Van olyan hely, ahol a közös problémával küzdők összegyűlnek és kollektívát alkotnak egymással?
Sziasztok!
Olyan a társadalomtól elkülönült gondolati, érzelmi, tettleges viselkedésformákat mutató emberek szoktak e összegyűlni és kivesézni az élet dolgait, csoportos beszélgetéseken részt venni? Van e Budapesten ilyen kultur kör, ahol a deviánsok gyógyírt találnak egymás nyűgjére. Nem az anonim alkoholistákra gondolok. Akár Budapesten belül is. Nem tudom mivel nem rég óta élek itt.
Köszönöm. :)
Ebben semmi demagógia nincs. Belőled hiányzik az alázat ami egy ilyen hivatáshoz kell. Alkalmatlan vagy rá! Egy segítő közösség se fogadná be a magadfajtát.
Ezekben semmi téveszme nincs. Én jártam az AA-sok közé. A párom is az. Többet tudok róla mint te. A hozzászólásaidból teljesen látszik hogy halvány lila gőzöd sincs az egészről de arroganciával és önteltséggel tele vagy. Te csak elképzeled ezeket az embereket. Megveted és elítéled őket, de te akarsz lenni a nagy segítő...
Az alkoholisták jó része valahol áldozat, de te ezt sosem fogod megérteni, mert ahhoz agy is kéne...
Én kötekszek? :D Te okádod ide már hetek óta az embergyűlölő ostoba kommentjeidet, de mindegyikkel bebizonyítod hogy mennyire ostoba korlátolt felfogásod van. A hozzád hasonló nethuszár fotelforradalmárok két fűszálat se fognak keresztbe tenni az emberekért de további jó álmodozást az egódról! Másra úgysem telik tőled...
Már megbocsáss, de itt egyedül te sajnáltatod magad, hogy alkoholista vagy és jársz is ilyen közösségekbe, ezért is fáj a véleményem, miszerint gyűlölöm az alkeszokat, főként azokat, akik verik a gyereket otthol, vagy mindig van kifogásuk rá, hogy miért is baszakodnak másokkal. Ez a kifogás a pia. Nos ha ez szerinted rendben van, mert te már hetek óta véded őket, akkor ritka beteg és ostoba ember vagy. Nem tűnik fel, hogy rajtad kívül mindenki elítél és nem áll a pártodra?
Bejössz valaki témájába és a saját alkesz múltadért állsz itt ki, holott ha elolvasod a témaindító hozzászólást, itt nem ez volt a téma. Leesett Bodri? Vagy még mindig én vagyok a hülye, aki a gyerekverő, feleségverő alkeszokat szidja, akik lusták, gyávák hogy tegyenek a saját sorsukért valamit? Igazad van, sosem leszek tutyimutyi fizetett alkesz szakkör vezető, aki a hátuk mögött maga is lenézi, vagy elfogadja a gyerekverőket. Ennél több vagyok és tényleg nincs bennem megértés az emberi ostobaság iránt, ellentétben megértem az alázatotm, értelmet, amit benned nem vélek fölfedezni!
Olvasd végig a hozzászólásaid és rájössz, hogy milyen észrevételeket várnék a témával kapcsolatban!
Na ezt benézted. Nem vagyok alkesz. Alig iszok. De ismerem őket, emit te nem mondhatsz el magadról. Nekem nem a véleményed fáj hanem a $eggfej hozzáállásod a nyomorultakhoz. Az alkoholisták java nem a családját veri, hanem önmagát pusztítja. Nem mintha alkohol nélkül ne ismernék hírből egy csomó embert aki veri az otthoniakat... Merthogy van ilyen is rengeteg. Apám pl nem volt alkoholista de alkohol befolyásolása alatt gyakran verte anyámat. Ő nem volt alkoholista, mint ahogy sok másik deviáns ember sem az. Persze miért is kéne csodálkoznom azon hogy megint fogalmad sincs arról hogy ki számít alkoholistának. Nem mintha bármiről bármi fogalmad lenne....
Valaki témájába.. Alkesz múltadért... :D Te úgy vagy hülye ahogy vagy...
Ez nem téma. Idejössz feltenni egy egy kérdést majd előadod a gőgös öntelt hójag felfogásoddal az öntömjénező világmegváltó terveidet, amiknek csak az alapja hiányzik. Az emberi tényező...
Benned nincs alázat. Előadod hogy segíteni akarsz, majd leszólod azokat akik valóban segítenek és mindenfélét mondasz azokra akik segítségre szorulnak. Összemosod őket a deviánsokkal és a bűnözőkkel, mert a gondolkodás és a diferenciált felfogás az luxus...
Az alkohol oldja a szorongást és rövid távon enyhülést hoz. Azok isznak sokszor akiknek valami feloldhatatlan lelki probléma van az életében. De biztos neked úgy nagy a szád hogy szerencsés voltál és sosem kellett szembenézned olyan terhekkel amikkel nem tudtál egyedül megbirkózni.
Az AA-ban segítenek és nem vádaskodnak, mert a köpködés amit te csinálsz az nem segítség. A józanodás pont azért rossz mert szembe kell nézni azokkal a dolgokkal amiket elkövettek mások ellen.
Nem veszed észre hogy senki nem ír ide? Talán valamit rosszul csinálsz...
"Nem veszed észre hogy senki nem ír ide? Talán valamit rosszul csinálsz..."
Miattad nem írnak ide és, mert senki sem szereti a masszív alkoholistákat. A témát alapvetően nem is ezért hoztam létre, de javíts ki nyugodtan ha te jobban tudod, hogy miért írtam a témát.
Tudom, hogy miért iszik, aki iszik. Sok alkoholistával dolgoztam már életem során. Sosem az alkohol a probléma, hanem az ember jelleme.
Az alkohol csak egy ártó tényező, ami májkárosodást és szervi bajokat okoz és időleges fájdalomcsillapító, bódító, felszabadító hatású. Lényegében még majdhogynem egyet is értünk a témában, csak bejöttél okoskodni és eljátszod, hogy te vagy az okos és a másik a hülye. Az alkoholistáknak végképp nem hoznék létre témát, a deviancia más dolog. Az igazi gondolati deviancia és empátia, amit te ugye hírből sem ismersz. Ha intelligens lennél nem is írnál más témájához. Azért nem ír ide senki, mert megkeverted a kaksit, amit munkahelyeken is szoktak kutyulni. A kaksikeverés pedig fentről indul lefelé. Úgy hívják, hogy hatalmi pánikkeltés. Ha már társadalmilag nézzük a dolgot, akkor egy munkahely is arra épül, hogy ma már nem segítenek úgy a másiknak a szakmákban és megy a széthúzás, nincs szemtől szembe vélemény nyilvánítás. Jelentgetés van és egymás háta mögötti fúrás. Persze erre is lehet mondani, hogy nem így van és ez csak egy kis része a valóságnak, de akkor is így van ez már sok-sok éve. Ameddig egy melóhelyen nincs kollektíva, addig örül a főnök, mert tudja hangolni az embereket egymás ellen. A társadalom is hasonlóképpen épül föl, csak itt a hatalmi elit rángatja dróton és szívatja a népet. Küzdelem folyik, háború a lakosság ellen is.
Azért nem szól senki se hozzá mert látják hogy arogáns hülye vagy akivel nem érdemes beszélgetni.
Nem hinném hogy értelmesen meg tudnád magyarázni hogy hogy jön a témához a munkahely, a hatalom, a pánikkeltés, vagy hogy miért böfögsz fel olyan szavakat mint az empátia, amihez szemmel láthatóan semmi közöd...
Az alkohol szociális jelenség és lehet addiktív hatása is mivel a szorongás és a feszültség oldása jobb mint a depresszív józanság.
Egyáltalán nem az ember jelleménél kezdődik az alkohol hatása. Egy jobb jellemrajzú ember ugyanúgy lehet alkoholista. Sőt, vannak akik úgy alkeszek hogy az alkohol abszolút semmilyen problémát nem okoz az életükben és nem is részegek szinte sohasem.
Inkább kezd el olvasni és művelődj! Lenézéssel te senkin nem fogsz tudni segíteni...
Esetleg olvasd el a többi témámat is, igen sok emberrel beszélgetek és beszélgettem is már.
Természetesen nálad a legtöbbjük értelmesebb és tájékozottabb is.
Nyugodtan olvass bele a többi kérdésembe és ne verd ki a hisztit, ha valaki más véleményen van, mint te, vagy van véleménye veled ellentétben. :)
Csak egy kérdés. Mit dolgozol?
Gondolom a tahóságod miatt vagy frusztrált.
Engedd el az alkesz dolgot!
Dőlj le, pihend ki magad!
Holnapra jobb lesz. Látom rákattantál a témára és jól elvagy vele már hetek óta. Találj magadnak valami értelmes elfoglaltságot, mert a kutyák rágják ugyanazt a csontot már hetek, sőt hónapok óta.
Beteges, amit művelsz itt, ebben a csoportban. Ezért nem szólnak hozzá a témához és mert ilyen bunkókkal senki sem vitatkozik.
Azért kezdtem más témában is elvonatkoztatni, mert gondoltam, hogy hozzá tudsz szólni, de ehhez is segg hülye vagy.
Te is ilyen alkeszeknek segítő vagy, akinek belepiszkítottam a lelkivilágába a véleményemmel?
Iszogassál a haverjaiddal és értsd meg őket!
"Sziasztok!
Olyan a társadalomtól elkülönült gondolati, érzelmi, tettleges viselkedésformákat mutató emberek szoktak e összegyűlni és kivesézni az élet dolgait, csoportos beszélgetéseken részt venni? Van e Budapesten ilyen kultur kör, ahol a deviánsok gyógyírt találnak egymás nyűgjére. Nem az anonim alkoholistákra gondolok. Akár Budapesten belül is. Nem tudom mivel nem rég óta élek itt.
Köszönöm. :)"
"Nem az anonim alkoholistákra gondolok."
Heló okoska!
Bemásoltam neked újra a témaindító hozzászólásomat.
Mások azért nem szóltak hozzá, mert megértették, hogy mit is szerettem volna kérni. Köszönöm nekik. Neked is eljut végre a tudatodig? Köszönöm a megértést.
Mint mondtam a hozzáállásodat kifogásolom nem a véleményed. De szerintem ezt már kiveséztem.
Logikusan leírtam hogy miért kreténség amiket írsz. Szerintem ha szorult volna beléd némi értelem értenéd. De lepereg rólad az egód miatt.
Öntelt vagy arogáns és hülye is. Amikor a baromságaid nem állják meg érvként a helyüket akkor elkezdesz személyeskedni.
Én nem vagyok frusztrált. A $eggarc magatartásod irritál. Veszed magadnak a jogot mások felett ítélkezni, logikátlan, közhelyes és előítéletes lózungokkal. Szerintem már mindent elmondtam, te pedig jó bemutatót adtál a személyiségedből. Na ezért nem fognak ide írni nem miattam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!