Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Ha kalória deficitben vagyok...

Ha kalória deficitben vagyok viszont mindent eszek akkor is fogok fogyni??

Figyelt kérdés
Nemrég gyógyultam ki egy hosszan tartó evészavarból, felszedtem egy pár kgt és legalább 3kgt szeretnék fogyni , ha sokat sportolok viszont mindent eszek akkor is lehetséges? ?
szept. 9. 16:22
 1/5 anonim válasza:

Hát érdemes a szénhidrátból és a zsírból, olajokból is a jobb fajtát bevinni, de elvileg ha deficitben vagy akkor így is úgy is fogyni fogsz.

Én pl IR-es vagyok, nekem a szénhidrát is számít.

szept. 9. 16:28
 2/5 anonim ***** válasza:

A kalóriadeficitre igaz, hogy bármi amivel a napi szükséglet alatt maradsz, attól nem fogsz hízni. De a táplálkozás ettől összetettebb, mert nem szerencsés egyoldalúan étkezni, a szervezetnek szükséges anyagokat is be kellene vinni.

Csak a deficit szempontjából élhetnél akár napi pár szelet tortán is. Csak nem fogja a szervezet meghálálni, hogy mindent szénhidráttal akarsz fedezni, közben kellene egy kis fehérje, vitaminok, meg minden más. Nem hülyeségből találták ki azt a piramisos ábrát, hogy miből mennyit kellene bevinni.

szept. 9. 16:34
 3/5 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm! figyelek rá hogy mindenből megfelelő mennyiséget vigyek be viszont nem szeretnék megvonni magamtól semmit,mert úgy lehet a leggyorsabban vissza esni az evészavarba és ezt szeretném elkerülni
szept. 9. 17:00
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem vagyok hozzáértő ember, viszont több előbbi kategóriába tartozó ember véleményét is olvastam a témában (dietetikusok, orvosok stb), és egybehangzóan állítják, hogy semmit nem kell teljesen megvonni magadtól. A mérték a fontos; pl ehetsz csokit, csak ne ess túlzásba.
szept. 9. 17:23
 5/5 anonim ***** válasza:

[#4 vagyok]

*mármint ha nincs vmi intoleranciád vagy allergiád vagy hasonló

szept. 9. 17:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!