Miért félek telefonálni?
Figyelt kérdés
Ezen már sokat gondolkoztam, hogy miért van az, hogy félek telefonálni.
Ha orvost, vagy bárki mást fel kell hívnom rendes felmegy a pulzusom majdhogynem remegek, idegen számot nem merek felvenni. Azért nem értem, mert előben semmi bajom, ott nem szorongok semmilyen orvostól se, vagy éppen ahova mennem kell, de ha telefonálásról van szó, akkor a pánik kerülget. Mitől lehet ez?
tegnap 21:56
1/2 A kérdező kommentje:
Még akkor is görcsbe rándul a gyomrom amikor a barátaim hívnak, pedig tőlük aztán nem félek.
tegnap 21:59
2/2 anonim válasza:
Az írott kommunikációt általában van ideje átgondolnia az embernek, mielőtt publikálja annak tartalmát a kommunikáció célszemélyével az ember. Szemben ezzel a hangalapú kommunikációhoz ha nincs hozzászokva az ember, akkor szorongást okoz, hogy hülyeséget vagy meggondolatlanul mond valamit a másik embernek, amiből aztán lehet, hogy még kihátrálni sem tud, mert belegabalyodik. Ez generál a szóbeli kommunikációhoz hozzá nem szokott emberekben egy eléggé durva idegfeszültséget, bizonytalanságot, amelyet nem szívesen vállalnak be ezek az emberek. Én sem szeretek "pofázni", - ha tehetem, inkább az írott kommunikációt választom annak ellenére is, hogy az írott kommunikáció kétélű "fegyver", mivel maradandó és bizonyítható is a megtörténte, tartalma. A szó elszáll, az írás megmarad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!