Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért félek telefonálni?

Miért félek telefonálni?

Figyelt kérdés

Ha apukámat, anyukámat hívom, akkor nincs semmi baj. Viszont ha egy osztálytársamat kell felhívnom mondjuk a házikért, vagy egy barátnőm hív, hogy menjünk el moziba, összeszorul a torkom és görcsbe rándul a gyomrom. Most fel kéne hívnom egy idegen magántanárt, időpontot megbeszélni, stb, meg kozmetikába is be kéne jelentkeznem, de szabáályosan hányingerem van, mikor a kezembe veszem a telefont. Valami tippetek van, hogy miért nem merek telefonálni? Vagy hogy hogyan tudnám rávenni magam, hogy képes legyek rá?

L/16

2013. jan. 22. 13:52
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként ez jó kérdés, én is félek. :/ Először arra gondoltam, hogy talán azért, mert nem tudom, hogy hogyan reagál, mit gondol rólam (pl. az arcáról úgy-ahogy látni lehetne). (Facebookon se merek ráírni másra.) Tök rossz.
2013. jan. 22. 14:06
 2/10 anonim ***** válasza:
próbáld el előtte sokszor mintha már velük beszélnél (tehát telefonnal a kezedben) ... továbbá nem hanyatt fekve egy szál bugyiban, hanem úgy mintha személyesen beszélgetnétek
2013. jan. 22. 14:08
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

nekem ezt sikerült kinőnöm, próbálj meg több mindent elintézni magadnak telefonon, pl egyedül rendelsz pizzát,vagy kérsz időpontot egyedül telefonon mondjuk fogorvostól stb..:D

16l

2013. jan. 22. 15:56
 4/10 anonim ***** válasza:
68%
szociális fóbia?
2013. jan. 22. 18:47
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Én is ilyen vagyok. Nekem is tanárt kellene hívnom, de már egy ideje nem tudom rávenni magam. Sokszor időm sincs, este 8-kor meg csak nem csörgök már rá. :D

Ha mégis felhívok valakit, a hívásindító gomb lenyomásáig "magabiztos" emberből, egy félénk ember lesz, aki hebegve-habogva beszél. Szerencsére van mikor a félelemnek nyoma sincs. :) Gyakorolni kell sokat. Hiába nehéz, fel kell hívni bárkit, beszélgetni vele és elmúlik a félelem, vagy csökkenni fog. Mikor fel kell hívnod valakit, ne gondolkozz azon, hogy félsz. Írd a számot és hívás, különben csak stesszeled magad. Ha szeretnéd, gyakorolhatod velem a telefonálást (saját költségemre), úgyis tesztelni akarom a hosszabb hívásokat, mert kicsit változtattam a telefonálási szokásomon. 22/F

2013. jan. 22. 19:40
 6/10 anonim ***** válasza:
49%

Én 23 éves vagyok. Ugyanez a bajom. Probálom leküzdeni - sokszor sikerül, sokszor nem. Szerintem próbáld megoldani mert nagyon nehéz lesz az életed miatta. :S

És úgy sejtem, nem ez az egyetlen bajod...?

2013. jan. 22. 23:38
 7/10 anonim ***** válasza:
73%

22/F pedig ne fodg arra hogy annyi a dolgod, hogy csak 8 kor jut eszedbe hogy fel kéne hivni a tanárt :)

Csak kifogás ;)

Tudom, mert ismerős szitu :)

Én se érek rá 2 napja visszahívni valakit pedig volt rá 10 szabad órám :)

2013. jan. 22. 23:40
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
23:40! Benne van az is, hogy nem merem felhívni, viszont az is igaz, hogy nincs időm. Reggeltől estig dolgozom, a munkaidőbe meg nem mindig fér bele 5 perc telefonszünet, amikor elkülönülhetek mindenkitől és csak a telefonra kell figyelnem. A mai napom éppen szabad, most már csak telefonálnom kellene... :D 22/F.
2013. jan. 23. 10:44
 9/10 anonim ***** válasza:
hát akkor hajrá :) szólj ha fel hívtad :) :D
2013. jan. 23. 13:14
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Felhívtam! :D Sikeresen megbeszéltem vele amit akartam. Kellett hozzá vagy két hét felkészülési idő, de sikerült! Hajrá mindenkinek, nektek is sikerülni fog! :)
2013. jan. 23. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!