Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Miért törölnek önkényes módon...

Miért törölnek önkényes módon bizonyos kérdéseket, hozzászólásokat? És nyom nélkül? A számozás is elcsúszik?

Figyelt kérdés

Nekem eddig nagyon úgy tűnik, hogy önkényes módon bírálva törölnek bizonyos kérdéseket, válaszokat. Legalább lenne valami nyoma ennek, hogy töröltek egy hozzászólást például, ha már indoklás nincs.

Van egyáltalán pontos szabályzat, amit elvileg, állítólag követni kellene? Mert eddig nem úgy vettem észre.

Az is rettentően zavaró, hogy mivel nyom nélkül eltűnik a hozzászólás, ezért elcsúszik a válaszok számozása. A legtöbb ember pedig úgy reagál másokra amikor válaszol, hogy számozás szerint. Tehát ha csak 1 kommentet is törölnek, akkor borul az egész, és átláthatatlanná válik.

2023. okt. 16. 15:37
1 2 3 4 5 6 7
 21/61 anonim ***** válasza:
69%
Nem, jogilag magánszemélyt az engedélye nélkül nem tehetsz ki, egy sima FB oldalt sem linkelhetsz be az engedélye nélkül, ahogy magánszemélyről arcképet se tehetsz fel, sőt még a sajátodat se teheted fel nyilvánosan, nem véletlen szoktak a " szerintetek hogy nézek ki " kérdéseknél kizárólag privátban küldeni képet, mert még ha magáról tesz is fel, akkor is törlik, tekintve, hogy nyilvános, és nem elhetnek 100%-ban biztosak abban, hogy az a saját képe.
2023. okt. 16. 20:56
 22/61 anonim ***** válasza:
32%
21. Forrásmegjelöléssel igen! BÁRHOVÁ. De itt fosik az oldal, így inkább nem engedi. Tudom, mert ebből él a nővérem. Ők is kirakhatnak bármit, ha ott a forrásmegjelölés.
2023. okt. 16. 21:05
 23/61 anonim ***** válasza:
35%

Nem, forrasmegjelöléssel se rakhatod ki szabályok szerint. Kizárólag akkor ha a tulajdonostól engedélyt kaptál....

Az, hogy tiktokra, vagy onlyfansre stb kirakja a dolgait az meg általában úgy kezdődik, hogy ezek az oldalak személyit kérnek és egyértelműen azonosítják, hogy valóban az a személy aki a papírokon szerepel.

2023. okt. 16. 21:07
 24/61 anonim ***** válasza:
82%
22: Akkor rosszul csinálják. A linket kirakhatod ami egy másik oldalra mutat. A tartalmat nem emelheted át forrásmegjelöléssel sem. Egyetlen kívétel ha az adott oldalon a felhasználási feltételek ezt megengedik (pl. valamelyik CC licence alá esik, vagy oda van írva, hogy felhasználható). Ahol ez nincs kifejezetten kiírva nem emelhetsz át tartalmat (sem szöveges, sem képi, sem hang), errőlaz SZJT egészen szépen rendelkezik.
2023. okt. 16. 21:11
 25/61 anonim ***** válasza:
49%

23. De. Pl. TV, újság, netes oldal,... simán kiteheti a Fosbúk oldalad. Pont ez volt a téma a Fókuszcsoport egyik videójában is.

De pl. ezo rovat, itt. Ha ott kiírod, hogy mennyire kell egyszerűnek lenni, hogy higgy a sárkány-télapó-gyíkemberben, törlik a kérdésed. De ha jelentesz egy keresztény szidást, azt nem. Anno leírtam, hogy egy nagy ZS vallási hely közelében lévő étteremben dolgozva, láttam, hogy eszik a ZS-k a vért és a tejet, együtt. Tejfeles rakott káposzta. Törölték is a válaszomat. Mert ZS ellenes volt szerintük. Mert az oldal tulaja is olyan.

2023. okt. 16. 21:14
 26/61 anonim ***** válasza:
82%
25: A facebook oldalak felhasználhatóságának egészen speciális szabályai vannak. Igazából amit oda kiteszel nem is igazán a Tied, mert engedélyt adsz a facebooknak mindenféle felhasználásra (és ő meg tovább engedélyezheti). De ha van egy saját tárhelyeden egy blogod azt már nem rakhatja ki senki, külön engedély nélkül (linkelheti, de tartalmat nem vehetá át csak úgy).
2023. okt. 16. 21:17
 27/61 anonim ***** válasza:
9%
26. De ha írok egy cikket, forrásmegjelöléssel bizony, hogy kirakhatom a képet pl. .
2023. okt. 16. 21:22
 28/61 anonim ***** válasza:
44%
25 Nem azok sem tehetik ki.... igazából aki annyira akar ezért perre is emhetne, csak ugye ez nem amerika, hogy foglalkozzanak vele az emberek, ha regelni akarsz fb-re elején nem véletlen van ott a kérdés, hogy magánszemélynek készíted-e a fiókot....
2023. okt. 16. 21:23
 29/61 anonim ***** válasza:
87%
27:Nem. Csak ha az adott képre van engedélyed. Ha oda van írva, hogy a kép nem "szabad felhasználású" akkor nem (én nyertem már meg a saját szerveremen lévő tárhelyről "forrásmegjelöléssel cikkbe betett" kép miatt pert). És ez bizonyos megkötésekkel a facebookra kitett képek esetén is így van.
2023. okt. 16. 21:25
 30/61 anonim ***** válasza:
12%

29. Nem így van. Ezt hiába írod ki, pl. Fosbúkra, Instára, nem igaz. Ez olyan, mint a tábla a kerítéseden, hogy tilos fényképezni a házad. Nem tilos.

Anno belekötöttek parkolócégekbe, hogy szerintük jogtalan a kocsiba befotózás, mert magánterülete. És nem.

2023. okt. 16. 21:29
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!