Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miert kell allandoan a helyesi...

Miert kell allandoan a helyesiras miatt pattogni ezen az oldalon? Azert ide irtam, mert mindenki nezzen magaba.

Figyelt kérdés
Egeszen komoly kerdeseknel is azt latom ( Pl: "Megeröszakoltak mit tehetek?" vagy "Valnak a szüleim, kit valasszak, kihez költözzek?" stb.. )hogy a kerdesre ertelmes valasz nincs, de le van csesszintve a kerdezö, hogy nem tud helyesen irni. Nem lektoraltatni jövünk az oldalra, hanem kerdezni, es meghozza olyat, amit mashol nem mertünk. Ezert van az oldal, es a kerdes amit kiirok, nem nyelvtan dolgozat. Valaki elkezdte ezt, es mostmar mindenki ezt csinalja. Annyira idegesitö. Tenyleg csak engem zavar, hogy ennyire utalatos kötekedös k.cs.g.k vagyunk?
2010. ápr. 20. 12:17
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
59%
...Azért, mert az alapműveltséghez hozzátartozik az is, hogy tudunk írni és olvasni. Ha erre nem vagyunk képesek, akkor analfabétának minősítenek.
2010. ápr. 20. 12:24
 2/29 anonim ***** válasza:
67%

Ha valaki elgépeli a szöveget,vagy lemaradt egy betű azzal nincs gond,hiszen sokan követünk el ilyen hibát.De ha valaki ír 2 mondatot,és abban szinte az összes szó hibás,főleg ha egy egyszerű szót elír az már gáz! Ilyenkor tényleg azért szólnak,mert leírja az illető,hogy 13 éves szexelne,de ezt az 1 mondatot nem tudja helyen leírni.Persze,hogy a tanulásra kéne gondolnia,és nem a szexre.Nem beszélve arról,hogy a rossz helyesírás(ami már a szemnek is bántó) intelligencia hiányt mutat az írójáról.Hogy őszinte legyek én is falra mászok ha valaki nagyon rossz helyesírással ír.Nálam ezek a szavak zavarnak.

- esső (eső)

- muszály (muszáj)

- mongyam (mondjam)

- téleg (tényleg) és még nagyon sok ami nem elírt szövegek.

És még valamit.Néha előfordul,hogy egy szót nem tudom,hogy kell helyesen írni.Ilyenkor automatikusan aláhúzza,hogy rosszul van írva,és addig variálok amíg ki nem jön a helyes szó.Nem lehet nem észrevenni a piros vonalakat...

2010. ápr. 20. 12:30
 3/29 anonim ***** válasza:
57%
Ha annyira nem fontos neki a kérdés, hogy ilyenre odafigyeljen (minden böngészőben van már helyesírás ellenőrző, nem?) és ennyire se tiszteli meg azokat, akiktől a választ várja, akkor miért várja el, hogy egyáltalán érdemben válaszoljanak a kérdésére?
2010. ápr. 20. 12:31
 4/29 anonim ***** válasza:
68%

ma 12:30

Na látod! Én például elgépeltem.

*helyen* -helyesen szót kellett volna írnom..

2010. ápr. 20. 12:31
 5/29 anonim ***** válasza:
44%

Szerintem nem feltétlenül ír helytelenül, mert a tényleget tényleg írjuk újabban téllegként, poénból, pedig tudjuk, hogy igaziból tényleg, legalább is én.

Csak megszokásból így írom, mint ahogyan miért helyett h méé??? -kérdzem msn en, vagy hasonlók. Persze nem mindegyik hiba tartozik ebbe a kategóriába.

2010. ápr. 20. 12:36
 6/29 anonim ***** válasza:
55%

Nagyon egyetértek a méltatlankodásoddal. Láttam pár napja olyan kérdést, amiben hemzsegtek a hibák, volt köztük sok elgépelés, volt sok összevonás, valódi helyesírási hiba is, de az illető kétségbe volt esve, hát kit érdekel ilyenkor az elipszilon? Olyan, mintha a síró nőt nem vigasztalnánk, hanem ráförmednénk, hogy lefolyt a sminkje.

Én nagyon ügyelek a helyesírásomra, de nem kötnék bele máséba. Lehet az illető diszgráfiás (ismerek egy fórumon ilyet, rettenetes az írása, és akik csesztették, észre sem vették, hogy a fogalmazása mennyire művelt és kulturált emberre vall, csak az elvétett betűket látták), lehet nagyon fiatal, lehet, hogy a helyesírásban nem jeleskedik, de kémiából osztályelső vagy élsportoló, és végül lehet valóban műveletlen, amit én nem sorolok az üldözendő jellemhibák közé. Nem azt mondom, hogy ne törekedjünk a szabályok betartására, mert ha mindenki úgy ír, ahogy akar, nehezebben bogarásznánk ki az egyéni írásmódokat, de lássuk be, hogy ez egy konvenció, ami alakulhatott volna másképp is, önkényesen rögzítették épp ezeket a szabályokat, ahogy időnként meg is változtatják. És sok ember azért írja másképp a szavakat, mert másképp is ejti ki, hagyjuk meg neki a saját dialektusát.

2010. ápr. 20. 13:04
 7/29 anonim ***** válasza:
54%

Szeretnek másokat kioktatni, ettől érzik okosabbnak magukat.

Hülye kifogás, azzal jönni, hogy olvashatatlan, mert igenis olvasható. Amíg nem kézírással van kiírva, még a hülye is felfogja, mi van oda írva.

2010. ápr. 20. 13:21
 8/29 anonim ***** válasza:
59%

Teljesen igaza van a kérdezőek.

Persze engem is zavar, ha nagyon helytelenül ír valaki, de még sosem tettem erre megjegyzést. Szerintem azok, akik a helyesírási hibák kijavításával foglalkoznak ahelyett, hogy a kérdés valódi tartalmát tartanák szem előtt, azok ilyen sekélyes, ingerszegény életű megcsömörlött emberek. Akik azt hiszik, hogy amennyiben kijavítanak valami hibát, azzal ők okosabbnak fognak látszani. Meg nem szolgált intelligenciát kölcsönöznek maguknak.

2010. ápr. 20. 13:40
 9/29 anonim ***** válasza:
44%

ne mongyátók hogy ne zavarr ha vallaki isszonyu sok hejesirási hibát vétt.Nem a féllregéppelés hanem a rosz irás ami nemjó.Igazza van anak aki azt irtta,hogy ha kérdéss tesszek fell,tissztellyem meg avval az iletőt,hoggy hejesen irok neki...

És télleg véggig alláhuza pirosal ha roszul irom..

Engem zavar ha valaki így ír(és találkoztam is ilyen írással,elég sokan így írnak sajnos),és akármennyire vagyok kiborulva,vagy sírok attól még tudok helyesen írni..

Én személy szerint nem szoktam senkit megszólni a helyesírása miatt,de nem is olvasom el a kérdését,így nem is válaszolok neki..Ha az illetőt nem érdekli,hogy normálisan írjon,akkor engem sem érdekel,hogy mit ír...De valahol helyeslem ha szólnak,hogy iszonyú az írása..Az ember a hibáiból tanul,és nem feltétlenül rossz ha rászólnak.Legközelebb már tudni fogja,hogy a "mongyátok" szó helyet "mondjátok" szót kell írni...

2010. ápr. 20. 14:45
 10/29 anonim ***** válasza:
46%
:D ez szándékos volt most gondolom,ugye előző? Ha meg tényleg így írsz akkor is lesz@rnám. Lényeg hogy megértsem amit írsz, a formalitások meg nem izgatnak.
2010. ápr. 20. 15:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!