Szeretem a tesóimat, de nem szeretnék az ingyen utazási irodájuk lenni. Mit tegyek?
Sorry. Mivel nagyon fáradt vagyok és rohadt sok elütésem volt, bemásolom újra, javítva:
Egyszerű: először is le kell fektetni a szabályokat, amelyeket te hozol (azaz te diktálsz, hiszen te vagy a meghívó fél):
Mivel nagyon hasonló helyzetben vagyok, mint te, és már külföldön, elmondom, hogy én mit tettem az élősködés ellen:
Mindenki jöhet, aki akar, de az utiköltségét és az utazását ő maga oldja meg, oda és vissza is. Nálunk nem lakhat, mert nincs elég hely. ESETLEG hajlandó vagyok beszállni olykor-olykor (de nem minden esetben és mindenkinél!) a szállodai szoba árába.
Az itt-tartózkodása alatt időnként beszállok az étkezésébe, illetve én fizetem. Minden más az ő ceh-je.
Ez az átlag magyar sztereotípiákba és rózsaszínű barbis álmokba nem fér bele, ezért azonnal meg is szokták adni érte a megfelelő jelzős szerkezeteket - amivel csak maguk alatt vágják a fát.
Azt tudatosítsd magadban, hogy csak azért, mert te hajlandó vagy másként élni, egy külföldet bevállalni, országot elhagyni, egy teljesen más világhoz alkalmazkodni, vagy csak azért, mert muszáj - és neked valamennyivel több pénzed lesz, mint a rinyáló rokonaidnak, te nem vagy bűnös! nem vagy önző, országelhagyó, EZÉRT nem is vagy köteles senkit puszta "szeretetből" a nyakadba venni.
Ez segít a legtöbbet: ha valaki szeret téged, akkor álmában sem jut eszébe kihasználni és kizsigerelni téged, csak ezért, mert jobban élsz, mint ő, és mert a féltestvére vagy akárkije vagy. Aki ezt teszi, az nem szeret, annak csak a szája beszél a szeretetről.
Azt az embert tisztelik jobban, aki kemény is tud lenni, azaz tud nemet mondani. Aki mindig mindenre rábólint, azt a végletekig kizsigerelik, mert könnyű baleknak tartják.
Nyugodtan írhatsz privátot, tudok segíteni ebben a témában. Jópár "kedves és szerető" rokont le kellett már pattintanom, amióta kinn élünk, van tapasztalatom. :)
Ps: Most olvastam, hogy már az egyik kijelentette, hogy majd kijön...na ez nem így megy. Te meghívod, ha akarod, és majd ő azután dönt, hogy jön-e vagy sem. Nem pedig eldönti, hogy jön és téged állít kész tények és kellemetlen helyzetek elé. Mivel a kisebbik mondta, ezt veheted 100%-ra, hogy valójában anyuka mondta.
Nem azt mondtam, hogy nálad az a helyzet, hogy nem szeret, hanem azt, hogy ez egyértelmű önzés. A kistesód teljesen az anyjával azonosult.
A lényeg változatlanul ez: a te várad, a te szabályaid. Az lesz, amit te akarsz. Ha nem akarsz ingyenszálló lenni, akkor egyenesen meg kell mondani, hogy ki jöhet ki hozzád, és milyen feltételekkel. Akinek nincs pénze, az ne utazzon - pláne ne a másik költségére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!