Egy 14 éves lányt meddig kéne elengedni bulizni?
Most vagyok 20 éves.
Amikor 14 voltam attól függöt, hogy meddig maradhatok, hogy KIKKEL és HOVA mentem. akkor még "fiatal" voltam és bohó, főleg a ZP-be jártam. A megállapodás szerint a koncert után el kellett indulnom haza (10kor indultam, fél 11-re már otthon is voltam) Házibuliban talán egyszer voltam annyi idősen (legjobb barátnőnél, szülők ismerték egymást régről), ott reggelig maradhattam.
Természetesen anyu lefektett egy- két szabályt is.
1) Ha iszom valamit, akkor csak olyat, ami üveges, és előttem bontották fel (pontosan a GHB miatt)
2) Idegentől piát nem fogadunk el
3) Italt őrizetlenül nem hagyunk, vagy ha igen, akkor abból utána nem iszunk.
4) Ha odaértem, dobjak neki egy SMS-t
5) Ha elindulok haza, hívjam fel, hogy elindultam
6) A megbeszélt időre mindig haza kellett érnem
Ahogy idősödtem, úgy tolódott ki a hazaérkezési/elindulási időpont.
Ha megy vele valaki, aki idősebb (unokatestvér, testvér, barát), akkor kérd meg, hogy kísérje haza a gyerkőcöt, vagy ha nem akarod, hogy éjszakai buszra szálljanak, adj neki pénzt taxira, esetleg menj elé. (Ebben az esetben én elengedném éjfélig, de NEM minden héten!!!)
Ha nem megy vele idősebb, akkor maximum 10-kor induljon el onnan, ahol van.
Abban igazuk van a többieknek, hogy ha alkoholt akar fogyasztani, vagy rá akar gyújtani, akkor azt buli nélkül is meg fogja tenni.
20/L
Hogy érted azt, hogy 7.-ben mindenki felnő?
Attól, hogy valaki rászokik a dohányzásra és már mindent látott, az nem azt jelenti, hogy felnőtt, ez inkább szomorú.
A felnőttség valami hasonlót jelent ahhoz, hogy belátja!! tettei következményét. Képes azt felmérni, és felelősséget vállalni érte.
Képes önmagát eltartani. még sok más minden.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ti vagytok hibásak azért, mert ez nincs meg. Nem is kell, nem kell idő előtt felnőni.
Mindennek megvan a maga ideje.
Akkor rosszul fogalmaztam bocsi.Abban az időben elkezd mindenki felnőtt szokásokat követni beleértve a bulizást meg egyebeket.Ha egy lány nem kezd akkor dohányozni inni meg minden baromságot csinálni akkor nem fog egy buli miatt 14 évesen rászokni mindenre.Tapasztalatból mondom.
Ahogy van pezsgő és gyerekpezsgő nemhiába csináltak tinidiszkót ahol kevesebb felnőtt,drogos meg miegyéb van.
Jó, OK. nem mindegyik kezd.
De itt nem konkrétan arról van szó. Inkább a testi és lelki fejlődésről.
Nem helyénvaló, hidd el. Sem az éjszakázás, sem az éjszakai bulizás.
Ha a világon semmi nem történik akkor sem.
De ezt tényleg csak akkor látod be, ha hasonló korú lányod (vagy fiad) lesz. :)
09:41:
Attól, hogy te nem ittad el az eszed és felelősséggel voltál az életedért, gyanítom, ezt nem mindenki mondhatja el magáról azok közül, akik együtt rázták veled a dizsiben. Gratulálok a nyelvvizsgádhoz és az eredményeidhez! Ha mindenki így állna a dologhoz, nem lenne probléma. Az unokatestvéreim is ekkor kezdték a bulizást, most buták mint a föld, isznak, drogoznak.
Meghiszem, hogy Budapesten, vagy egy-egy nagyobb városban vannak kulturált szórakozóhelyek, ahova az ember nyugodtabban engedi el a gyerekét, elárulom, itt a világ végén ilyen nincs. Bár számomra még mindig aggályos téma a hazajutás: ezek a lányok a bűnbandák és a pedofilok fő célpontjai az éjszakában. Ha szülő lennék, még akkor sem tudnám nyugodtan elengedni a csemetémet, ha tudnám, hogy ő maga semmi olyat nem tesz, amit később megbán.
11:00:
Nem a buli az okozója, hanem a sok trágya ember, akiben benne van a drogozásra való hajlam és akik ugyan úgy beszivárognak a szórakozóhelyekre, mint a tinik! Ebben a korban még sokkal sebezhetőbbek: megy a kísérletezgetés, a határok feszegetése. Könnyebb tévútra csalni őket. Hozzáteszem, egy osztálytársam sem jár még discoba. Eljön mindennek a maga ideje... A személyes véleményem, hogy egy 14 éves gyereknek még semmi keresnivalója a szórakozóhelyeken. Kérlek, ne vedd magadra, nem támadásnak vagy kritikának szánom a mondandómat. Egyszerűen túl sok a negatív példa a környezetemben, amiken nehéz átlépni.
(Persze lehet, hogy az elfogultság beszél belőlem- ez az egész buli dolog nem az én világom. Az agyam eldurran a tuctuctól, táncolni pedig nem tudok, de még csak nem is szeretek. Sőt. Szóval számomra az egész inkább egy rémálomnak tűnik, semmint szórakozásnak.. :) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!