Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért van ez a körforgás?

Miért van ez a körforgás?

Figyelt kérdés
A poén az, hogy tudom miért van, de azért szeretnék hallani pár véleményt. Arról van szó, hogy amikor suliban vagyok és jó a kedvem bent, akkor mikor hazajövök itthon rossz. Amikor itthon jó a kedvem, akkor meg a suliban rossz. Nem kedvelem a családom pont ezért, olyan érzés mintha kiszívnák az önbizalmam. Bent tök jól kijövök egy csomó mindenkivel a bunkó megjegyzéseim ellenére, lányokkal beszélek stb, itthon meg állandóan jön a szöveg, hogy "állandóan itthon ülsz nem mész sehova, fogadjunk az iskolában csak a sarokban ülsz és nem beszélsz senkivel" Plusz nem adhatom a saját személyiségemet a család jelenlétében, mivel akkor megsérteném őket. Tehát pont ez miatt mikor hazajövök másképpen néznek rám, mint odabent ahol a valódi személyiségem tudom adni, annyira idegesítő, egyedül akarok élni, teljesen egyedül. Legjobb napjaim, mikor senki nincs itthon és nyugisan kimegyek reggel a konyhában, csönd van, esetleg szól a rádió, ehelyett idióták tömkelege, szerintem nyáron idegösszeroppanást fogok kapni.
2010. jún. 8. 21:49
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Hehe mintha csak én írtam volna:D

Én is ilyen vagyok. De én velem úgy van,hogy suliba megyek akkor jobb kedvem van, hazajövök szar kedvem van.Pedig mindig azt csinálom,hogy nem,most nem fogok kiakadni semmn jó kedvem lesz.De sose így van.Állandóan kiakasztanak valamivel. És szerintem engem is félreismernek a szüleim.Mert ők is azt látják rajtam,hogy meg sem szólalok ( mivel nem nagyon beszélgetek velük ) meg egyedül vagyok általában,pedig vannakb arátaim de velük ritkán találkozok. Szóval halátnának a bnőimmel akkor szerintem rám se ismernének.

Egyébként meg ha felidegesítenek ne foglalkozz velük.Én néha nem mondok semmit bevonulok a szobámba és békén hagynak.

18.l

2010. jún. 8. 22:12
 2/14 anonim ***** válasza:
Nem te tudod miért van, hanem én. Azért, mert olyan dolgoknak tulajdonítasz hatalmas jelentőséget, amitől valójában nem függ semmi. Vagy benyúl bárki a bőröd alá azzal, hogy beszél a levegőbe? "Fogadok ilyen kuka vagy suliban is, nem felelsz, egyest kapsz"... Még szánni se érdemes, mert akkor megint belefolytál a valódi történések nélküli eseményekbe. Legyél megfigyelő, aki nem formál véleményt, nem rögzít adatot, nem nyugtázza magában semmivel a történéseket. Kinyílik a világ, megszabadulsz.
2010. jún. 8. 22:12
 3/14 A kérdező kommentje:
A személyiségem pont abból áll, hogy arrogánsan elmondom a véleményemet ,esetleg poénnal fűszerezve, ezt a stílust élvezem és ebben az a frusztráló, hogy általában igazam is lesz csak lesz@rják. Ez eddig nem is lenne gond, de amikor egy viccen kívül állandóan beszélő és soha sem csöndes idegesítő (nem mondok több jelzőt) nagyanyáddal élsz 1 házban + az állandóan feszültségben élő szülőkkel, akkor hogyan adjam saját magam? Hogy adjam azt a személyiséget aki valójában vagyok? Próbáltam már, kipakoltatták velem a szobámat meg stb.. az az állapot, hogy állandóan kussban vagyok pedig felemészt és a végén tényleg olyan leszek. Van egy olyan mondás, hogy "Nézd az embert tolvajnak és az is lesz" Na ez illik kb ide.
2010. jún. 8. 22:25
 4/14 anonim ***** válasza:

Egyensúly kéne. Suliban nagy a szád, pláne még élvezed is, otthon anyunak, meg apu nem mersz vissza szólni? pff. :D

Pont ott a baj, hogy még ha nem is ismered el magadnak, mindkét helyen színészkedsz, egyik sem te vagy. Most mondhatnám azt hogy csináld fordítva, de úgy még rosszabb lenne. Inkább mond meg néha otthon is a véleményed( de csak finoman), suliban meg tud, hogy néha jobb ha befogod. És ne sértődj meg, tudod h igazam van.

Amúgy, mi a te "miért"-ed?

2010. jún. 8. 23:06
 5/14 A kérdező kommentje:
De pont az, hogy visszamerek szólni itthon is. És le is írtam, hogy mik a következményei. A miértem pedig az okok felkutatása vagy bebizonyítani dolgokról, hogy baromság, illetve, hogy igaz.
2010. jún. 8. 23:10
 6/14 anonim ***** válasza:
És h szólsz vissza? Hangosan ellenkezel vagy kulturáltan hangnemben érvelsz? Hát elég érdekes módszereid vannak, a dolgok kiderítésére. :D
2010. jún. 8. 23:16
 7/14 A kérdező kommentje:
Kulturált módon érvelek, persze ha valaki idióta azt kimondom és utána meg is magyarázom ,hogy miért, ha rá tud cáfolni, akkor hajrá. Persze szüleimet nem idiótázom le, még ha néha azok is.
2010. jún. 8. 23:33
 8/14 anonim ***** válasza:
Vitatkozáson kívül, szoktál más jelleggel is beszélni a szüleiddel? Vagy minden beszélgetés a te piszkálásodra korlátozódik, amire te az említett módon reagálsz?(Kivétel persze, az alap szövegen kívül "mit kérsz enni, mit csinálsz, hová mész").
2010. jún. 8. 23:37
 9/14 A kérdező kommentje:
Igen néha, de nem szeretek mert ezt a speciális érzést táplálják ami miatt rosszul érzem magam.
2010. jún. 8. 23:43
 10/14 anonim ***** válasza:
Arra érted hogy rontja az önbizalmad?
2010. jún. 9. 00:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!