Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Miért lett kitalálva ezen az...

Miért lett kitalálva ezen az oldalon a pontozás? Akkora hülyeség szerintem!

Figyelt kérdés

Úgy kiakadtam! Miért kell lepontozni a másikat, akivel nem ugyanaz a véleményünk?

Ennél a kérdésnél telt be a pohár:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..

Nézzétek meg az is le lett pontozva aki viszi a gyerekét meg az is aki nem! Ki érti ezt?

2012. júl. 5. 07:00
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy azért találták ki a pontozást, hogy jelezzed azt, hogy számodra mennyire volt hasznos a válasz, amit a válaszadó írt :) CSAKHOGY vannak olyan anyukák, akik nem nyugszanak abba bele, hogyha valaki másképp csinálja mint ők, ezért lepontozzák azt, akinek más a véleménye. Szerintem gyerekes baromság ez, de ez személyes vélemény. Én álttalában, hogyha kérdést teszek fel, akkor mindenki zöldkezet kap, úgy igazságos :)
2012. júl. 5. 07:09
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem a valasz hasznossagat nezik, hanem hogy szamukra tetszetos e a valasz. Sokaknak fogalmi zavaraik vannak. Valaki bosszubol nyomkod. Latja, hogy ot lepontoztak, akkor lepontozza azt, aki ellenkezoleg valaszolt "bizti az pontozott le" cimen.
2012. júl. 5. 07:29
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Előttem ketten tökéletesen megválaszolták. Sokan nem azt nézik, hogy hasznos-e a válasz, hanem, hogy tetszik avagy nem tetszik-e nekik. Sokszor a válaszadók pontoznak le más válaszadókat, és a kérdező nem győz bocsánatot kérni, hogy nem ő volt. Én is tettem már fel kérdést úgy, hogy a válaszolók egymást pontozgatták (le), mert eltérő volt a véleményük, pedig nekem mindegyik válasz hasznos volt.
2012. júl. 5. 07:51
 4/9 anonim ***** válasza:
Pont ezzel a magatartással adtok a százalékoknak hatalmas erőt. El kell fogadni, hogy van, aki nem csak a szavakat értelmezi, hanem, mögöttes jelentést is keres. Fel és lepontozni nem csak hasznosság alapján lehet, hanem ízlés, szokás, vallási meggyőződés, bármi alapján. Ez a véleményszabadság. Amiről ti titkon álmodoztok az diktatúra. Próbálok senkit nem megsértve leírni egy olyat, hogy a magas százalékok birtoklói nem a legkiugróbbak(legintelligensebb, legtapasztaltabb, legjobb, legkevésbé intelligens, legkevésbé tapasztalt, legrosszabb) válaszolók, hanem a legátlagosabbak. Ahhoz, hogy sok zöld kezecskét kapj, olyan véleményt kell megfogalmazz, amivel minél több ember kell egyetértsen, tehát a legmagasabb százalékokat a legpopulistábbak birtokolják amióta világ a világ. Sosem voltam hajlandó és sosem leszek rá kapható, hogy elismerjem, csak mert nagyon lepontoztak bárkit, az téved és vica versa.
2012. júl. 5. 08:33
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg a legjobban felpontozottak csak azt szajkózzák, amit mindenki (általában). Az egyéni véleményre már mindenki a torkodnak ugrik. De sajnos ez egy ilyen világ... :( Le kell szarni és kész. Vannak akik heccből pontozgatnak. Én már régóta nem nézem, hogy ki hány százalékra pontoz. Én csak segíteni próbálok.
2012. júl. 5. 08:38
 6/9 A kérdező kommentje:

Hát, köszönöm szépen a válaszokat! Bocsánat, de teljesen véletlenül került ebbe a kategóriába a kérdésem, először nem is értettem, hogy miért kérdezi az első válaszoló, és most vettem csak észre, hogy véletlenül félrenyomtam.

Szép napot mindenkinek!

2012. júl. 5. 08:50
 7/9 Antimod ***** válasza:
100%

Még annyit hozzátennék, hogy valaki minél többet írogat, azzal egyenes arányban csökken a százaléka.

De engem nem érdekel, az éppen aktuális válaszomat nézzék, ne a számokat a sarokban.

2012. júl. 5. 08:53
 8/9 A kérdező kommentje:
Teljesen igazad van! Mentek a zöld kezecskék!
2012. júl. 5. 09:20
 9/9 2xSü ***** válasza:
100%

Én úgy vagyok vele, hogy ha úgy érzem, egy kérdésre olyan választ tudok adni, ami a kérdezőt, vagy valakit hozzásegít ahhoz, hogy valamit jobban értsen, jobban döntsön, akkor válaszolok. Ha kell, akkor erősebb hangnemet is használok, provokálok, szembesítek. De csak ha kell.

Ha a válasz valakinek tetszik, hasznára van, akkor annak örülök. Ha nem érti, nem ért egyet a válaszban leírtakkal, akkor meg nem értem el a célomat, megyek a következő kérdésre. Persze megpróbálom megértetni a saját álláspontomat, de nem mindenáron. A %-okkal, meg azzal, hogy más válaszolók hogyan szavaztak a válaszomra különösképpen nem foglalkozom. Ha esetleg van olyan válasz, aminél észreveszem, hogy nagyon sokan lepontozták, akkor elgondolkodom azon, mi ennek az oka. De különösképpen nem foglalkozom vele. Elvégre ez az oldal arról szól, hogy segítsük egymást és nem arról, hogy versenyezzünk. Ha valaki lepontoz egy választ, az nem különösebben érdekel, hiszen az emberek nem az odaírt pontszám, százalék alapján döntenek, hanem a válaszban leírt vélemény, információ, illetve annak indoklása alapján. Ha meg nem, annak lelke rajta, hogy mások véleménye után menjen.

2012. júl. 5. 09:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!