Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Nagyon félek a haláltól. Ez...

Nagyon félek a haláltól. Ez normális? = (

Figyelt kérdés

5-6 éves voltam, mikor mindegyik nagyszülőm meghalt. 6 éves voltam mikor az imádott nagymamám eltávozott =(. Nem bírtam felfogni, hogy ő már nincs velünk, megszűnt létezni. Anyukám orvoshoz vitt, akik nyugatókat írtak fel stb. Azóta foglalkoztat a halál gondolata és őszinténszólva megrémít. Manapság már mindenhol téma a HALÁL...nem telik el úgy nap, hogy a tévében vagy épp a rádióban ne hallanánk róla, de hát ez természetes.

Most 16 éves vagyok, és még mindig van olyan, ha éjszaka nemtudok elaludni, eszembejut, hogy mi lesz ha meghalok. Szörnyű érzés belegondolni, hogy megszűnik a létem, a gondolataim, az érzéseim, és itthagyom azokat, akiket szeretek.

Most lehet, hogy sok hívő le fog pontozni, de szerintem az emberek is csak azért "találták ki" ezt, hogy a halál után van élet, meg mennyország pokol stb., hogy legyen miben hinniük, hisz az ember fél az ismeretlentől.

Ez ellen mit lehet tenni, hogy ne jusson mindennap eszembe, úgy hogy mindjárt sírok? :S

2009. nov. 11. 14:37
 1/8 anonim ***** válasza:
28%

Ez nem normális, fordulj szakemberhez(Pszichológus).

A halál az élet vele járója, fel kell tudni dolgozni, ha nem megy egyedül, kérj segítséget.

Engem például nem foglalkoztat túlzottan.

A hit, csak arra szolgál, hogy tudják, illetve tudták irányítani a népet!

2009. nov. 11. 14:45
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

jó, hát valamilyen szinten normális, mert tényleg para a halál, de most még élsz, és ha ezen rágódsz minden nap, akkor az életed is pocsék lesz, az meg nem mindegy.

olvass valamit Eckhart Tolle-től.

2009. nov. 11. 15:19
 3/8 anonim ***** válasza:

Engem is foglalkoztat ez a téma, bár olyan sűrűn nem gondolok rá, de szoktam róla olvasni.

Úgy vettem észre, hogy az emberek idősebb korukra máshogy vélekednek a halálról, talán ezt hívhatjuk beletörődésnek is, hiszen minden amit tehetünk, az, hogy elfogadjuk, hogy a halál is része az életnek.

Egyébként lány vagy?

2009. nov. 11. 16:36
 4/8 anonim ***** válasza:

Figyelj.. ez már rényleg nem normális...

Próbálj ne gondolni a halálra!Tudom hogy nehéz, de próbálj meg a jóra, szépre gondolni.! Próbálj vidám lenni, és tereld el valami vidám, és érdekes dologgal a figyelmedet.. egyszer élünk, és ezt ki kell használni! Tudom így hülyeségnek hangzik majd, de ha idősebb leszel, akkor rájössz, hogy mennyi jó dolog van a világban, az életben, és te nem próbáltad ki.. nem ismerted meg.. ne gondolj a rosszra.. gondolj a jóra mindíg, és légy nagyon vidám! Én kívánok neked sok szerencsét a gyógyuláshoz, és ÉLJ A MÁNAK MERT EGYSZER ÉLÜNK, ÉS EZT HASZNÁLD KI!!!!:-) 15/L

2009. nov. 11. 17:10
 5/8 anonim ***** válasza:

Hát ez nem ide való. Hosszabb beszélgetés lenne ebből:)

Én meg nagyon nem félek a haláltól. Nekem is kéne help lehet :)

2009. nov. 12. 13:37
 6/8 A kérdező kommentje:

amugy igen lány vagyok

17:10-es hozzászóló, csodálom hogy így gondolkodsz 15 évesen =)

és mindenkinek köszönöm a hozzászólásokat

próbálok nem gondolni rá, de ezzel kelek, ezzel fekszek =(, ált akkor jut eszembe, mikor egyedül vagyok, ha velem van a barátom, a barátnőim, akkor eszembe sem jut...Néha úgy érzem magam emiatt, mint egy kis pisis, aki fél valamitől =(..nagyon félek hogy édesanyámat is elfogom veszíteni ='(, ezért napjában vagy 20-szor elmondom mennyire szeretem=(

2009. nov. 12. 14:03
 7/8 A kérdező kommentje:
esetleg valaki, aki elbeszélgetne velem? =( priváton vagy msn-en vagy valahol =( nagyon kivagyok bukva:'(
2009. nov. 12. 14:49
 8/8 anonim ***** válasza:
Szia! Sajnálom, h ilyen érzékeny vagy. Sajnos a halál az élet velejárója, mint ahogy a kezdet a végnek. Sajnos én is agyalok sokat rajta. Én is csak azt tudom tanácsolni, h ne ezen agyalj, nyugtasson az, h mindenkinek ez a sorsa és nem vagy ezzel egyedül--- a legnagyobb sztárok is meghalnak egyszer és mégis tudnak élni evvel a tudattal. Nem vagy egyedül evvel a dologgal. Meg kell tanulni nem félni a haláltól. Fogjuk fel úgy, h nem tudjuk, h mi fog történni utána. A mennyország, vagy a lélek tovább élése vitatott, gondoljunk rá úgy , h akkor majd megtudjuk.
2010. jan. 16. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!