Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Más is fél a haláltól?

Más is fél a haláltól?

Figyelt kérdés

Olyan rossz belegondolni abba, hogy miután meghalok, már nem lesz semmi sem, és egyszerűen agyilag képtelen vagyok feldolgozni. Nem tudom elhinni, hogy megszűnik minden, mintha elvágták volna, és olyan lesz, mintha sohasem léteztem volna. :( Annyira rettegek ettől az egésztől. :(

Sokszor van, hogy azt érzem, hogy minek tegyek bármit is, ha úgy is meghalok. Mit számít ez a "pár év", amit a Földön eltöltök. :( Mi értelme van ennek az egésznek. :(

Olyan nehéz elfogadni, hogy a halálom után már nem lesz öntudatom, meg semmi, mintha meg sem születtem volna. :(

Tudom, hogy élnem kéne, és nem ezzel foglalkoznom, de a halál az élethez tartozik, és muszáj tudomásul vennem.

2011. jún. 2. 16:56
 1/2 anonim ***** válasza:

én is pont igy gondolkodtam... ezzel válaszoltam is a kérdésre, de szerinted jobb lenne örökké élni? tudni hogy akármit csinálsz sose lesz vége mindig létezned KELL? akkor is ha már mindene elveszett? hamár unod az életet is?

gondold át, ha így nézed máris jobb a halál :)

2011. jún. 2. 17:02
 2/2 anonim ***** válasza:
Az emberek túlnyomó hányada hasonlókat gondol, ha a halálról van szó, - félnek. Aki azzal döngöli a mellkasát, hogy "Én nem félek a haláltól!", az többnyire nem volt még olyan helyzetben,a mikor komolyabban "megsuhintotta volna a halál hűvös szele". Sokan vannak a bátorsággal összefüggésben is tévedésben: Bármilyen meglepő, a bátorság a félelem legyőzésének képessége.
2011. jún. 2. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!