Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » 20 éves fiatal felnőttnek...

20 éves fiatal felnőttnek külön el kell magyarázni, hogy az árammal való fűtés nincs ingyen?

Figyelt kérdés
Az öcsém októberben költözött albérletbe, ahol cserépkályhás fűtés volt, de nem szeretett minden nap tüzet rakni, úgyhogy kölcsönkert tőlem egy 1500wattos olajradiátort. Ö azt hitte, hogy csak bedugja a konnektorba, és majd ingyen jön a meleg, aztán majd januárban jött a meglepi: 270ezres villanyszámla. Hamar kiderült, hogy az elektromos fűtés miatt szállt el a rezsi, aztán most engem hibáztat az egész család, mert nem figyelmeztettem előre, hogy villanyszámlában kell fizetni érte.

febr. 16. 15:08
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
75%
Miért, azt is mondtad neki, hogy tekerje maxra és menjen egész nap, akkor is, amikor nincs otthon? Aki hülye, az meg is érdemli. Mellesleg hozzáteszem, hogy nálam 24/7 megy 2 konvektor, a harmadik csak őrlángon, így fizetek a gázra havonta kevesebb, mint egy tizest, és év végén annyi volt a "meglepetés", hogy 37ezret be kellett fizetnem pluszba. Az nem épp 270.
febr. 16. 18:18
 12/22 anonim ***** válasza:
75%

Öcséd most fizeti meg a lustaságát.

Köztudott hogy áramzabálók az olaj radiátorok.

febr. 16. 18:19
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk, ha most 270ezret kell pluszban kifizessen, az tényleg csak úgx jöhetett össze ha 4 hónapig 24/7-ben ment az az olajradiátor
febr. 16. 18:29
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Azt hiszem lehet részletfizetést kérni ilyenkor, méltányosságra hivatkozva. Vagy legalábbis meg lehet próbálni. Próbálja meg elintézni az öcsike magának. De te egy forintot se adj neki, inkább kérd vissza az olajradiátort.
febr. 16. 20:49
 15/22 anonim ***** válasza:
80%

Gratulálok a szüleidnek hogy ilyen életképtelen idiótát neveltek.

Ne pótolgass semmit, csak vegyél egy nag tükröt és tedd oda anyád elég hogy nézzen bele. Ő csinált ilyen agyhalottat nem te. Gratulálok a családodhoz!

febr. 17. 08:32
 16/22 anonim ***** válasza:
Kalkulátorral full folyamatos 1500W-ra kb egy normál villanyszámlányival kevesebb jön ki, nem semmi géniusz a családod.
febr. 17. 11:16
 17/22 anonim ***** válasza:
48%

Nem a te hibád és nem gondolom, hogy be kéne szállnod.

De azért én a helyedben biztosan szóltam volna neki, amikor odaadom, hogy túl sokat ne használja, mert igencsak meg fogja dobni a villanyszámlát.

Pláne, hogy valószínűleg a testvérednek nem most ismerted meg a szellemi, figyelmi képességeit. Szóval nem kéne meglepetésnek lennie, hogy bizony ilyen alapvető dolgokról is szólni kell neki, mert magától nem tudja.

febr. 17. 17:39
 18/22 anonim válasza:
vannak, akik ezen a szinten vannak, igen
febr. 18. 15:05
 19/22 anonim ***** válasza:

A szülők hibája, megkérdeztek az öcséd születése előtt tőled, hogy Te fogod tanítani ?

10ezret adj neki, mégis csak ő az Öcsi,

az egész család meg összedobja a maradék 260ezret.

:)

febr. 18. 18:32
 20/22 A kérdező kommentje:
#19 Épp ma adtam neki egy tízest, hogy befogja száját. Anyámék is összedobtak neki valamennyit, meg kapott 4 zsák brikettet tőlük.
febr. 18. 18:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!