN!

A barátnőd örülhet, ugyanis első kézből kapott egy mintát, hogy ilyen helyzetben te elveszted a fejed, és összeomlasz.

Egy nő egy férfitől ezt általában nem tűri el, ilyen férfit ő NEM AKAR magának!

Tehát - ATTÓL FÜGGETLENÜL, hogy mennyire volt igazad - a döntése az, hogy ti nem lesztek együtt.

És ez szerintem is egy elég jó döntés.

Dönthetett volna mást is, az is elfogadható lenne - de ő így döntött, és ezért te nem ítélheted el.

Ezért írtam azt, hogy legközelebb óvatosabban. Mielőtt ütsz, számolj háromig. MINDEN ESETBEN. Akkor is, ha úgy érzed, igazad van.

Utána pedig gondolkozz.

2021. jún. 15. 20:56
 23/34 A kérdező kommentje:

És mikor a frissen elhunyt szeretteimet a szemembe mondva gyalázzák ne essen rosszul a lelkemnek? Persze lehet nem éppen az erőszak a megoldás, de a nagynéném volt az egyetlen ember az életemben aki betöltötte anyám helyett az anya szerepet. 2 hónapja nincs hogy meghalt, esténként férfi létemre párnák közt siratom

Akkor ezt minek hívnád??

Nem értem egyébként hogy miért csak nekem kellene megérteni másokat.

2021. jún. 15. 21:46
 24/34 A kérdező kommentje:
Persze én maximálisan megértelek téged is és elismerem hogy mondasz valamit, nem azzal van a gond hogy nem lennék képes magamat féken tartani. Egyáltalán nem szokásom bántani senkit, de szerintem engemet is meglehetne érteni valahol, meg is csak a pót anyukám volt..
2021. jún. 15. 21:52
 25/34 anonim ***** válasza:

Továbbra is azt látom, hogy csak a felelősséget akarod hárítani.

Olvasd el még egyszer, amit írtam.

Egy nő NEM választja azt a férfit, aki nem bír helytállni nehéz helyzetekben, és utána is csak azt nézi, hogy őneki ne kelljen semmiféle felelősséget vállalnia.

Fogd már fel, hogy ez egy ERŐPRÓBA volt neked, ahol ELBUKTÁL.

A legközelebbi hasonló helyzetbe jobb lenne, ha erősebb lélekkel, felkészültebben mennél bele, hogy ne bukjál el többé.

Teljesen függetlenül attól, hogy körülötted jó vagy rossz emberek vannak, és ők éppen mit csinálnak. Az majd az ő sorsuk lesz, és az ő környezetük dönti el.

De azt, hogy VELED mi történik, NEKED kell szabályoznod, ha irányítani szeretnéd az életed, és nem csak sodortatni magad a vak véletlennel.

Ez persze nem jelenti azt, hogy ne sirathatnád el a nagynénéd, vagy hogy a másiknak joga lett volna sértegetni.

De még egyszer: felnőtt ember kézben tartja a dolgokat, gondolkodik, használja az eszét, és önuralma van. Akkor is, amikor éppen gyászol.

2021. jún. 15. 21:58
 26/34 A kérdező kommentje:

Amit te vársz el tőlem, az egyszerűen teljesíthetetlen..

Tőlem aligha találnál lelkileg erősebb embert.

Alkoholista biológiai anyám tartott lelki terrorban 10 éves korom óta, 10 éven keresztül..

Apám folyton bántalmazott lelkileg minden nap, barátaim nem voltak

Szarrá dolgoztattak 12 éves korom óta , gyermekkorom nem volt

Cserébe a szakmunkásképző is rossz volt, kőművesnek írattak be. A szakoktatóim is bántalmaztak lelkileg, míg végül természetes pókerarcom lett, érzelmeket nem igen mutat az arcom az emberek elfordultak tőlem. Soroljam meg?

Ne akard hogy felsoroljam az életem összes fájdalmát, mert 7 generációra kiható lelki fájdalom ül a családodra.

2021. jún. 15. 22:09
 27/34 A kérdező kommentje:
Az egész életem egy hatalmasnagy szenvedés, sokáig tartottam magamban a mérhetetlenül nagy fájdalmat. És most konkrétan te akarsz nekem a fegyelmezettségről órát adni? Szerintem már az első 1 évben öngyilkos lettél volna a helyemben. És amit itt felsoroljam az meg semmi, egy kis darabja a szenvedésemnek.
2021. jún. 15. 22:12
 28/34 A kérdező kommentje:
*felsoroltam
2021. jún. 15. 22:13
 29/34 anonim ***** válasza:

Lehet.

El tudom képzelni, hogy most telt be a pohár.

Akkor már csak azt kérdezem, hogy idáig miért tűrted? Jóval korábban vissza kellett volna már szólni neki.

Mindegy: ezt az akadályt most nem sikerült venni.

Továbbra is azt mondom, hogy a következőhöz már erősebbnek - vagy okosabbnak - kell lenned, hogy megbirkózz vele.

A világ ugyanis nem fogja elnézni neked, ha nem tudod megoldani.

De bármilyen segítséget igénybe vehetsz hozzá: pszichológusnál például voltál már?

Érdemes lenne.

2021. jún. 15. 22:18
 30/34 A kérdező kommentje:

Semmilyen szakember nem hozná ezt helyre bennem.

Nem kell segítség, csak talán random senki se gyalázza már a néhai anyukámat a nyílt utcán, és akkor talán nem hajítom meg a tenyerem. Mert alap esetben full normális vagyok, bármennyire is nehéz ezt megérteni. De szívből kívánom neked, te is járj ebben a cipőben

És majd megnézzük mennyire fog neked tetszeni ha majd a számra veszem azt az embert aki sokat jelentett neked.. Megnézném hogyan menne az a "önfegyelem"

2021. jún. 15. 22:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!