Miert kell allandoan a helyesiras miatt pattogni ezen az oldalon? Azert ide irtam, mert mindenki nezzen magaba.
Mert egyesek olyan karót nyelt alakok, hogy az nem igaz! Most konkrétan azokra gondoltam, akik az "elgépleséket" is szóvá teszik. A helyesírásra viszont én is kényes vagyok, és inkább itt hívják fel rá a kérdező figyelmét, mint egy esetleges cikisebb szituációban.
Bocsi a "hejessírásér" :P
Talán azért mert tényleg ciki ha valaki nem tud helyesen írni..(nem kimaradt betű,vagy elírásról beszélek)
Egyszer láttam egy riportot ami a megasztár 5-ről szólt. A riporternő sem tudod elmenni egy helyesírás mellett.Meg is mutatta,hogy valaki arra a kérdésre ,hogy milyen zenei stílusban szeretne énekelni azt írta,hogy MÜZIKEL...
Na ez már nagyon ciki!!!nem hiába mosolyogtak többen is,és gondolom az ő kitöltött lapja valahol a kukában végezte...Na ezért is érdemes tudni helyesen írni,mert munkafelvételnél sem nézik jó szemmel...
17:22-re: Én is olyasmire gondoltam "ciki helyzet" alatt. :)
17:11-es
T. kérdező, legalább ne lennél ennyire balfék, azon a nyamvadt billentyűzeten nincsenek ékezetek? Vagy nincs 1000ft-od egy magyar ékezetest venni? Na itt kezdődnek a dolgok...
Most olvasd fel hangosan magadnak mit írtál. Ez magyar? Tanulj meg írni először, utána magyarázz.
ohh 19:01...!!! megtaláltuk az egyik okoskát :P
Engem sokszor azért is lecsezsnek itt, amiért nem figyelek arra, hogy tegyek írásjeleket, és nagybetűt, de őszintén...
van elég bajom azon íkvűl, hogy itt erre figyeljek, itt ez úgy érzem nem számít, nyelvtanon meg világ életeben hibátla tollbamondásokat írtam, szal hülye se vagyok, csak teszek rá, hogy hoygan írok ide...nem miindg van idegem ehhez.
A másik: nem mindegyik böngészőban lehet bekapcsolni, vagy példáiul, van aki nem magyar böngészőt hazsnál, vagy nem érdekli hogy visszaellenőrizze...
amig az egymást követő szavai értelmes mondatot alkotnak és megértem, addig nem piszkálok senkit . holmi helyesírás miatt....
20:45, na itt a baj, hogy már arra sincs igényed, hogy az alap dolgokat legalább rendesen csináld. Mégis meg tudod magyarázni, vagy akárki más, hogy miért nehezebb az "Á" betű után nyúlni, mint az "A" után?
"A másik: nem mindegyik böngészőban lehet bekapcsolni, vagy példáiul, van aki nem magyar böngészőt hazsnál, vagy nem érdekli hogy visszaellenőrizze..."
1. Alapba be van kapcsolva minden böngészőben az ékezet. Nem egyet használok, nem egyszer telepítettem már őket.
2. Angol Operát használok, akkor miért vannak ékezetek?Angol a menű teljesen. Talán mert a billentyűzetem magyar kiosztású. És ha már van rajta ékezet, akkor leírom rendesen a mondandómat.
3. Nem kötelező visszaellenőrizni, én sem mindig szoktam, de azért más egy elgépelési hiba, mint nálad a "hazsnál", mint az, hogy orrba-szájba tolja valaki a helyesírási hibákat, na meg az ékezet nélküli magánhangzókat. Ugyanis ez ugyanúgy hibának számít.
Nekem sincs magyar klaviatúrám, nem is Magyarországon élek és mégis az "Alt+" segítségével leírom neked a magyar, román, arab s ha akarod még a kínai ABC-t is. De ha ide írok akkor teszem azt a fáradtságot és használom az Alt+ kominációt(ha egyáltalán tudod mi az), mert MAGYARUL akarok írni.
ü (Alt+0252), ű (Alt+0251), ö (Alt+0246), ő (Alt+0245), stb.
Meg lehet annak is találni a módját ha nem vagy analfabéta (tehát írástudatlan). Magyarul hanyagolod. De például németül vagy románul akkor hogy a kukacba írsz meg valamit? Vagy be vagy korlátozva csak a magyarra?
Hogy a francba nem lehet megérteni, hogy sokan több nyelven is beszélnek/írnak és rettentően zavaró hogy pont egy magyar így leminősíti a saját anyanyelvét, azt az egy nyelvet amit ismer. (Mert ugye ha ismersz több nyelvet, belátod, hogy elég egy ékezet s a másik nyelven nagyon humoros, vagy teljesen más jelentése van az adott szónak).
ščťžýňôů
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!