Mi a csudaert hivjak Rivaille-t Levinek?
Honann szedtek ezt a becenevet? Engem szemely szerint idegesit, foleg mangaforditasokban is igy hasznaljak
Amugy a teljes nevet lehet tudni valahonnan?
(na most végre laptopnál vagyok) tehát:
igazi neve: Levi
beceneve: Rivaille
hogy miért? nem tudod
Tegyük helyre a dolgokat.
Forrás: Shingeki no Kyojin Wikipedia (wikia)
A hadnagy nevének az a latin betűs átírása hogy 'Rivai'. Ha nagyon fulelsz, hallod hogy így mondják a sorozatban is. Az hogy "Rivai" az angol "Levi" (ejtsd: Liváj) név átírása. Ilyen esetekben nem tesznek kulonbseget az R es az L hang kozott. Pl.: Celty=Seruti. Az idegen neveket ilyen kissé alternatív kiejtéssel ejtik, mert ez alapjan irjak at japán karakterekkel (Eszter=Esuta). Nem tudom pontosan honnan ered a Rivaille. Személyes véleményem szerint félreértelmezték, vagy valami ilyesmi.
Pontos forrás:
Szia
A Rivaille név francia eredetű név aminek az angol változata a Levi a mangka viszont a francia verziót használja.
Csak az angol minden olyan nevet átírnak a saját nyelvükre amit tudnak.
És ugye japánban az L-t mindig R-nek mondják.
Szóval az őt nevét Livájnak kell mondani.
És Levi nem a beceneve hanem a nevének az angol verziója.
És,ha valaki megkérdezi a korát igen 31 éves.
Nem is Levi Rivaille hanem csak Rivaille ami egy francia név.
Liváj Hadnagy!ez az ő neve.
koszi a valaszokat :)
en amugy angol es magyar forditasban is lattam a Levit, de ott sem mindenhol, meg a feliratoknal is. Nekem is jobban cseng a Rivaille, a Levitol meg fraszom van, nem tudom miert, de nekem sem jonne hogy ugy hivjam, meg az alapjan sem amit a valaszadok irtak
Levit Livájnak mondják
A Rivaillet Rivájnak.
Nem magyar fordításban van így másképp ejtik és írják.
De már magam se tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!