Hogyan gyógyuljak ki az egoizmusom elefántcsonttornyából?
Érthető ezek után, hogy azt érzed a világ egy fos hely és minden és mindenki ellened van: ilyen tapasztalatokkal könnyű ebbe az állapotba kerülni...
Azonban szerintem a legfontosabb kérdés, amire válaszolnod kell (enélkül szerintem nem lehet hatékonyan tanácsot adni), akkor Te most szeretnél ezen változtatni? Ha szeretnél, akkor leírnád, hogy miért?
Köszi
Szia!
Ok! Azért kérdeztem, mert amíg a szándék nincs meg, addig nincs igazán miről beszélni sem, de ez szuper! A legjobb emelőerő a változás felé, ha az ember azt mondja magának valamivel kapcsolatban: "Betelt a pohár! Elegem van! Ez így nem mehet tovább!"
- Azt írd le, hogy szerinted mi volt az a lassú folyamat, ami idáig vezetett? Gondolom 20 évesen nem utáltál mindnekit :)Te hogy látod magad alakulását?
- Érdekel még, hogy szerinted mik voltak azok az események, amik ide vezettek? Miért?
- Mi a terved a következő 1 évre? (anyagilag, emberi kapcsolatok szintjén.) Mivel foglalkozol? Hol laksz? Milyen egy napod?
- Ugyan ezt írd le 5 évre is?
Jó látni, hogy honnan indulunk és hova tartunk! Én mindig ezt kérdezem valakitől. Hogy lássa ő is és én is, hogy mit szeretne...
Egyébként nem, csak érdekel a pszichológia... (programtervező matematikus vagyok :) ) csak érdekelnek az emberek nagyon! Mindent tudni akarok az emberek gondolkodásáról.
Igazából adhatnék én is olyan tanácsokat, hogy "mozdulj ki, majd az jó lesz", meg "ismerkedj online", stb. de ez nem fogja megoldani a problémát: ezek tüneti kezelések.
Azért 30 évesen ilyen lelki állapotban lenni nem hétköznapi. Ezért is érdekel jobban, hogy mi történt veled, mert amíg nem találjuk meg az okát a dolgoknak, addig lehet próbálkozni, meg hitegetni magad, nem fogsz hosszútávon változni...
Ezért kérdeztem... zavarnak a kérdések? Válaszolj bátran...lehet felbukkan valami, amin tudunk ötletelni.
Érdekes egyébként, hogy az emberek félnek a változástól, pedig van az a mondás, hogy "Egyetlen dolog állandó: a változás."
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!