Ideglenes lakcímet hogyan kell fiktívvé tenni? Kicsit megszívattak.
32-nek
Ha én aláírtam,és van ideiglenese a házamban. Simán holnap bemegyek én kérem,hogy szüntessék meg? Hogy kell ezt kérni? Kényszer megszüntetés, vagy mi a pontos neve?
34
Köszönöm,hogy megnyugtatsz. Holnap megyek az okmányirodába délelőtt.
Nos, voltam az okmányirodában. Kicsit másképpen fest ez a helyzet. Az eljárás minimum 2 hónapos. Jegyzőkönyvet vettek fel. kiértesítik, hogy nem járultam hozzá,hogy az ingatlanban tartózkodjon.Mivel az állandója nem igazán valós,ezért nem biztos hogy át fogja venni, a másik értesítőt hozzám küldik,ahol ő már nem lakik.Én nem vehetem át. Ha nem veszi át,akkor is minimum 2 hónap a határozat megszületése.
Csak jótanács másoknak,akik gondolkodnak valakit bejelenteni magukhoz ideiglenes tartózkodásira,.....SOHA SENKIT!!!!! Még akkor se,ha a párotokról van szó!!!! Ne bízzatok meg senkiben! Ez nem játék és jólelkűség. Megbíztam benne, mert amikor hezitáltam,akkor kaptam a kérdést,hogy "Most nem bízol meg bennem?" Akkor kellett volna valami kitérő választ adnom.Nem jártam volna így.
Mégegyszer. Milyen hátrányod származott a lakcímből? Elvette a házadat? Hatósággal visszament a házba a lakcím okán, miután elköltözött? Anyagi kárt okozott neked?
Azzal, hogy beengedted a házadba ott lakni, azzal vállaltál kockázatot. Ha már ott lakik, akkor elvileg köteles bejelenteni az ottani lakcímét. De azzal nem szerez több jogot, és neked se lesz több kötelességed. A jogát az ottlakásra azzal szerezte meg, hogy megengedted neki, hogy beköltözzön a házadba, és azzal veszítette el, hogy ezt az engedélyt visszavontad. A birtokvédelme pedig azzal szűnt meg, hogy el is költözött. Innentől kezdve a lakcím nem számít semmit. Az egy hülyeség, hogy nem szabad a lakcímbejelentést "megengedni". A lakcím bejelentése a lakó számára kötelesség, amit a tulajdonosnak nincsen joga megakadályozni.
Most tisztáztuk, hogy semmi hátrányod nem származott és nem is származhat abból, ha valaki, aki nálad lakik, bejelenti a lakcímét, sőt kötelező is bejelentenie, neked pedig nincs jogod megakadályozni.
De továbbra is terjeszted a rettegést a lakcímbejelentéstől.
A te dolgod, ha rettegsz, de mást ne tévessz meg.
Emberek tíz- és százezrei szenvednek hátrányt amiatt, mert albérletben laknak, és a tulajdonos megakadályozza nekik a lakcímbejelentést. Mégpedig azért, mert a tiédhez hasonló népies rettegésekben hisz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!