Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Meddig akarják még ezen az...

Meddig akarják még ezen az oldalon kiélni magukat a "helyesírás oktatók"? Mást is bosszant?

Figyelt kérdés

Néha találkozom én is megmosolyogtató,vagy egyenesen kiakasztó helyesírási hibákkal a kérdések között,de nem szoktam kommentárt fűzni hozzá,mert felfogom,hogy ez az oldal nem a nyelvtanról szól.

Baromi idegesítő,mikor rákattintok egy kérdésre,azt remélve,hogy valami érdekes hozzászólást olvashatok ,de helyette csak helyesírási oktatást találok.Erre nem vagyok kíváncsi és szerintem mások sem.Ezért örvendetes lenne,ha az "okoskák" inkább a nyelvtanórákon élnék ki ezen hajlamaikat.

2010. okt. 22. 08:22
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
88%

Ha a moderátort zavarja, majd törli az ilyen hozzászólásokat, válaszokat.

Mivel nem teszi, talán ő is helyénvalónak találja, nem?

2010. okt. 22. 10:06
 12/34 anonim ***** válasza:
76%
Ha valaki több, mint 14 éves, de mégsem sikerült elsajátítania a helyesírás legalapvetőbb szabályait sem, akkor ne várja el, hogy komolyan vegyék. Úgy is mondhatnám, hogy a prostituált ne sírjon, ha közösülni akarnak vele. Vicces, hogy még a tudatlanok hőbörögnek, ahelyett, hogy -ha évekkel később is a kelleténél- igyekeznének a fejükbe vésni az általános iskola tananyagát...
2010. okt. 22. 16:05
 13/34 anonim ***** válasza:
91%

Hiába pontozzátok le, igaza van.

Nyelvtanórákon nem lehet kiélni ezeket a hajlamokat, mert nem figyel senki. Többek között ezért tartotok itt. Téged nem idegesítene, ha egy komoly üzleti megbeszélésen például egy olyan emberrrel akadnál össze, aki marha igénytelenül beszél, és bűzlik, mert nem hajlandó fürödni? Na, itt is valami hasonló a helyzet. Legyen már bennetek ennyi igényesség! Aki így nő fel, attól majd a gyereke is ezt látja, azután meg hőbörög, ha a statisztika szerint Mo. lakossága hülye.

2010. okt. 24. 10:50
 14/34 anonim ***** válasza:
20%

"Mo. lakossága hülye."

Ez mit jelent, hogy az M0 autópálya lakossága hülye?

Hát ott mennyin laknak?

2010. okt. 24. 19:24
 15/34 anonim ***** válasza:
65%
Ha egy kérdés hemzseg a helyesírási hibáktól, az a kérdező értelmi szintjére vall. Viszont, az szerintem is felháborító, mikor belekötnek abba, ha például véletlenül felcseréltél két betűt. Sőt, velem volt már olyan, hogy valaki kijavított egy szót, ami szerinte külön kellett írni. Miútán én és más válaszolók is kioktattuk, hogy úgy helyes, ahogy én írtam, persze szégyenében nem válaszolt. Na, az ilyenek szánalmasak.
2010. okt. 24. 23:41
 16/34 anonim ***** válasza:
43%
nah látom, most is sikerült becsúsztatnom pár hibát, sötét van és nincs magyar billentyűzetem, így néha összekeverednek a dolgok :D
2010. okt. 24. 23:43
 17/34 anonim ***** válasza:
78%

Miért nincs magyar billentyűzeted? Külföldi vagy? Netán szlovkiai magyar?

Bocsi, hogy kiváncsi vagyok!-)

2010. okt. 25. 13:26
 18/34 anonim ***** válasza:
32%
Én is utálom ha nem válaszokat látok a kérdésekre hanem kioktatást.
2010. okt. 25. 14:50
 19/34 anonim ***** válasza:
90%
Erdélyi magyar vagyok, angol billentyűzetem van. A gépen be lehet állítani a magyar nyelvet, de az ékezetes betűk a kettőspont, idézőjel, zárójel, stb helyén vannak.
2010. okt. 25. 19:31
 20/34 anonim ***** válasza:
100%

15 évvel ezelőtt még nem lehetett magyarországon 852-es billentyűzetet kapni, hát ráírtuk az ékezetes betűket filccel. Később adtak hozzá matricát, de aki kicsit odafigyelt az anélkül is megtalálta a betűket, de volt aki nem volt rest alt+kóddal írni!

:)

2010. okt. 25. 20:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!