Mit jelent az a fiatalok körében, hogy "asd"? Sok helyen láttam már blogokban stb. arra gondolok valami hangulatjel féle lehet de mégis mi?
Figyelt kérdés
2009. febr. 5. 14:24
81/93 m4rCy2000 válasza:
Az "asd"-ot szerintem főképp a gamerek használják, azaz azok akik a számítógépet játékra (is) használják. Mivel az ilyen játékok naggyában a W, A, S, és D billentyűkkel lehet mozogni(W=előre, A=balra, S=hátra, D=jobbra), így az A, S, és D billentyűk pont kézre esnek. Az ASD-nak pontos jelentése nincs, valaki akkor írja smiley helyett ha mosolyog valamin, valaki akkor ha már nem tud mit mondani. Jelentése nem csak magyarországon nincs, a külföldiek is ugyan arra használják. Arra az egyre jó, hogy felkelti a szó jelentése az emberek érdeklődését, ezért rengeteg kérdés születik ezzel kapcsolatban :)
83/93 anonim válasza:
az asd=stb én is sokat használom
84/93 anonim válasza:
"Én is gamer vagyok és az asd nevetést jelent." XD akik normális mmorpg v moba játékokkal játszanak azok tudják h az asd akkor Jön elő amikor lagg van. Mivel ez a 3 betű olyan közel van 1máshoz 1xű leírni. Szóval nem értem h pl facebookosok között ez hogyan terhedt el.
85/93 anonim válasza:
A = Az
S = Sok
D = Dolog?
Ezt a tinédzserek szokták mondani, amikor nem akarnak összepakolni ( bár ezt én csak hallottam!):D
86/93 anonim válasza:
Az "asd"-ot akkor is szokták kiírni, amikor valamit írni kell, mert például a név előtagjait nézik meg egyes játékokban. Meg még azért is, mert ez a 3 betű egymás mellett van.
87/93 anonim válasza:
Nálunk azt találták ki erre az osztálytársaink hogy: Adj Danyinak Drogot
Tudom hülyeség de most akkor is ezt le kelet írnom.
89/93 anonim válasza:
Egyébként az asd nem jelent semmit csak pl.játszás közben akar valamit írni
90/93 TMPK válasza:
Az asd igazából akkor láttam ,hogy használják amikor egy szerver laggol akkor ki írják és megnézik ,hogy reagál-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!