Angolul kéne telefonálnom, de félek. Tippek?
Fel kéne hívnom egy hotelt.
Elvileg beszélek angolul, mindent értek is pl: filmek, interjúk. Gond nélkül megértem. Ötösre érettségiztem belőle.
Viszont, egy külföldi hotelt (Cipruson) fel kéne hívnom és hiába tudom fejben, hogy képes lennék elmondani, ha nem izgulom el, amit akarok, nem merem felhívni őket. Félek, hogy nem értik az akcentusomat, vagy én nem értem az övéiket. Vagy félek, hogy nem jut eszembe valami és ööö-zök.
Eddig csak nyelvvizsgán és az iskolában kellett angolul beszélnem, de az teljesen más szituáció. Őszintén bevallom, még magyarul is kényelmetlenül érint a telefonálás ha az hivatalos ügyben történik. Így meg pláne.
Tippek?
Elöször is hangosan mondd el elöre, amit akarsz, többször egymás után, írd le magadnak a fontos pontokat, tanuld meg azt a mondatot, hogy elnézést kérsz, külföldröl telefonálsz, és nem túl jól érted az angolt, beszéljenek veled lassabban.
Ha már begyakoroltad a szövegeket - és az nagyon fontos, hogy hangosan beszélve gyakorold, akkor hívd fel öket.
Egy szállodában megszokott, hogy a vendégek, érdeklödök jó része nem beszél jól angolul (adott esetben a recepciós sem), megszokták az ilyen helyzeteket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!