Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Medőség lelki okok miatt,...

Medőség lelki okok miatt, olvasátok el elgondólkodtató, nem rég találtam ezt az oldal, hátha segít nektek?!

Figyelt kérdés
[link]
2011. okt. 9. 17:23
 1/5 A kérdező kommentje:
Lehet nálam is így van,hogy lelki oka van.Szeretnék nagyon megint egy kisbabát a saját kisbabámat a karomban tartani de félek!Félek a nehézségektől!!!Tudom milyen nehéz volt a kisfiammal mikor pici volt én nagyon nehéz korszakomnak tartom azt az időszakot!!Hasfájós,sírós volt meg a többi gond ami vele járt.Ő most 3 éves már úgy érzem csak a hisztijei nehezek és lement rólam egy nagy teher,hogy önálóbb,nagyobb lett!Félek a terhességtől,hogy megint rosszúl leszek nagyon,félek a szüléstől,a fájdalomtól!!Mindezek ellenére szeretnék még kisbabát de ezektől félek és sokszor felmerűl bennem a gondolat,hogy mégse kéne baba.Mindig arra jutok,hogy de szeretnék nagyon mert 2 családott akarok és újra átszeretném élni,hogy rám mosolyogjon a kisbabám akivel jókat játchatok és szorosan magamhoz ölejem.Rossz egy kicsit,hogy megnőt a kisfiam,hogy nagyobb lett.Tudom,hogy ő már nem lessz sosem kisbaba és nem éltem még ki magam a babázásból szeretnék még egy babát.A félelmeim viszont tudatt alatt megvannak főleg az is,hogy attól félek még,hogy 2 gyerekkel nehezebb lessz.Van férjem de ő sokat dolgozik.Úgy vagyok vele ha terhes leszek akkor már nem lesz előttem döntés,nem lessz vissza út.Várok arra,hogy a természet meghozza helyettem a döntést,hogy legyen e babám vagy sem.Persze minden sikertelen hónap után szomorú vagyok és izgatottan nem várom a menstruációmat.Én se értem magamat!!Ti is leírhatjátok,kiadhatjátok magatokból a lelki dolgaitokat mert lehet sokat segíthet rajtatok.Véleményeket és tanácsokat is írhattok,hogy segítsünk egymáson.Itt ne legyen szó csoda teákról,praktikákról!!A lélek dolgairól szóljon ez a topik.
2011. okt. 9. 17:42
 2/5 A kérdező kommentje:

IDÉZET A WEBOLDALRÓL:Mit mond a pszichiáter?

- A gyermek iránti vágy, a teherbe esés „feladattá" válhat a nő szemében, és ez görcsös akaráshoz vezet. Ez a feszültség, szorongás hormonális változást indíthat el, növekedhet a szervezetben a prolaktin nevű hormon mennyisége, s ez nehezítheti a teherbe esést. Azonban amikor a nőben oldódik a feszültség - akár azért, mert lemond arról, hogy „mindenáron" gyermeket vállaljon -, a lelki változásra a szervezete is reagál. Már nem szorong, nem figyel arra, hogy a peteérés környékén - akár van hozzá kedvük, akár nincs - együtt legyen a férjével. Kisimult, oldott állapotba kerül, a hormonális állapota rendeződik, és nagyobb eséllyel esik teherbe.

2011. okt. 9. 17:50
 3/5 A kérdező kommentje:
Senkit nem érdekel ez a téma??????
2011. okt. 9. 21:13
 4/5 anonim ***** válasza:
Szia.Én ugyanebben a cipőben járok mint Te csak az én gyerekem már sokkal nagyobb ezért az én félelmeim még nagyobbak voltak és sokkal elképzelhetetlenebbnek tartottam h ennyi idő után egy másik embertől teherbe esem és ismét képes vagyok gyereket szülni.Elég régóta szeretnénk már babát de eltelt 1-2 év mire rájöttem h a félelmeim sokkal nagyobbak mint amennyire szeretném a babát.Persze minden hónap egy gyötrődés volt mensiig féltem beképzeltem a rosszulléteket aztán amikor megjött akkor meg jött a csalódás elkeseredettség de egy picit meg is könnyebbültem csak ezt nem akartam bevallani magamnak.Odáig fajult a dolog h úgy éreztem időnként én inkább nem is akarok babát viszont nem akartam elveszíteni a páromat akinek még nincs gyereke.Szóval a sok önsajnálat és duzzogás után egyszercsak erőt vettem magamon és elhatároztam magamat h most változtatok az életemen mert ez senkinek sem jó.Nem normális dolog h ennyire félek az egésztől amikor annyira szeretném is.Szóval én tudtam h lelki okai vannak az egésznek nagyban köszönhető ez annak h belém nevelték gyerekkorom óta ezeket a félelmeket.Elmentem hipnózisra és úgy érzem szinte teljesen megszabadultam minden félelmemtől.Mostmár úgy érzem felkészült vagyok és tényleg igazán szeretném jöjjön aminek jönnie kell hiszen ez az egyik legcsodálatosabb dolog az életben!Szeretném mégegyszer átélni érettebb fejjel is ezt az egészet.Szóval én hiszem h lehetséges meddőség ilyen dolgok miatt a szervezetünk fura dolgokra képes.Ha nagyon sok az aggályod kérj segítséget nem szégyen.Kívánom h mielőbb sikerüljön a baba és sok boldogságot örömöt okozzon Nektek!
2011. okt. 9. 21:17
 5/5 A kérdező kommentje:
Szia.Köszi szépen,hogy írtál.Hát bizony eddig hülyeségnek tartottam ezt a lelki okból kiinduló meddőséget de mostmárt egyre inkább úgy érzem minden ez mögött van és sok nőnél is ez a probléma szerintem.Azt hittem ha azt mondogatom magamnak,hogy nem görcsölök,nem félek akkor úgy is lessz.Pedig ez nem így van.A tudatalattimat nem tudom irányítani.Megpróbálkozok,esélyt adok még magamnak,hogy megoldjam ezt a problémát,félelmet egyedűl.Szerintem már haladás,hogy felismertem az okot,hogy miért is nem sikerűlhet a baba.Felismertem,hogy félek és ezt a félelmet le kell küzdenem magamba.Jó beszélni,írni róla kiadni magamból.Hisz én is csak most ébredtem rá a dologra,azt hittem,hogy ez a félelem jelentéktelen.Kívánom,hogy minnél hamarabb kisbabád legyen szívből.Te már (nem félsz)készen álsz újra anya lenni!!Bisztosan sikerűlni fog!Sokszor segít ha van kivel megbeszélni a dolgokat és itt ezt megtehetjük!!Remélem lesznek még mások is akik könnyíthetnek lelki problémájukon,félelmükön itt!
2011. okt. 9. 21:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!