Miért nem vállalják sokan még a nicknevüket sem ezen az oldalon?
"A kérdező névtelenségét megértem,de a válaszolóknál könnyebb lenne a vélemény elfogadása,ha a nicknév utalna a válaszoló nemére,esetleg életkorára is."
A kérdező is szokott válaszolni. És nem lehet külön beállítani, hogy csak az egyik helyen mutassa. Ha a válasznál mutatja, a kérdésnél is mutatja, mindaddig, míg el nem rejti. Legalábbis mikor utoljára néztem, így volt.
Én például azért nem használok nicknevet, mert több kategóriában is szoktam válaszolni. Nem vagyok rá büszke, de volt már, hogy én is rákerestem valakinek a nickjére, csak hogy lássam, miket szokott máshol válaszolgatni.
Én pl. jelen vagyok a Politika topicban, a Kultúra és közösségben, de a Gyerekvállalásban is. Ha politikai témában vitázom, senkinek semmi köze nincs ahhoz, hogy teszem azt, én nő vagyok, gyerekem van, mert jelenleg ez sajnos még nem számít pozitívumnak, sokakban benne van kimondatlanul is, hogy egy nő, ráadásul egy anya mit érthet a politikához, fele annyit sem érnének a megnyilvánulásaim sok esetben. De épp így a gyerekekhez kapcsolódó kérdéseknél meg senkinek semmi köze a politikai nézeteimhez. De szoktam vallási kérdésekben is válaszolni, aminek ott megvan a maga helye, de más típusú kérdéseknél megint csak nem kapcsolódik a témához. Sajnos láttam már olyat, hogy valakit pont a vallásával támadtak egy teljesen más témában, mert ismerték a nickjét, és ment a személyeskedés vég nélkül.
De ha belegondolok, és csak a babás kategóriákból indulok ki, ott is sokszor megy a személyeskedés azokkal, akik felvállalják a nevüket (pl. "te hogy érsz rá állandóan itt lógni, menj a gyerekeddel foglalkozni, ma is tele van veled az oldal", meg "ééérdekes, korábban azt írtad, hogy jól álltok anyagilag, most meg ezen spórolsz, szégyelld magad" és még sorolhatnám).
Egyébként regisztráltam névvel is, de azt csak ritkán használom, sőt, egyre ritkábban. Volt is, aki ez alapján talált be magának, valami olyan szöveggel, hogy látja ám, hogy itt játszom az eszem. Akkor ezen úgy elcsodálkoztam, hogy végignéztem az összes válaszom, hogy vajon mi rosszat írtam én bárkinek, de nem találtam rá magyarázatot.
"a válaszolóknál könnyebb lenne a vélemény elfogadása,ha a nicknév utalna a válaszoló nemére,esetleg életkorára is."
A válaszoló korából sokszor vonnak le téves következtetéseket. Én sem írom ki szívesen a korom. Ha 35-40 éves lennék, ugyanazt a választ sokkal könnyebben elfogadnák, mintha vállalnám, hogy csak 19 vagyok. Érdemes viszont belegondolni, hogy a korral nem mindenki lesz tapasztaltabb, érettebb, vagy nagyobb érzelmi intelligenciával megáldott.
És hogy miért nem vállaljuk a nicknevünket? Pontosan azért, amit az egyik válaszoló már kifejtett. A nicknév, ami gyakran feltűnik, ismertté tesz, sok válaszból már következtetni lehet a válaszoló személyiségére is. Az 'ismertség' sokakból nem épp szimpátiát vált ki, nem beszélve arról, hogy olyan érzést kelthet, mintha egy megrögzött Gyakori-s osztaná az észt állandóan, akinek semmi más dolga nincs és a saját elveit próbálja minden válaszában másokra tukmálni.
Egyszóval a kor, a nicknév csak plusz támadási felület, ami nem épp szerencsés itt a Gyik-en, ami amúgy is egy virtuális csatatér (ezt gondolom, nem kell bemutatni...)
Én több okból is használom a nicknevemet. Egyrészt mert nem szeretek "xx%-os", meg "utolsó, ja bocs már utolsó előtti" lenni.
Másrészt a szememben valamilyen szinten bizalmat ébreszt, hogyha valaki vállalja a nickjét, mivel bizonyos szintig utána lehet nézni a válaszainak, leelenőrizheted, hogy nem olyan-e, hogy egyik kérdésnél bólogató Jánosként A-t mond, a másiknál B-t, csak hogy százalékokra vadásszon. Még ha nem is értek valakivel egyet éppen, akkor is előbb gondolkodom el a véleményén, ha már valamilyen szinten ismerem a gondolkodásmódját.
Több oka is lehet ennek a dupla névtelenségnek.
Van aki a saját nevét használja, ezért rejti el. Én is így voltam, aztán írtam a gyk-nak, hogy változtassák meg.
A másik, ha időnként szembemész a nyájjal, egy idő után már a neved alapján le fognak pontozni. Jártam már így. És tuti, hogy a nevem miatt pontoztak le, mert tényszerű 2 szavas választ írtam, ugyanazt, amit szinte ugyanabban az időben még 3-an rajtam kívül.
Ettől függetlenül szívesen használom a nicknevemet. Sok olyan kérdés van, ahol az ember többször is hozzászól. Így legalább nem kell odaírnom, hogy az enyém volt a x-ik válasz, azt szeretném kiegészíteni.
Másrészt vállalom a véleményemet, a személyiségemet, nem érdekelnek a pontok, százalékok. Sőt azt gondolom, ha az ember névvel ír, még ha ez alapján a valós személyt nem is lehet beazonosítani, jobban meggondolja, hogy mit válaszol, mintha tökéletesen névtelenül tenné.
És még egy észrevétel: Sokszor empatikusabban kezelem a bajba jutott kérdezőket, mint az átlag. Ezt már sokan észrevették, és megtanulták a nevem. egyre gyakrabban kapok úgy privát üzenetet, hogy nem egy kérdésből indítja, hanem az üzeneteknél nekem címzi. ez azért jól esik a lelkemnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!