Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miert kell allandoan a helyesi...

Miert kell allandoan a helyesiras miatt pattogni ezen az oldalon? Azert ide irtam, mert mindenki nezzen magaba.

Figyelt kérdés
Egeszen komoly kerdeseknel is azt latom ( Pl: "Megeröszakoltak mit tehetek?" vagy "Valnak a szüleim, kit valasszak, kihez költözzek?" stb.. )hogy a kerdesre ertelmes valasz nincs, de le van csesszintve a kerdezö, hogy nem tud helyesen irni. Nem lektoraltatni jövünk az oldalra, hanem kerdezni, es meghozza olyat, amit mashol nem mertünk. Ezert van az oldal, es a kerdes amit kiirok, nem nyelvtan dolgozat. Valaki elkezdte ezt, es mostmar mindenki ezt csinalja. Annyira idegesitö. Tenyleg csak engem zavar, hogy ennyire utalatos kötekedös k.cs.g.k vagyunk?
2010. ápr. 20. 12:17
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
46%

23:50-nek: angolul tudok.

Pfff! Ha te ENNYIRE szabály-ügyvédkedsz, akkor szerintem argumentálgass egy lingvisztikai fórumon ... de ne itt! :D

2010. ápr. 21. 00:01
 22/29 anonim ***** válasza:
32%

ma 00:01 - idióta. Ennyi erővel minden válaszolót erről az oldalról szakfórumra küldhetnél.

Egyszerűen csak arról van szó, hogy egy nyelv attól nyelv, hogy egyes szavaiban van egy bizonyos betűsorrend. Na most nem mindegy hogy például ü vagy u, illetve o vagy ő, mert az két különböző betű. A "mama" helyett sem írhatom hogy "mymy" mert annak egészen más, vagy egyáltalán nincs értelme.

2010. ápr. 21. 06:00
 23/29 anonim ***** válasza:
73%
Ha értem mit ír és nem kell többször újraolvasnom, hogy megértsem, akkor kb. teszek rá. De ha például máshol helyett mashol van írva, azt megértem. Sőt, előfordul, hogy elsőre fel sem tűnik. Ellenben a tagolójelek hiánya mint például itt marha zavaró miért mert elsőre zagyvaság az egész és újra kell olvasnom sokszor. Szóval hibafüggő. Nem azt mondom, hogy ne írjunk helyesen. De messze van a helyesírás a legégetőbb problémáktól. Persze nyilván vannak olyan sekélyes emberek, akiket csak a forma érdekel és örömmel kötnek bele a másikba helyesírásra hivatkozva (holott nyilvánvalóan el tudják olvasni és megértik mit írt).
2010. ápr. 21. 06:19
 24/29 anonim ***** válasza:
46%

06:00-os balféknek (:P): Képzeld el, hogy sokan NEM vágják fejből az ASCII kódot (beleértve engem is), és ettől még lehetnek nagyon értékes emberek, fontos véleményekkel. Tegnap például én, és még valaki nagyon jól elbeszélgettünk valakivel, aki végig "ekezetek nelkul" kommunikált, és tökéletesen értettük. Ennyi erővel te meg szakvizsgához köthetnéd a számítógép-birtoklást! :P

Szerintem te nem is karót nyeltél, hanem rögtön egy egész villanypóznát! XD

Balf...! (Úgyse jön rá, hogy mit pontoztam ki, mert súlyos fantáziahiányban szenved! :D)

2010. ápr. 21. 15:51
 25/29 A kérdező kommentje:
Hat basszus en nem tudok ekezetet tenni, barmilyen furi is, es amugy a billantyüzetem magyar, ugy hogy bukta aki azt hitte, hogy nem költök meg ezer forintot se ra, de tenyleg nem tudok, ekezetet tenni. Akkor most hülye vagyok? Vagy nem vagyok magyar?Nem gondolnam, hogy olvashatatlan amit irok, es sokszor azt latom, hogy valakinek tenyleg segitseg, es ertelmes valasz kellene, ehelyett elhajtjak itt a francba, hogy menjen helyesirasi szabalyokat olvasni. Ez itt nem nyelveszek foruma, nincs benne a szabalyzatban, hogy ha ekezetek nelkül irok, akkor törlik a kerdesem vagy ilyesmi. Sok a köcsög:-)
2010. ápr. 21. 18:26
 26/29 anonim ***** válasza:
46%
Kérdezőnek: Én vagyok a 00:01-es, és a 15:51-es is (többek között). Jó látni, hogy nem csak én gondolom úgy, ahogy. :)
2010. ápr. 21. 19:51
 27/29 anonim ***** válasza:
53%
Nekem senki ne mondja, hogy egy szövegből nem lehet utalni az írójára! Az igényesség, az értelem mind visszatükröződnek. Kérdező, miért nem tudsz ékezetet tenni? Idegen nyelvű az operációs rendszer a gépeden? Ha igen, akkor kb. 70MB egy magarító csomag, 1000 weboldalról le lehet szedni. És máris elszállt a vita forrása.
2010. ápr. 21. 21:02
 28/29 anonim ***** válasza:
43%
Eleve nem lenne vita, ha nem lennének olyan kicsinyes és kötözködő emberek, mint te. Ne köss bele, és máris elszállt a vita tárgya! ;-)
2010. ápr. 21. 21:29
 29/29 A kérdező kommentje:

"magarító!"

Az milyen nyelv?

2010. nov. 12. 22:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!