Hogyan gyógyuljak ki az egoizmusom elefántcsonttornyából?
Figyelt kérdés
Teljesen bezárkózom magamba. Nem vagyok depressziós, de nem érdekel senki és semmi magamon kívül. Érzem, hogy nem vagyok nyitott senki és semmi iránt. Változtatni kellene, de már ahhoz sincsen kedvem. Sokszor gyűlölöm az embereket és a világot magam körül. Mit csináljak? 30 f.2010. aug. 11. 15:41
1/15 anonim válasza:
Az, hogy felismerted a problémát, már egy jó kezdet, sokan még eddig se jutnak el.
2/15 anonim válasza:
De.. ezt pontosan úgyhívják, hogy depresszió. Sokan azt hiszik csak a sírás a folytonos szomorúság. De nem! A depresszió olyan, hogy semmi és senki iránt nem érzünk semmit. Idegességet, dühöt, szerelmet. Semmit. Nekem is volt ilyekorszakom. Semi az ég világon nem érdekelt. Haza jöttem a suliból lefeküdtem az ágyamra és bambultam magam elé egész addig míg el nem mentem az esti teendőimet elvégezni. Rajtam ne egy pszichologús segített, hanem egy barát. Egy barát, aki kihozott a szürke kis világomból. Menj el baráti körbe, akikkel jól érzed magad akár el is mehettek kocsmázni, attól biztosan meg jön a kedved :D. Elhyülültök, utána átgondolod, hogy az a depressziós életmód, amit eddig éltél nagy hülyeség volt :). Ezen a téren csak is a barátok segíthetnek. Szerintem. Bocsi kicsit hosszú lett, de remélem tudtam segíteni (16/l)
3/15 anonim válasza:
Tudod, mit? Menj fel facebook-ra, és nézegesd a csoportokat, és próbálj csatlakozni olyanhoz, ami megtetszik.
4/15 A kérdező kommentje:
Az nem igaz, hogy nem érzek semmit: gyűlöletet érzek minden és mindenki iránt, nem melankóliát. Szerintetek mi a teendő?
2010. aug. 11. 16:05
5/15 anonim válasza:
Én egy természetgyógyászt javasolnék. Biztos megvan az élettani oka annak - a pszichológiai mellett -, hogy miért érzed így magad. Egy kellemes beszélgetés, pár finom tea, egy kis testmozgás (az rengeteget lendít előre a dolgokon, felfrissít, kikapcsol, edz) és máris egy picit színesebbnek tűnik minden. Én tudok valakit, aki megbízható, ha érdekel :)
6/15 Gargoil válasza:
Mesélj magadról kicsit! Mit csinálsz? Mivel foglalkozol? Mióta érzed ezt? Régen is voltál így? Hogyan telik egy napod? Párkapcsolat? Milyen? Szerinted mi az oka a gyűlöletednek?
7/15 anonim válasza:
Ebben az országban minden második ember ilyen.
8/15 A kérdező kommentje:
Gargoil :
Semmit sem csinálok, mert nem érdekel semmi, csak ülök otthon és internetezem. Munkanélküli vagyok. Kb három éve érzem ezt a nihilt. Nincs párkapcsolatom, néha lenne kedvem hozzá, de aztán elmegy az egésztől a kedvem, nem vk szomorú, csak az sem érdekel....Nemtom mi az oka a gyűlöletemnek ez a kérdésem egyben Szerintetek?
2010. aug. 11. 18:12
9/15 anonim válasza:
Tönkretett a munkanélküliség, meglep? Engem nem. Én 3 hónap után is már ki voltam készülve, mert egy tevékeny ember vagyok és utálom a semmittevést és a reménytelen várakozást.
10/15 A kérdező kommentje:
Most mit csináljak akkor?
2010. aug. 11. 18:52
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!