Miért törölnek önkényes módon bizonyos kérdéseket, hozzászólásokat? És nyom nélkül? A számozás is elcsúszik?
Nekem eddig nagyon úgy tűnik, hogy önkényes módon bírálva törölnek bizonyos kérdéseket, válaszokat. Legalább lenne valami nyoma ennek, hogy töröltek egy hozzászólást például, ha már indoklás nincs.
Van egyáltalán pontos szabályzat, amit elvileg, állítólag követni kellene? Mert eddig nem úgy vettem észre.
Az is rettentően zavaró, hogy mivel nyom nélkül eltűnik a hozzászólás, ezért elcsúszik a válaszok számozása. A legtöbb ember pedig úgy reagál másokra amikor válaszol, hogy számozás szerint. Tehát ha csak 1 kommentet is törölnek, akkor borul az egész, és átláthatatlanná válik.
Fordítva ültük a lovon: azt csinálhatod egy oldalon amit megengednek, és nem te mondod meg, hogy kellene üzemeltetni. Feléd egy oldal (kezelője) sem tartozik semmilyen elszámolni valóval, magyarázattal, bármilyen tevékenysége megindoklásával.
"7. Üzemeltető fenntartja a jogot, hogy a Weboldal bármely tartalmi elemét, ideértve a nem kizárólagosan a felhasználók által egyedileg kialakított oldalakat is, bármikor, előzetes figyelmeztetés nélkül módosítsa vagy megszüntesse, a Weboldal társoldalain, a WebMinute Kft. egyéb weboldalain felhasználja, azok megjelenését, tartalmát, működését megváltoztassa, azon hirdetést, saját szolgáltatásait bemutató vagy egyéb tartalmat helyezzen el."
Egy kis update ami most eszembe jutott:
Ma olvasgattam egy kérdést, már volt 4-5 oldalnyi hozzászólás benne. Aztán elmentem edzeni, mire hazaértem már törölték, az egészet!
Ez mi a f*sz már bocsánat? Mégis milyen alapon? Mert semmi ott aztán semmi szabálysértőt nem láttam sem a kérdés címben, sem a kérdés tartalomban... Ha pedig a hozzászólásokkal van a gond, akkor azt egyesével törlik, nem? Nem az egész thread-et nukeolják.
Nem régóta vagyok itt, de egyelőre az jön le, hogy elképesztően részrehajlóak a modok és önkényesen törlik ami nem tetszik.
És egyébként akik azzal érvelnek hogy "hát az ő weboldaluk, azt csinálnak amit akarnak":
Először is, tudjuk, nyilván... De ez nem ilyen egyszerű. Kellene hogy legyen bizonyos szintű felelősségük a publikum felé. Pl. egy fb vagy x esetében ez nagyobb skálán értelmezhető a népszerűségnek köszönhetően. Ha időt és erőfeszítést teszel abba hogy értelmes kérdést/választ fogalmazz meg, de tudod hogy rulett az egész, hogy esetleg törlik ha éppen egy érzékeny pont vmelyik mod számára - még akkor is ha amúgy betartottad a szabályokat - akkor így nem csoda hogy kihal az oldal, elhúznak a látogatók, inkább hagyják a f*szba...
Ha egy kérdés alatt folyamatosan moderálni kell a válaszokat, akkor a nem szabálysértő kérdést is törölni fogják, mert máshogy nem tudják kordában tartani a helyzetet. A logikus az lenne, hogy egyesével minden választ moderálnak, de erre nincs kapacitása az oldalnak.
A trollok miatt mennek el az emberek, mert nem tudnak ellenük semmit csinálni.
Jó ez igaz, sejtettem hogy ezért kukázták az egészet.
De ez különösen zavart, és kiakasztott ma, mert igazából nagyon érdekes volt a téma (felnőtt párkapcs), aktuális a kérdés, és volt egy csomó értelmes válasz.
Szóval így hosszútávon magával csesz ki az oldal...
Nem tudom, pontos részletes szabályrendszer kell, DE akkor viszont ahhoz tartani magukat a modoknak, nem önkényesen szelektálni.
Mindenhol vannak a trollok, pláne egy anonim fórumon! Ezt el kell fogadni, felesleges megpróbálni harcolni. Sőt, sokszor szórakoztatóak. Ez egyszerűen az internetes anonimitás része...
Ha a kommentben nem doxxol (rakja ki más személyes adatait), nem uszít erőszakra, onnantól kezdve hatalmas baj már nem lehet... Ez a túlzott cenzúra viszont pont visszafelé sül el.
Teljesen random. Néha leírok valamit, tök hasznos, megkapom rá a 100%-ot, erre két nap múlva eltűnt a válaszom.
Mert több embernek nem tetszett - nyersen fogalmazok, nem mézes-mázosan -, és jelentették.
Nyersen: NEM személyeskedően, de messze nem buksi simogatva.
Nem régóta vagyok itt, de egyelőre az jön le, hogy elképesztően részrehajlóak és önkényesen törlik ami nem tetszik - na látod, ez viszont tény.
Néha olyan ordító kamu fenn marad, hogy leugrik a monitorról a hazugság, normális kérdéseket pedig leszednek, de nem tudsz vele mit csinálni.
Ez nem számít...
Meg nem a kritizálás a lényeg, csak azt akarom/akarjuk jó lenne ha nem úgy menne a törölgetés mint ahogyan ez most zajlik... úgy tűnik sokan egyetértenek hogy a mostani rendszer eléggé megkérdőjelezhető.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!