Melyik az a felső méret akvárium téren, amiben beállt a természetes körforgás, tehát nem kell bele szűrő?!
Nekem van egy 50literes, garnéla rákok vannak benne, de vagy 40db, meg 3 mini hal és sok növény, hát ilyen dzsumbuj az egész. Nincs teteje, csak úgy rajta van egy akváriumi neon lámpa.
Abba biztos beállt, mert kb félévente tisztítom, és szűrő sincs benne és mégis tiszta a vize, nem büdösödik, nem sárgul, nem algásodik. Vagy az is lehet, hogy a garnik tisztítják, én nem tudom. Néha párolog a víz, azt utánaöntöm, és annyi.
Szerintem jó a lámpa ami rajta van, az is sokat számít, meg a növények és a rákok valahogy véletlenül jó arányban vannak :)
Hm, ez a garnélás akvárium érdekes, én biztos nem merném szűrő nélkül hagyni. Nekem is vannak, de nekem nagyobb halak mellett, szűrővel, vízcserével, de valóban sok trutyit eltakarítanak, tiszta a víz.
A válaszra visszatérve, még az óceanáriumokban is keringetik, levegőztetik, szűrik a vizet, pedig azok több ezer literes medencék. A hobby tavakban, horgásztavakban, még a nagyobbakban is kell vízutánpótlás, különben bedurran, bebüdösödik a víz. A balatonba is rengeteg folyó befolyik, ha belegondolsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!