Szeretem a tesóimat, de nem szeretnék az ingyen utazási irodájuk lenni. Mit tegyek?
Akkor hívnám őket, mikor szabin vagyok. Pl.: "Jövő hónapban kiveszek egy hét szabit, szeretném, ha ARRA A HÉTRE(ezt hangsúlyozd ki) eljönnétek meglátogatni."
Aztán mesélj nekik arról, hogy rengeteget melózol, és azért nem hívod őket több időre, mert nem akarod egyedülhagyni őket, és ne-ne-ne, ne is ellenkezzenek, te éreznéd magad kellemetlenül, ha nem tudnál ezidő alatt csak rájuk koncentrálni, szóval minden évben/félévente(max) csinálni szeretnél egy olyan hetet/hosszú hétvégét, mikor kijönnek hozzád. És majd mindig TE szólsz, hogy mikor érsz rá.
Egyszerű: először is le kell fektetni a szabályokat, amelyeket te hozol (azaz te diktálsz, hiszen te vagy a meghívó fél):
Mivel nagyon hasonló helyzetben vagyok, mint te, és már külföldön elmondom, hogy én mit tettem az élősködés ellen:
Mindenki jöhet, aki akar, de az utiköltségét és az utazását ő maga oldja meg, oda és vissza is. Nálunk nem lakhat, mert nincs elég hely. ESETLEG hajlandó vagyok beszállni olykor-olykor (de nem minden estben és mindnekinél!) a szállodai szoba árába.
Az itt-tartózkodása alatt időnként beszállok az étkezésébe, illetve én fizetem. Minden más az ő ceh-je.
Ez az átlag magyar sztereotípiákba és rózsaszínű barbis álmokba nem fér bele, azonnal meg is szokták adni érte a megfelelő jelzős szerkezeteket - amivel csak maguk alatt vágják a fát.
Azt tudatosítsd magadban, hogy csak azértt, mert te jahlandó vagy másként élni, egy küldföldet bevállalni, orszáégot elhagyni, egy teljesen más világhoz alkalmazkodni, csak azért, mert muszáj, és neked valamennyivel több pénzed lesz, mint a rinyáló rokonaidnak, te nem vagy bűnös! nem vagy önző, országelhagyó. De nem is vagy köteles senkit - puszta "szeretetből" a nyakadba venni.
Azt érzed meg, ez segít a legtöbbet: ha valaki szeret téged, akkor álmában sem jut eszébe kihasználni és kizsigerelni téged, csak ezért, mert jobban élsz, mint ő, és mert a féltestvére vagy akárkije vagy. Aki ezt teszi, az nem szeret, annak csak a szája beszél a szeretetről.
Azt az embert tisztelik njobban, aki kemény is tud lenni, azaz tud nemet mondani. Aki mindig mindnere rábólint, azt a végletekig kizsigerelik, mert könnyű baleknak tartják.
Nyugodtan írhatsz privátot, tudok segíteni ebben a témában. Jópár "kedves és szerető" rokont le kellett már pattintanom, amióta kinn élünk, van tapasztalatom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!