Meddig akarják még ezen az oldalon kiélni magukat a "helyesírás oktatók"? Mást is bosszant?
Néha találkozom én is megmosolyogtató,vagy egyenesen kiakasztó helyesírási hibákkal a kérdések között,de nem szoktam kommentárt fűzni hozzá,mert felfogom,hogy ez az oldal nem a nyelvtanról szól.
Baromi idegesítő,mikor rákattintok egy kérdésre,azt remélve,hogy valami érdekes hozzászólást olvashatok ,de helyette csak helyesírási oktatást találok.Erre nem vagyok kíváncsi és szerintem mások sem.Ezért örvendetes lenne,ha az "okoskák" inkább a nyelvtanórákon élnék ki ezen hajlamaikat.
en akarhany kerdes rakok fel , mindig azt mondjak h vegyel egy szotart s tanulj meg helyesen irni es beszelni
csak sokan nem nezik azt h nem csak magyarorszagiak irnak ide hanem mas magyar ajkuak is
Udv Szekelyfoldrol
Csak azt ne mondd, hogy Székelyföldön nem használnak nagy kezdőbetűket, és mondat végi pontot!
Egyébként azt is tudomásul kellene venni, hogy erre az oldalra nem csak tinik járnak! A normálisan leírt, összeszedett kérdéseddel a leendő válaszadókat tiszteled meg!
Az első válaszoló ékes példa a kérdés jogosságára.
Az erdélyi barátunknál a pont.
Van, hogy valaki, helyzetéből adódóan nem tökéletes a magyar nyelv írásbeliségéből.
Vagy egyszerűen nincs az embernek ideje mindig olyan marha precíznek lenni. (Az orbitális hibákon én is röhögök, a kedvencem a muszály, ellipszilonnal)
Köszönjük,a jobbító szándékot,de itt erre nem vagyunk kíváncsiak!Akiben ennyire túlteng a jobbító szándék,az menjen nyelvtan tanárnak,vagy nyelvésznek!Igaz,ahhoz kicsit több ész kellene,ott már nem lesz elég a helyesírási hibákat javítgatni,amire egy átlagos képességű általános iskolás is képes,ugyebár...
És mit ér a nyelvtan tudás,ha nincs szövegértő képesség?Erre jó példa az első válaszoló,ugyanis a kérdésben foglaltatik,hogy uncsi a helyesírási oktatás.De úgy látszik,egyesek mégsem képesek felfogni.
Van itt egy link helyesírás "b*ziknak":
Na itt lehet élvezkedni!Vannak még ehhez hasonló oldalak,tessék átfáradni oda!
Szia!
Én nem szoktam javítgatni senki helyesírását, én sem vagyok tökéletes. De azért el szoktam gondolkodni, hogy miért is nem sikerül kiírni egy kérdést hibátlanul? Én, amikor kiírom a kérdésem, többször is átolvasom mielőtt "elengedem", így amit észreveszek még javíthatom. Nem nagy feladat, szerintem.
Ezt persze csak hallkan jegyeztem meg, és én nem veszem magamra a kedves jelződet, amit a jóakarókra aggattál.....
09:14-es vagyok.
Úgy gondolom, hogy a válaszomat ennél udvariasabban már nem lehetett volna megfogalmazni, és a szándékom is egyértelmű volt. Ha a jelzőidet nekem (is) szántad, akkor elgondolkozom azon, hogy érdemes-e veled ilyen túlfűtött állapotban eszmét cserélni...
Nem zavar engem,ha egy írást kijavítanak,ott,ahol ennek helye van.
De itt,ezen az oldalon nagyon zavaró.A helyesírás javítgatókat nem zavarja,ha rákattintanak egy kérdésre,mondjuk,az egészség témakörben,és van a kérdéshez teszem azt,egy válasz,az is csak a helyesírásról szól?Tehát ilyenkor nem a kérdésre válaszolnak.Sok embernek nincs arra ideje és türelme,hogy az ilyen felesleges hozzászólásokat kerülgesse.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!