Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » 13 éves vagyok és 30 kg...

13 éves vagyok és 30 kg voltam. Híni akarotam. (lécci olvasátok el az alatta lévőt) Szerintetek baj ha ilyen vagyok?

Figyelt kérdés
ettem rengeteg Mc Donaldos kaját meg sok colát ittam (szinte csak colát ittam mást nem nagyon), És persze rengeteg chipset ettem. Ez kb.3-4 hete volt (jó egy hónappal ezelőtt). Azóta sikerült felszednem 16 kg-ot. és most vagyok 46 kg, Szerintetek ez jó a a 164 cm-hez. Mondjuk mindenki azt mondta hogy a vékony jobban áalt. Szerintem jó ez is . De mondjuk néha páran csúfolódnak hogy milyen hájas vagyok. Meg tesi órán engem is zavar néha mikor nem birom pl: a futást. Meg eléggé meghasasodtam :/ de nekem ez teccik, mondjuk a szüleim azt mondták hogy fogyozzak, de az én testem szóval ahogy akarom. Azóta még felszedtem 3 kg-ot, meg sokat suli büfézek, és ott elégé fincsi hizlaló kajcsik vannak Tavaly verseny szerűen úsztam, de azóta abba hagytam mert meguntam, és hát akkor rámjött 3 kg, akkor még vékony voltam csak el kezdtem zabolni és azóta nézek ki igy. Azóta elmentem egy úszótáborba, hát alig birtam az úszást. Szerintetek baj ha ilyen vagyok?

2012. szept. 10. 19:18
1 2
 1/14 2xSü ***** válasza:

Gyerek testtömeg index számító:

[link]

13 éves lány, 164 cm, 46 kg => átlagos testsúly (kicsit átlag alatt)

13 éves lány, 164 cm, 30 kg => kórosan sovány

A testsúly azonban nem mindegy. Nem mindegy, hogy izom, a testen egyenletesen eloszló izom és zsír, vagy egy helyre koncentrálódó nettó háj.

Az sem mindegy mit eszel. Régen pl. az emberek szegények voltak, de sokszor kövérek. Pont azért, mert bizonyos jellegű tápanyagokat nem tudtak pótolni, ami miatt éhesek maradtak, amit más jellegű étellel pótoltak. Pl. lehet, hogy valamilyen vitamin hiányzott nekik, ami miatt éhesek voltak, így ették pl. a krumplit, de az adott vitamin még mindig hiányzott…

Egyél rendesen. Most nem azt mondom, hogy ne egyél McDonaldsos ételeket, de egyél húst, főzeléket, tésztát, zöldséget, gyümölcsöt. Szóval úgy mindenfélét. Ne akarj gyorsan se hízni, se fogyni, mert közép- és hosszútávon nagyon visszaüt. A szélsőséges testsúlyingadozás még rosszabb is lehet, mintha simán csak sovány vagy kövér lennél.

Ha valóban egy jó testsúlyt akarsz, akkor lehet nem árt szakemberhez fordulni. (Első körben akár a háziorvoshoz, iskolaorvoshoz, aki valószínű tud megfelelő szakembert a témában.) A sport is lényeges. Mindenképpen érdemes valamilyen sportot űzni. Az úszás pl. jó volt, de a torna, aerobik, futás, biciklizés is megteszi.

Ugye a kondi nem függ össze szorosan a testsúllyal. Azért nem bírtad az úszást, mert a kondid nem követte a súlyodat, illetve mert abbahagytad.

Tényleg röviden: Ne akarj ennyire törődni a súlyoddal. Vedd figyelembe, változtass normális mértékben, de ne foglalkozz vele túl sokat. Viszont egyél normálisan.

2012. szept. 10. 19:38
 2/14 A kérdező kommentje:

köszönöm!

Hát azt eldöntöttem hogy nem nagyon szeretnék lefogyni ilyen akrok maradni. De ugy vagyok vele inkább hizzak,mint fogyak.

Hát sportolni igy nagyon nem nagyon szeretnék, de viszont mindennap kint bicozok egy kevéske időt.meghát az étrendemen meg anyit változtatam hogy csakh eti egyszer fogok enni mc donaldos kaját meg egy kcsit kevesebb zacskó csipszet fogok enni.

2012. szept. 10. 20:10
 3/14 A kérdező kommentje:
meghát a súlyal amenynivagyok azzal nincs baj,de alig hiszik el hogy anyi vagyok mindenki többnek nézz, meg hát a súlyom szerintem jó csak a hasam elég nagy ,meg van rajta háj is nem is annyira kevés :/ szóval azért tünök kövérebnek.
2012. szept. 10. 20:12
 4/14 anonim ***** válasza:

nem így kellene!

felszedtél 20 kiló zsírt jó hogy többnek néznek mint amennyi vagy

állj le az ész nélküli kajálással mert úgy is fejlődsz még és csak jobban megfogsz hízni

aztán majd sírsz hogy csúnya csíkok lettek a bőrödön

2012. szept. 10. 21:39
 5/14 A kérdező kommentje:
megpróbáltam leálni 1 hete,de alig birtam ki és hát elég szar érzés volt igy inkább vissza áltam olyanra amilyen voltam (elkezdtem megint nasolni meg lustulni). Ma megmértem magam és 47,5 kg voltam de viszont most megettem egy zacsi csipszet és utána rá áltam a mérlegre és már 48,5-49 kg voltam. Meghát elég rossz az étrendem... reggelim: 2 db.sajtburger colával aztán usli közbe büfézek meg nassolok Délbe: általába pizzát eszek vagy a mc donaldba lemegyek aztán délután: netezek meg nasolok egy csomot meg ha van kedvem akor kimegyek egy keveset bicozni este: hát rengeteget nassolok, és colát iszok sokat meg netezek hajnal 3-ig...
2012. szept. 11. 13:19
 6/14 anonim ***** válasza:
Csak úgy szólok, ha így folytatod, akkor pár év múlva azt fogod észre venni, hogy 100 kilós leszel, de amint látszik, rád nem lehet hatni, ezért én inkább meg sem próbálom. Egyébként akkor meg ne mondj le egyszerre mindenről, mondjuk fokozatosan. Mondjuk azt sem értem, hogy miért kell egy egész zacskó chipszet megenni, miért nem lehet csak pár szemet.
2012. szept. 12. 20:38
 7/14 A kérdező kommentje:
mostmár 52 kg lettem, mindennap mérekezek és naprol napra felszalad rám 1 kg :/ pedig régen alig tudtam hizni mert egyátalán nem voltam hizikény, de most hogy meghiztam azóta csak ugy simán felfutnak rám a kilók :/
2012. szept. 13. 12:58
 8/14 2xSü ***** válasza:
Pont erről beszélt #6…
2012. szept. 13. 15:59
 9/14 A kérdező kommentje:
képet tudok küldeni emailbe ! hogy mennyire hiztam meg és hogy nagyon feltünö-e ?
2012. szept. 14. 19:25
 10/14 2xSü ***** válasza:

Felesleges a kép. A képlet egyszerű. Egy hónap alatt híztál 22 kg-ot. Négy nap alatt híztál 6 kg-ot, ha igaz amit írtál. Ha így folytatod még idén meglesz a 100 kg.

Nem akarlak megsérteni, de úgy látom a látszatcselekvés hibájába esel. Azáltal hogy ide felteszed a kérdést, írsz néha hozzá, küldözgeted a képet, azzal elhiteted magaddal, hogy foglalkozol az üggyel. De valójában az égadta világon semmit nem csinálsz érdemben.

Írtad, hogy megpróbáltál leállni. Valószínűleg nem könnyű, de nem is kell drasztikusan csinálni. Ha a jövő héten egyszer a McDonalds helyett beülsz egy étterembe és egy sima menüt eszel, akkor az már eredmény. Vagy pl. az eddigi napi kólaadagodat megpróbálod két napra beosztani, és meginni egy jó pohár vizet, akkor szépen lassan vissza lehet jönni a normálisba.

Meg ugye 13 éves vagy, tehát nincs önálló kereseted. Ha tényleg megvan benned az elhatározás, akkor beszélsz szüleiddel, és megbeszélitek, hogy egy hétig nem kapsz zsebpénzt. Nem lesz könnyű, de nem lesz más választásod, mint leállni a nassolással.

Vagy ez van, vagy karácsonyra a Jézuska meghozza a századik kilódat. A választás a tied.

2012. szept. 14. 19:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!