Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért van ez a körforgás?

Miért van ez a körforgás?

Figyelt kérdés
A poén az, hogy tudom miért van, de azért szeretnék hallani pár véleményt. Arról van szó, hogy amikor suliban vagyok és jó a kedvem bent, akkor mikor hazajövök itthon rossz. Amikor itthon jó a kedvem, akkor meg a suliban rossz. Nem kedvelem a családom pont ezért, olyan érzés mintha kiszívnák az önbizalmam. Bent tök jól kijövök egy csomó mindenkivel a bunkó megjegyzéseim ellenére, lányokkal beszélek stb, itthon meg állandóan jön a szöveg, hogy "állandóan itthon ülsz nem mész sehova, fogadjunk az iskolában csak a sarokban ülsz és nem beszélsz senkivel" Plusz nem adhatom a saját személyiségemet a család jelenlétében, mivel akkor megsérteném őket. Tehát pont ez miatt mikor hazajövök másképpen néznek rám, mint odabent ahol a valódi személyiségem tudom adni, annyira idegesítő, egyedül akarok élni, teljesen egyedül. Legjobb napjaim, mikor senki nincs itthon és nyugisan kimegyek reggel a konyhában, csönd van, esetleg szól a rádió, ehelyett idióták tömkelege, szerintem nyáron idegösszeroppanást fogok kapni.
2010. jún. 8. 21:49
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Nem rontja, rombolja.
2010. jún. 9. 00:40
 12/14 anonim ***** válasza:

"A személyiségem pont abból áll" - hm? A személyiséged pontosan azokból a dolgokból áll, amiket hajlandó vagy elképzelni és elhinni magadról. Hajlandóság. Döntések sora. Szabadon dönthetsz, bármikor. Ahogy tetted is: egészen erőszakot vettél magadon elmondásod szerint.

A hátrahúzódva szemlélődés nem személyiség függvénye. Igazából mögötte van, most is :) Akárki vagy kívül, legbelül változatlanul ugyanaz vagy, akinek megszülettél. Aki mindig is kinézett a pupilládon :) Erre gondolok. Ez nem az üresség, és nem is passzív. Csak a szabad döntések alapja. Mint a papír az írásnak: semmit nem jelent, mégis mindenhez kell, és van. Minden pillanatodban jelen lehetsz, dönthetsz akár az egész további sorsodról. Nem kötelező felkapni a vizet. Senki se bosszant fel téged, csak te bírod önmagadat. Annyira szokássá vált ez primitív társadalmunkban, hogy szinte mindenki azt hiszi, hogy másvalaki bosszantja őt. Ez a tényeken semmit nem változtat. Próbálgasd a semmiből reagálást, a tudatos, szabad rendteremtést, ha gondolod. Nem mások megváltoztatásáért, mert az lehetetlen. Belül viszont gyönyörű összhangot teremthetsz, hiszen ez az egyik fontos feladatod ez, legalábbis páran úgy tartják...

2010. jún. 9. 00:40
 13/14 anonim ***** válasza:
-1 ez :D
2010. jún. 9. 00:42
 14/14 A kérdező kommentje:
Ezen most hosszasan lehetne filozofálni, sőt filozofáltam is rajtuk nem is egyszer, sokmindenkivel. Akkor had hozzak fel pár ellenérvet, ugye evolúciós késztetés, hogy törődünk azzal, aki fontos nekünk, és evolúciós késztetés az is, hogy lesz@runk mindenki mást, tehát ha engem idegesít valaki és nem fontos nekem, viszont kényszerből vele kell élnem az eléggé frusztráló. A másik meg, hogy az idő nem változtat semmin, csak a tettek hoznak változást, ha nem teszünk semmit, nem változik semmi, és ez igaz a személyiségünkre is, ha nekem olyan a személyiségem, hogy nem merek szólni egy jó csajhoz sem, akkor saját akaratommal olyanná változtathatom, hogy merjek szólni, persze abban igazad van, hogy senki nem változik úgy, ahogyan az számítana, mert egy teljesen fáradt/legyengült állapotban visszaesel ugyanarra a szintre ami valójában vagy, de addig amíg élsz és bírod azt csinálsz amit akarsz.
2010. jún. 9. 16:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!