Miért törölnek önkényes módon bizonyos kérdéseket, hozzászólásokat? És nyom nélkül? A számozás is elcsúszik?
Nekem eddig nagyon úgy tűnik, hogy önkényes módon bírálva törölnek bizonyos kérdéseket, válaszokat. Legalább lenne valami nyoma ennek, hogy töröltek egy hozzászólást például, ha már indoklás nincs.
Van egyáltalán pontos szabályzat, amit elvileg, állítólag követni kellene? Mert eddig nem úgy vettem észre.
Az is rettentően zavaró, hogy mivel nyom nélkül eltűnik a hozzászólás, ezért elcsúszik a válaszok számozása. A legtöbb ember pedig úgy reagál másokra amikor válaszol, hogy számozás szerint. Tehát ha csak 1 kommentet is törölnek, akkor borul az egész, és átláthatatlanná válik.
Én se hinném, hogy volna valami szabályrendszer, amit be lehetne tartani, hanem csak jelentés, vagyis szavazás alapján megy a törlés. Mert mindennap látom, hogy értelmes ok nélkül tünnek el válaszok, kérdések.
És a gyáva eltüntetés helyett, maradhatna egy szöveg hogy törölték a hozzászolást. De ezt pont azért nem teszik, mert akkor sokkal egyértelműbb lenne az ok nélküli törlés.
Most nemrég épp törölték egy hozzászólásom, ami nem volt semmilyen személyeskedés vagy ilyesmi, nem ütközött szabálysértésbe, szóval el sem tudom képzelni... Nem tetszik pár embernek, jelentik és akkor törlik emiatt csak úgy nyom nélkül?
Hát ez aztán nagyon kiábrándító, így mi értelme egyáltalán válaszolni.
Mit írtál?
Minden oldal fenntartja magának a jogot az indoklás nélküli tartalom eltávolításra, ezt a feltételt elfogadod a regisztrációkor és ennek tudatában használod őket. Így nem lehet visszaélésről beszélni (sértődésről igen, mert nyilván szarul esik). Ez mindig így volt, az oldal valakinek a tulajdona amit úgy kezel és moderál ahogy akar; és nem fogja senki hülyesége miatt a hátát tartani, ha illegális dolgokat művelnek.
Egyébként ha szabályzatból indulunk ki, rengeteg dolog van ami tilos, ergó szinte bármi ami törölve lett megindokolható lenne, pl elvileg tilos itt beszélgetni a többiekkel is, csak a kérdésre szabadna válaszolni stb. Tehát ezt a szabályzatban hol vétett dolgot szerintem érdemes is elengedni, bármivel indokolható lenne bármi, és technikailag jogos.
Ellenben ami nagyobb probléma, sokszor én is kifejezetten kettősmércét érzek, mit törölnek és mit nem. Volt pl szingli anyukás kérdés és normális stílusú kérdezőtől normálisan induló kérdés, annak ellenére hogy micsoda felháborodott és mocskolódó kommentek érkeztek bele - a szingli anyukáktól - és az a kérdés törölve lett. Ellenben láttam rasszista, fajgyűlölő válaszokat máshol amik bent maradtak. De van rosszabb is, mindenféle konteós és oltásellenes, vagy orosz propagandás agyhalott kérdés sőt hergelés ami jelentés után is bent maradhat! Szerintem ez baromi nagy probléma ebben a formában, hiszen ez már kifejezetten árt az embereknek.
46:Például utoljára ebből a kérdésból:
https://www.gyakorikerdesek.hu/szexualitas__egyeb-kerdesek__..
Ezt a hozzászolást törölték.
"Nincs olyan férfi a földön, akinek ne lenne vonzó egy 13 éves csaj."
Nem hinném, hogy bármilyen értelmes szabályt sértene ez a mondat. Vagy ha igen, akkor bármit lehet törölni, és akkor megint semmi értelme a "szabálynak".
Szóval engem leginkább a hazug gyáva mellébeszélés zavar, mert azt a látszatot keltik, mintha volna valamilyen szabály, amit belehetne tartani.
A korrekt az lenne, ha az úgynevezett "szabályrendszerbe" azt írnák :
"Tetszésünk szerint, bármit, bármikor, tartalomtól, értelemtől függetlenűl indoklás nélkül törlünk." Mert valójában ez történik.
Többszáz törölt választ kérdést láttam már. Ha ezekben lett volna bármilyen összefüggés logika, azt azért már ki lehetett volna találni az évek alatt.
Nem akarják talán bevallani, hogy válasz törölve. De az elcsúszó számozás leleplezi őket. Ha megmaradna a számozás, akkor a kimaradó számok lepleznék le a törlést.
Úgyhogy nincs más hátra, mint a normálistól eltérő színnel (szürkével, vagy sötét háttéren talán sárgával) a törölt válaszok helyére beírni, hogy: Válasz törölve. És nem kell magyarázkodni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!